Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Kommende brugere af Home-udgaven af Windows 10 vil ikke selv få valget, om de ønsker at modtage opdateringer. Den ret er forbeholdt brugere af ‘Pro’- og ‘Enterprise’-udgaverne.

Det kan være frustrerende at opdatere sit styresystem med en udgave, der viser sig at gøre maskinen langsommere eller sætte en vigtig applikation ud af spillet.

I en eller anden udstrækning har du dog dig selv at takke for dine problemer, hvorimod kommende brugere af Home-udgaven af Windows 10 vil være helt i Microsofts nåde. De vil nemlig helt automatisk modtage de seneste opdateringer uden at have mulighed for at sige fra.

Læs også: DARPA vil udvikle computersystem, der ikke skal opdateres i 100 år

Det skriver Technology Personalized, der har kigget opdateringspolitikken for det kommende styresystem efter i sømmene.

»Windows 10 Home-brugere vil modtage opdateringer fra Windows Update automatisk. Windows 10 Pro og Windows 10 Enterprise-brugere vil have muligheden for at udsætte opdateringer,« står der ifølge Technology Personalized i den nye politik.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (109)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Christensen

Mediet har endnu ikke fået Microsofts egen udlægning af teksten, men spekulerer istedet i konsekvenserne for brugere, der eksempelvis har begrænset dataforbrug, når de ikke kan standse større og mindre opdateringer og ikke er herrer over, hvor tit de ønsker at modtage dem.

Suk !!!!

Endnu en artikel som desperat prøver at skabe et problem som IKKE eksisterer.

Hvis nu journalisten som skrev den originale artikel samt Version2´s journalist havde brugt Windows 10 - så ville begge vide at SOM STANDARD, så henter Windows 10 ikke opdateringer når man er tilsluttet en forbindelse med begrænset dataforbrug.

Det er ikke noget som man skal ind og ændre. Det er standard handling.

Gå i Settings, Update & Security, Windows Update og tryk på "Advanced Settings" og læs.

Der står klart og tydeligt - "Updates won´t download over a metered connection (where charges may applay)"

Så kan de vist ikke gøres mere tydligt fra Microsoft´s side af.

 • 5
 • 3
#3 Martin Christensen

Med tanke på, at Microsoft ikke har formået - eller ønsket - at fixe KB3033929, åbner dette en muligvis en bagdør for Microsoft til at umulig- eller besværliggøre dualboot.

Nævnte update har intet med Win8, Win8.1 eller Win10 at gøre da de understøtter SHA2 fra start - så hvorfor skulle auto-updates i Windows 10 besværliggøre dualboot ??

Microsoft har ikke rigtig nogen bevidst interesse i at gøre dualboot besværligt.

 • 2
 • 1
#6 Jesper Lund Stocholm Blogger

Microsoft kan jo ikke vide om jeg betaler efter forbrug. Det skulle jeg så selv fortælle, går jeg ud fra.

Mon det ikke er samme "one-size-fits-all"-implementering, som både findes i iOS og Windows Phone 8* (jeg ved ikke, hvordan tingene ser ud på Android), nemlig at hvis du ikke er på WIFI (men derimod på din enheds SIM-kort-data-forbindelse), så regnes dette for en "metered connection". Jeg oplever jævnligt på både iOS og WP, at system-opdateringer ikke hentes over tele-data-forbindelse eller at (opdateringer til) apps, der er over en hvis størrelse først hentes, når man er på WIFI.

Det er ret træls for de fleste danskere, der enten har "flatrate" mobilabonnement eller et abonnement med så meget data, at det ikke er realistisk at nå toppen.

 • 3
 • 0
#7 Bjarke I. Pedersen

Det er både Home og Pro som har tvunget opdateringer. Der er kun Enterprise som har selvkontrol.

Direkte forkert - se her: http://www.cnet.com/news/windows-10-home-edition-may-force-updates/

"Windows 10 Home users will have updates from Windows Update automatically available," the Descriptions page explains. "Windows 10 Pro and Windows 10 Enterprise users will have the ability to defer updates."

 • 4
 • 0
#11 Gustav Brock

Med til billedet hører, at opdateringsfunktionen fra og med Windows 8 kører nærmest usynligt for brugeren i modsætning til Windows 7 (for slet ikke at nævne XP). Ingen fejlmeddelelser eller andet, som dybest set er en almindelig bruger uvedkommende - kun en sjælden gang en anmodning om genstart, hvis man længe ikke har været logget ud.

 • 3
 • 0
#12 Svend Nielsen

Mon det ikke er samme "one-size-fits-all"-implementering, som både findes i iOS og Windows Phone 8* (jeg ved ikke, hvordan tingene ser ud på Android), nemlig at hvis du ikke er på WIFI (men derimod på din enheds SIM-kort-data-forbindelse), så regnes dette for en "metered connection". Jeg oplever jævnligt på både iOS og WP, at system-opdateringer ikke hentes over tele-data-forbindelse eller at (opdateringer til) apps, der er over en hvis størrelse først hentes, når man er på WIFI.

Og hvad gør jeg så med min Windows tablet uden SIM kort. Den kobler jeg jo på WiFi med min Android telefon som hotspot. Fungerer fint, og med et 4G kort i telefonen er der også rimeligt smæk på forbindelsen. Jeg sætter den også til mit LAN der hjemme, med en USB adaptor, og jeg ville da meget gerne kunne udsætte en opdatering til jeg er på der. Men det er altså slut nu. Sorry - bliver altså heller ikke til Win 10 på tabletten.

 • 2
 • 2
#15 Svend Nielsen

Ja, så er du nok fucked - go figure.

Køb en tablet med Linux/Android på i stedet.

jo,jo... eller jeg kan håben på at der kommer en Enterprise version til tabletten. Jeg håber MS tænker over scenariet med hotspot opdateringer, ellers må de nok imødese endnu en omgang ramaskrig fra brugere som får pushet opdateringer mens enheden er på et mobilt hotspot. Var det ikke lettere at lade kunderne selv vælge. Det flest er vel basalt set interesseret i at få opdateringer, men vælger ikke at få den før omstændighederne for det er gunstige.

 • 0
 • 0
#16 Martin Jünckow

På nuværende Windows 10 preview builds er der også begrænsede muligheder for at kontrollere opdateringerne (da de ønsker at opgradere folk til nyeste builds så længe vi er i en beta-process, hvilket er fair nok).

Men heldigvis kan man stadig kontrollere det via registrerings-databasen og dermed sætte det op som man ønsker ved at ændre en værdi der. Et godt bud er at det samme også vil være muligt i Win 10 Home.

Ja det kræver self. man er lidt avanceret bruger, men det er nok også de avancerede brugere der vil have størst problem med det.

 • 0
 • 0
#17 Thomas Andersen

Var det ikke lettere at lade kunderne selv vælge

Nej, ingen alm bruger fatter hat af opdateringer (personligt sætter jeg mig heller ikke ind i hvad KB- det ene og det andet er). Så det er klart nemmere for dem/os at det hele køre automatisk.

Og det er også klart nemmere for udviklere (og i sær Microsoft) at alle kører med de samme patches.

Se i øvrigt kommentar fra Jabob:

Lur mig om ikke de har bibeholdt funktionen fra Windows 8 hvor man kan højreklikke på en netværksforbindelse og vælge at den skal opfattes som en "Metered Connection"? :)

 • 5
 • 0
#19 Svend Nielsen

Nej, ingen alm bruger fatter hat af opdateringer (personligt sætter jeg mig heller ikke ind i hvad KB- det ene og det andet er). Så det er klart nemmere for dem/os at det hele køre automatisk.

'Jeg fatter heller ikke hat af hvad der foregår i de der opdateringer, men jeg kan godt fatte hat når regningen på mit mobile bredbånd kommer. Om jeg så i det tilfælde lige fatter, at en skjult opdatering på et MS produkt var årsagen til at mit abonnement hos teleselskabet gik amok, er nok tvivlsomt. Man må så blot håbe at det ikke sker mens man er på rejse og får 100 kr. pr. MByte i afgift.

 • 2
 • 3
#20 Thomas Andersen
 • 2
 • 1
#22 Geo Jensen

Så brug en anden version end Home.

Det gør jeg også - version Linux og version OSX.

Men er det ikke brugeren der skal bestemme hvad ens computer skal og ikke skal? For mig er det et NO GO, at ikke kunne bestemme over min egen, købt og betalt, computer. I øvrigt kan man ikke bare lukke update servicen ned eller er det også blevet et forbudt område ?

Med kun 20% andel af OS8+ over næsten 3 år, syntes du så at det går rigtigt godt for MS?

Eller skal vi vente endnu 3 år på at de finder den rigtige vision og at de begynder at lytte.

 • 3
 • 6
#23 Martin Bernth Editor

Hej Martin,

Jeg ser af din kommentar og den efterfølgende debat, at det nok blev lige lovligt spekulativt at overtage en anden journalists spekulationer. Det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort, og jeg har derfor slettet det sidste afsnit.

Tak for skarpheden - det er desværre en nødvendig hjælp indimellem!

Mvh. Martin, Version2

 • 1
 • 0
#24 Deleted User

Ah okay nu skal vi heller ikke gøre det værre end det er. Det er opdatering af OS vi snakker om. Ikke hvad du skal installere eller skrive i dine mails... Der er tale om at alle Windows 10 computere bliver opdateret på samme tid. Når alt kommer til alt så må det i sidste ende være en fordel. Der er en normal tendens til at hade Windows Update af den simple årsag at det kræver en genstart plus lidt ekstra ventetid. Jo nogle oplever problemer men jeg vil våge at påstå at de tilhører en minoritet blandt de mangle mill. Windows pc'er der findes. Windows Insider Program har 10+ mio deltagere og har givet Microsoft knap en halv mio feedbacks. Jeg har været med i Insider Program fra starten og må tage hatten af for Microsoft! De LYTTER! Både store og små ændringer ønsket af brugerne bliver implementeret.

 • 2
 • 0
#26 Kim Dragon

Altså, i Win 8 kan man ikke som standard. Der siger den bare lige pludselig: "5 min, så genstarter vi pisset", efter vel og mærke have gået mange dage uden at genstarte.

Men, jeg mener bestemt, såfremt man er lidt mere advanceret, at man kan gå ind at slå det fra, så den ikke force genstarter lige pludselig. For jo, det kan da være irriterende :) Jeg kan dog ærligt sige, at det kun har været et problem én gang, siden det første Win 8 udkom, fra min side i hvert fald :)

 • 0
 • 0
#27 Geo Jensen

Jeg har været med i Insider Program fra starten og må tage hatten af for Microsoft! De LYTTER! Både store og små ændringer ønsket af brugerne bliver implementeret.

Ja, og jeg har prøvet WX 10074, og tro mig, de har ikke LYTTET til en skid af den kritik de har fået gennem de sidste snart 3 år. De kan mærke at folk ikke vil have deres produkt på $. Så laver de en historie om at nu får vi det som vi vil have det og giver os en start menu...som kun har 1% til fælles med den start menu som vi ville have haft, så er det op til marketingsafdelningen at spinde det om til guld og grønne skove. Det er selvfølgelig ikke i orden at MS skal bestemme hvornår ens computer skal updatere og genstarte, det er f...... lamt. I insider programmet er det OK, men i færdigt produkt, jamen jeg har ingen ord der kan beskrive hvor lamt i roen jeg mener at det er.

 • 4
 • 3
#29 Kim Dragon
 • 1
 • 1
#30 Kim Dragon

Ja, og jeg har prøvet WX 10074, og tro mig, de har ikke LYTTET til en skid af den kritik de har fået gennem de sidste snart 3 år. De kan mærke at folk ikke vil have deres produkt på $. Så laver de en historie om at nu får vi det som vi vil have det og giver os en start menu...som kun har 1% til fælles med den start menu som vi ville have haft, så er det op til marketingsafdelningen at spinde det om til guld og grønne skove. Det er selvfølgelig ikke i orden at MS skal bestemme hvornår ens computer skal updatere og genstarte, det er f...... lamt. I insider programmet er det OK, men i færdigt produkt, jamen jeg har ingen ord der kan beskrive hvor lamt i roen jeg mener at det er.

Efter min mening er det kun stok konservative tosser, som bliver ved med at insistere på, at den old gamle start menu var god. Alt det gode fra den er i Win 10, alt det dårlige, det er heldigvis gemt langt væk - præcis som det skal være.

Og derfor køber du jo bare Pro versionen, og så kan du bestemme ligeså tosset du vil. Færdig bum.

Derudover, så må jeg sige bravo, fordi du har prøvet et build af Win 10. Så er du i hvert fald den rette til at udtale dig om, hvor meget de har lyttet i de resterende builds.

 • 4
 • 2
#33 Morten Saxov

Så håber jeg dælme ikke, at den kan finde på at autogenstarte efter en tvungen autoopdatering, som man åbenbart ikke har kontrol over.

Nu har jeg ikke prøvet Win8/8.x men for XP, Vista og 7, er det noget du selv indstiller ved installationen om du ønsker denne adfærd, eller ej. Du kan endvidere selv ændre adfærden* efter installationen under "Windows Update" -> settings.

*Hvis din OS er styret af en virksomhed group policy er det ikke sikkert DU har lov, men det er ikke Microsofts skyld ;)

 • 1
 • 1
#34 Kim Dragon

Jeg ville ikke engang have det lort om jeg så fik betaling for det og du kan kalde mig en tosse sammen med alle de andre som ikke er med til at hæve W8+ marketsandel til over 20%.

Så kan man vel argumentere for, at denne nyhed ikke rigtig berører dig, og dit input derfor er fuldstændig ligegyldig ? Du har Linux og OSX, tillykke med det. Jeg ønsker bare ikke et OS der ligner de to, hvilket er derfor jeg er glad for, at der findes Windows. Lad venligst vær med at forpurre dette med dine fjollede ideer, som kun en minimal del af brugerne overhovedet tænker over.

 • 1
 • 2
#35 Marc Munk

Nu har jeg ikke prøvet win10. Jeg har udelukkende set et par videoer på youtube. Så jeg kan ikke udtale mig om win10.

Jeg undrer mig dog over hvorfor folk der mener at start menuen i win8 ikke var et skridt frem i verden er tosser.

lad og endlige høre hvordan en fuldskærms menu der tager fokus fra det arbejde man sidder med kan være bedre end en menu der ikke tager fokus.

Jeg vil da også gerne høre hvorfor den nye menu der i de videoer jeg har set har lignet en sær krysning af de 2 menuer pludselig er vejen frem? For mig at se så er det nærmere en erkendelse fra ms og en måde de kan bruge til at komme ud af det mudderhul de var end i med deres fuldskærms touch start menu.

 • 2
 • 1
#36 Kim Dragon

Nu har jeg ikke prøvet win10. Jeg har udelukkende set et par videoer på youtube. Så jeg kan ikke udtale mig om win10.

Jeg undrer mig dog over hvorfor folk der mener at start menuen i win8 ikke var et skridt frem i verden er tosser.

lad og endlige høre hvordan en fuldskærms menu der tager fokus fra det arbejde man sidder med kan være bedre end en menu der ikke tager fokus.

Jeg vil da også gerne høre hvorfor den nye menu der i de videoer jeg har set har lignet en sær krysning af de 2 menuer pludselig er vejen frem? For mig at se så er det nærmere en erkendelse fra ms og en måde de kan bruge til at komme ud af det mudderhul de var end i med deres fuldskærms touch start menu.

Jeg tror ikke der er nogen, der nødvendigvis har sagt, at fuldskærmsstartmenu var fantastisk ? Det er fantastisk, hvis man har en tablet. Problemet var, at MS glemte desktop users i den ombæring - det var trods alt noget nyt de lavede. Det prøver de så at rode bod på i Win 10, og efter min mening, der virker det rigtig godt. Så kan man helt selv bestemme om man vil køre desktop style eller tablet style.

Så enig - fuldskærmsstartmenu er ikke optimal på desktop. Mit problem er bare, at folk er gået i petitesser omkring det. Som om hele deres arbejdsgang er helt ødelagt pga. den startmenu - og den gamle startmenu, den var godt nok heller ikke helt optimal. Og igen, enig i, at den ikke er optimal til desktop use, men come on, man pinner sine programmer der, eller på taskbaren (Og så behøver du ikke startmenuen faktisk), og bruger den som et sted, hvor du har dine programmer. Du bruger 20 sek på at åbne de programmer du skal bruge i løbet af en dag, og så behøver du ikke være der mere. Igen, nej, det er ikke optimalt - men folk valgte at gå HELT amok over det, og det faktum, at de måske mistede 30 sek i løbet af en hel dag, det var en katastrofe i sig selv. Og det med fokus fatter jeg hat af. Jo, jeg kan godt se, at hvis man sidder og koder, og trykker på windowstasten hver 20 sek, så mister man fokus tit - men hvem gør lige det ? Hvorfor er det folk, som tydeligvis hader den startmenu, insisterer på, at ville være i den startmenu hele tiden og dermed miste deres vanvittige fokus ?

