Microsoft: Windows Vista SP1 er færdig

Softwaregiganten har lagt sidste hånd på den første større opgradering til Windows Vista. Men der er alligevel lange udsigter til at installere den.

Microsoft kunne mandag annoncere, at selskabet efter en længere testperiode har lagt sidste hånd på udviklingen af Service Pack 1 til Windows Vista.

Service Pack 1 er dermed klar i den såkaldte Release To Manufactoring, RTM-udgave, som er sidste skridt, inden opgraderingen sendes ud til kunderne.

Mens tidligere Service Packs til de forudgående versioner af Windows hovedsageligt har været dels opsamlinger af sikkerhedsopdateringer og tilføjelse af nye funktioner, så er Service Pack 1 til Windows Vista anderledes.

Opgraderingen indeholder ganske vist en lang række sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, men især på sikkerhedsfronten er opgaven fra tidligere Service Packs lagt mere i hænderne på Windows Update, som løbende står for at opdatere Windows Vista-installationer.

Til gengæld har de mange ændringer i Windows Vista i forhold til forgængerne skabt kompatibilitetsproblemer med mange applikationer, og nogle af dem har Microsoft forsøgt at rette med de fejlrettelser, der er inkluderet i Service Pack 1.

Klar - men kommer først i marts

Microsoft forventer at kunne frigive Service Pack 1 til kunderne via Windows Update i midten af marts. Forsinkelsen skyldes ifølge Microsoft, at selskabet vil gøre opgraderingen tilgængelig på samme tidspunkt, som den kommer på nye pc'er i detailhandlen.

Ifølge Microsoft har der været problemer med installationsproceduren til visse hardwaredrivere sammen med Service Pack 1, og de problemer vil selskabet have løst, inden opgraderingen slippes endeligt fri.

Den danske version af Service Pack vil ifølge Microsoft være klar omkring midten af april.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Martin Filtenborg

Hvilket incitament mon skulle drive MS til at fremstille XP SP3? Tror nærmere de vil forsøge at snige sig udenom enhver form for livsforlængelse af produktet, for derved at dirigere publikken over på Vista - og samtidig spare ressourcer.

Logisk nok, set fra marketingsafdelingens side...

 • 0
 • 0
#4 Flemming Riis

et incitament kunne være push af server 2008.

Microsoft is including NAP support in Windows XP Service Pack 3. For more information about the availability of Windows XP Service Pack 3, see Windows Service Pack Road Map. For additional information about NAP support for versions of Windows prior to Windows Vista and Windows Server 2008, click here.

 • 0
 • 0
#5 Anonym

De herrer...

http://www.netmag.dk/xp-service-pack3.html http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=...

Formålet med SP3 for Windows XP er at opgradere og tilpasse XP til Windows Server 2008. Iflg. Microsoft, så vil der være en lang række værktøjer i SP3-XP som der også er tilgænglige i Vista. Hvis man lige Vista, Home Server samt Server 2008, eller vil pare sin XP computer op mod disse er SP3-XP en god ide. :)

Det sæver er SP3-XP dog stadigvæk på RC stadiet.

Beste hilsner Martin

 • 0
 • 0
#6 Martin Filtenborg

Fint. SP3 har altså til formål at integrere den eksisterende base af XP-installs med Srv2008. Det lyder bestemt som en god ide set fra et maintenance-synspunkt, og i den sammenhæng kan jeg godt se logikken. Men vi kender jo godt MS - de er her for at tjene penge. Og set i dén sammenhæng synes den evigmorsomme herr Ballmers ord om 'Sell, sell, sell!' at passe dårligt til levetidsforlængelse af XP. Så får man jo ikke langet så mange Vista'er over disken, vel?

Jeg kan ikke se et bedre argument for SP3 end at lukke munden på potentielt sure storkunder (qua Srv2008, som konsumkunderne jo nok ikke bekymrer sig så meget om), der uden SP3 ikke kan opgradere (og dermed lægge penge i kasseapparatet hos MS) til Srv2008.

Så atter en gang står jeg med en fornemmelse af at 'nogen' forsøger at manipulere mig, så jeg tror mig serviceret og passet på (customer care...), mens den underliggende begrundelse er den sædvanlige; penge. Idrks!

Penge er osse en OK motivation. Men igen: SP3 påvirker vel salget af Vista, og det er dét, jeg ikke helt fatter: Kan det virkelig betale sig at handicappe salget af Vista blot for at få Srv2008 ud af døren? Short-term? Long-term?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere