Microsoft: Windows Phone har 15 procent af markedet - i 2018

I 2018 vil Microsofts Windows Phone-telefoner sidde på 15 procent af markedet og give et overskud på mellem 13 og 26 milliarder kroner. Sådan lyder Microsofts forudsigelse til aktionærerne efter købet af Nokia.

Det har mildt sagt ikke været gode regnskaber, som Nokia har kunnet præsentere de seneste år. Siden april 2011, det første kvartal efter skiftet til Windows Phone, har smartphone-divisionen givet et samlet underskud på 19 milliarder kroner.

Men det vil ændre sig, nu hvor Nokias mobiltelefonforretning er kommet under Microsofts vinger. I hvert fald hvis man skal tro den præsentation (pdf-link), som aktieanalytikere og aktionærer fik, da Microsoft skulle forklare om baggrunden for opkøbet.

Her lyder Microsofts eget skøn på en markedsandel på smartphonemarkedet på 15 procent i 2018, altså om fem år. Det svarer til 255 millioner solgte Lumia-telefoner, hvis der i 2018 samlet bliver solgt 1,7 milliarder smartphones.

Og med sådan et salg vil milliarderne begynde at rulle ind. Prisen pr. telefon har Microsofts analytikere sat til cirka 1000 kroner pr. styk, hvilket vil give en omsætning på 255 milliarder kroner. Og med en overskudsgrad på mellem 5 og 10 procent, vil salget af Windows Phone-telefoner ifølge Microsoft selv kaste mellem 13 og 26 milliarder kroner af sig i overskud om året.

Mindre kan også gøre det, før der er sorte tal på bundlinjen. Kravet er ’blot’ at få solgt 50 millioner Lumia-telefoner, før der er overskud, fremgår det af præsentationen.

Udover salg af telefoner ser Microsoft også gode indtægtskilder i de mange Nokia-patenter, som fulgte med i handlen. Microsoft fik 8.500 designpatenter med i købet af mobiltelefon-divisionen, men betaler også godt ni milliarder kroner for at få brugsrettigheder til resten af Nokias store skattekiste af patenter.

Dermed slipper Microsoft for fremover at betale licenser til Nokia for at bruge teknologi, Nokia har patent på, og Microsoft bliver også omfattet af Nokias licensaftaler med blandt andet Qualcomm, IBM og Motorola. Sammen med Microsofts egne aftaler skulle det give ganske frie hænder til at designe telefoner uden at risikere en dyr patentsag eller dyre licensbetalinger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Gert Agerholm

Der skal godt nok heller ikke meget til for at få thumb down. Kom med den uhørte påstand at "min MAC/iPhone" funger, så får man thumb down. jeg er holdt op med at se på up/down. Vurderingerne forgår mere ud fra om man er pro/kontra personen eller mærke, så jeg er enig i at virderingssystemet er ubrugeligt som det fungerer. Saglighed er ikke det hyppigste.

 • 4
 • 3
#7 Martin Nyhjem

Som jeg lige læser linket herunder, har WP 11% share i Frankrig, 9% i Tyskland, 9% i England 12% i Mexico. Samtidigt læste jeg den anden dag af 10% af alle solgte telefoner i Tyskland, England og Frankrig er en lumia520. Altså ikke bare en WP, men en specifik model af WP. Dette tyder på at rigtig mange, der køber en ny telefon, vælger en WP.

Det er ikke urealistisk at nå op på 15% i løbet af de næste år. Specielt fordi WP har nogle ret gode telefoner i den billige ende. Mener en Lumia 520 koster 1100 uden abonnement i Danmark, så der får man meget for pengene. Apple har lugtet lunten og vil nu også sende billige telefoner ud, så det bliver spændende at se hvem af de to der vinder. Hvis Apple laver en skrabet udgave af iphone i den billige serie, og Microsoft fortsætter Nokias arbejde med gode telefoner til en billig penge, så tror jeg faktisk Microsoft har en chance for at vinde det segment.

http://www.nokiapoweruser.com/2013/09/02/latest-kwp-report-puts-wp-marke...

 • 3
 • 0
#8 Thorbjørn Andersen

Det er svært at spå især om fremtiden.

MS er nok lidt (for) optimistiske, men jeg tror nu heller ikke, at WP ligefrem dør. MS kan glæde sig over at Nokia i den grad satsede (og tabte) på systemet, men under Nokia gik WP trods at fra under 1% til ca. 3.5%, og det er blevet bedre end den første WP7.

Under alle omstændigheder er det svært at spå. Det var nok de færreste, der så Nokias fald og Androids fremgang i 2008. Her snakker vi også 5 år, så meget kan ske, MS kan få ret, men det er dog heller ikke udelukket at det bliver 0%. I første omgang skal MS jo lige overtage de udgifter, som Nokia før har haft.

 • 0
 • 0
#9 Helge Svendsen

Er android device nr 1 millard blevet aktiveret.

Jeg siger ikke ikke at det er umuligt for Microsoft, men der er godt nok langt hjem.

Og der er intet der tyder på, at konkurrenterne har tænkt sig at vente på at MS får indhentet det tabte.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere