Microsoft: Windows 10 bliver ikke gratis for pirater

Windows 10 bliver slet ikke tilgængelig gratis for pirater, lyder det nu fra Microsoft, der dermed er vendt 180 grader siden marts.

Det er mere end almindeligt svært at blive klog på, hvordan udrulningen af Microsofts kommende styresystem Windows 10 kommer til at foregå. Firmaet har i et nyt blogindlæg tilbagetrukket tidligere løfter om, at også piratkopierede udgaver af styresystemet vil være i stand til gratis at opgradere til den nye udgave, når den bliver gjort tilgængelig.

Det skriver Computerworld.

»Vores gratis tilbud om opgradere Windows 10 vil ikke gælde for ikke-originale Windows-maskiner,« skrev chefen for Windows Terry Myerson i et blogindlæg fredag.

Læs også: Windows 10 kommer til sommer - også til pirater

Dermed er Redmond-virksomheden tilsyneladende vendt på en tallerken i sin noget kluntede kommunikation omkring den kommende opdatering, der primært er foregået via virksomhedens egne blogs.

Den 18. marts meldte Terry Myerson således ganske overraskende ud, at Windows 10 også ville være tilgængelig for ulovlige udgaver af Windows. Bare én dag senere var den udmelding allerede modificeret til, at Microsoft ville lade pirater opdatere, men fortsat registrere software-kopien som en piratkopi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thorvald Johannes Pedersen

Som almindelig computerbruger, der har måske 3 bærbare computere i familien (min egen, min kones og min fars), er det lidt interessant (og lidt svært) at greje om Windows 10 bliver gratis eller ej at opgradere til - og om det kræver noget særligt at få Windows 10 gratis. F.eks. fik jeg forleden dag den opfattelse at kun folk som har testet Windows 10 får den gratis. På min og min kones computer er der Windows 7 home premium, som computerne er født med og på min fars er der Windows 8.1 - som den også var født med. Jeg har også en Windows Vista bærbar, købt i 2007 stående - men den kan vel ikke opgraderes til Windows 10?

  • 0
  • 0
Bjarke I. Pedersen

F.eks. fik jeg forleden dag den opfattelse at kun folk som har testet Windows 10 får den gratis. På min og min kones computer er der Windows 7 home premium, som computerne er født med og på min fars er der Windows 8.1 - som den også var født med. Jeg har også en Windows Vista bærbar, købt i 2007 stående - men den kan vel ikke opgraderes til Windows 10?

Alle maskiner med en Windows 7 eller nyere version, som der er en licens til, vil kunne opgraderes til Windows 10 gratis, så længe de bliver opgraderet indenfor et år efter den udkommer.

Den med Vista kan ikke opgraderes direkte nej - den skal forbi Windows 7 først, hvis den skal opgraderes (mener ikke Vista kan opgraderes til 8.x direkte anyway).

  • 1
  • 0
Brian Hansen

Mon ikke man kan købe en upgrade, re-installere Windows 7 uden nøgle og så bare installere oveni. Det virkede ihvertfald for Win8.
Med de nuværende aktiveringshacks har de ikke en chance for at kontrollere det. Ikke at det betyder noget, det kan ikke være mange procent de hiver ind på retail pakker?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize