Microsoft: Vista bliver solgt men ikke udrullet

12. december 2007 kl. 16:056
Salget af Vista-licenser er tilfredsstillende, men det halter med udrulningen af det nye Windows-styresystem, mener Microsoft.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den amerikanske softwarekæmpe Microsoft er tilfreds med salget af licenser til det nye Windows-styresystemet Vista, men oplyser, at mange af de solgte licenser endnu ikke er aktiveret, skriver Zdnet.

Ifølge Microsofts Windows-chef Jeff Putt er en solgt licens endnu ikke ensbetydende med endnu en computer med det nye Vista-styresystem implementeret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tolker imidlertid salgstallene for styresystemet i retning af, at der i erhvervslivet kan spores en interesse for at implementere det nye styresystem.

»Det første skridt i retning af at benytte Vista i en virksomhed er beslutningen om at gøre det,« siger Jeff Putt til Zdnet.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
13. december 2007 kl. 12:18

Selvfølgelig er det talfusk, for med armen omme på ryggen og tvungne SoftwareAssurance-aftaler, så er alle større virksomheder reelt uden valg. I hvert fald for dem som vil køre Windows.

Sjovere er det med kravet om en licensserver på hver lokation, og den skal køre Windows Server 2008(som ikke findes endnu).

5
13. december 2007 kl. 12:05

Der er utvivlsom sket meget udvikling på operativsystem fronterne, men jeg læste på DTU i 1998 (lavede speciale) og allerede der var det kun spille nørderne, som brugte dosbaseret windows. Ellers var det WIN NT (4.0) eller Linux (Redhat fortrinsvist).

Jeg samarbejde også med et firma vedr. specialet og der var samtlige PC'er med WIN NT. Allerede dengang havde man set lyset og smidt den dosbaserede windows på porten. Min pointe er bare at det er meget nemt at få succes med nye versioner, når man erstatter noget, som fungere dårligt.

4
13. december 2007 kl. 09:20

-Hvis man prøver det, så finder man ud af at de gamle windowsversioner var noget møg legetøj. På med en Ubuntu i en fart,

ingen tvivl om det er noget skrammel i dag , men prøv at lade en side-side med en Ubuntu fra 98 :)

3
13. december 2007 kl. 08:48

Set i bagklogskabens klare lys, så var alle de dosbaserede windows versioner vel smuttere: 3.1 , 3.11 , win95 , win98 og winME

Jeg prøvede faktisk en win98 på noget gammelt HW for nogle måneder siden, for at se om jeg kunne genoplive det som spille PC. Hvis man prøver det, så finder man ud af at de gamle windowsversioner var noget møg legetøj. På med en Ubuntu i en fart, så var der gang i den spille PC. Den kunne spille film og alting.

Det var først fra NT4/win2000/winXP at windows begyndte at fungere.

2
12. december 2007 kl. 22:51

Til Microsofts forsvar skal det siges, at de til ZDNet kun taler om salget af volumenlicenser og ikke OEM eller retail.

Så det er ikke licenser, der er solgt sammen med pc'er, Microsoft taler om, men derimod virksomheder med volumenaftaler.

Nu er volumenlicenserne så skruet sådan sammen, at der ligger en økonomisk gulerod/pisk i at opgradere, inden licensen skal fornyes, fordi man kan få en "gratis" opgradering. Derfor kan der være mange virksomheder, som alene har købt nye Vista-licenser i tilfælde af:

a) De beslutter sig for at opgradere i løbet af de næste år. b) De vil sikre sig, at de får mest muligt ud af licensaftalen, selvom de ikke nødvendigvis har tænkt sig at opdatere til lige netop Vista.

Folk var også skeptiske over for at opgradere til DOS 6.0, Windows 95, Windows 2000 og Windows XP. Microsoft har så gjort sig den bjørnetjeneste, at de har tweaket XP til at fungere til de flestes behov (og dem, der ikke er tilfredse med XP vælger nok alligevel en ikke-Microsoft-platform).

Ligesom Microsofts tidligere generationsskifter for Windows, så er den nye generation i en periode mere problematisk på grund af drivermangel og problemer med applikationer. Men bortset fra et par enkelte smuttere (Windows ME og en DOS-version, som jeg ikke lige kan huske nummeret på), så er det i sidste ende altid lykkedes for Microsoft at få størstedelen af brugerne til at skifte - også mange af dem, der ikke har fået licensen med i købet af en ny pc.

1
12. december 2007 kl. 21:42

Så længe folk som jeg tvinges til at købe en licens som vi ikke kan få refunderet er den slags påstande rent talfusk.

Jeg kan garantere for at den vista der fulgte med min Fujitsu/Siemens hverken representere interesse for eller hensigt til at køre Vista.

Rent spin, Vista er en fiasko og Microsoft ville stå bedre hvis de indrømmede det.

Poul-Henning