 • 3
 • 3
#37 Martin Jünckow

Jeg vil da også gerne høre hvorfor den nye menu der i de videoer jeg har set har lignet en sær krysning af de 2 menuer pludselig er vejen frem?

Pointen er vel at "Windows Apps" er fremtiden og det skinner endnu mere igennem i Windows 10 hvor de nu også er blevet brugbare på Desktoppen.

Faktisk så meget at selv Photoshop og AutoCAD (annonceret på BUILD) udkommer som Windows Apps i fremtiden, hvilket er lidt vildere end de weather- og news apps og what not vi tidligere har set af ligegyldigheder i Windows 8.

Pointen er at hvor Windows 8 var en noget sær udgave hvad "Windows Apps" angår, så får vi for alvor med Windows 10 universelle apps som kan køre på tværs af et stort udvalg af devices der spænder meget bredere end blot din PC.

Det betyder for start menuen selvfølgelig også at man er nød til at lave plads til Windows Apps og den måde de er tænkt på, hvilket bl.a. inkluderer Live Tiles konceptet. Hvis visionen om universielle apps skal virke, så kan vi ikke bare vende tilbage til den gamle start menu der er fokuseret på Win32 applikationer.

Jeg synes faktisk den nye start menu gør det ganske glimrende og formår at håndtere både Windows Apps og traditionelle Win32 applikationer uden det virker som om den ene eller anden er favoriseret.

I det hele taget er Microsoft ved at få styr på det som engang startede som "Metro Apps" men altså nu er ved at være en moden platform ikke kun for Phone og Tablet applikationer, men også for fullblown Desktop applikationer.

 • 1
 • 1
#38 Marc Munk

Pointen er vel at "Windows Apps" er fremtiden og det skinner endnu mere igennem i Windows 10 hvor de nu også er blevet brugbare på Desktoppen.

Altså har man nu fundet ud af hvordan man kan lave live tiles i en "gammeldags" start menu. Så kan man jo mene hvad man har lyst til om hele live tiles konceptet. men i alt den stund at man skal forlade kontekst for at få informationen er de i min verden ikke særligt brugbare.

 • 2
 • 1
#39 Martin Jünckow

Man kan mene om konceptet hvad man vil, men Microsoft har brug for en løsning der smelter de 2 paradigmer sammen - det ville ikke have fungeret hvis man bare bragte den gamle start menu tilbage, det ville have været en nedsabling af Windows Apps og dermed en meget stor del af det Windows 10 står for og markedsføres på.

I det mindste har de anerkendt at det ikke giver mening at køre start menuen i fullscreen mode på desktoppen, men det er umuligt at gøre alle tilfredse og nu er "live tiles" så pludselig det store problem, suk ... :-)

 • 0
 • 0
#40 Geo Jensen

Så kan man vel argumentere for, at denne nyhed ikke rigtig berører dig, og dit input derfor er fuldstændig ligegyldig ?

Det kommer an på hvad min hendsigt er. Jeg giver signal til MS om at det er noget lort de laver, men jeg giver også signal til Linux og Apple om ikke gentage det hjernedøde crap M$ har gang i. Og så lige for en god ordens skyld, så har vi ytringsfrihed i danmark.

 • 1
 • 1
#41 Marc Munk

Man kan mene om konceptet hvad man vil, men Microsoft har brug for en løsning der smelter de 2 paradigmer sammen - det ville ikke have fungeret hvis man bare bragte den gamle start menu tilbage, det ville have været en nedsabling af Windows Apps og dermed en meget stor del af det Windows 10 står for og markedsføres på.

Nu er jeg så ikke helt med på hvad det nye er. Er det ideen om at ma skal køre det samme os på sin telefon som man gør på sin desktop eller laptop? Og der med får mobil apps på desktoppen? Eller hvad er det nye?

I det mindste har de anerkendt at det ikke giver mening at køre start menuen i fullscreen mode på desktoppen, men det er umuligt at gøre alle tilfredse og nu er "live tiles" så pludselig det store problem, suk ... :-)

De har anerkendt at det ikke giver mening med en fuldskærms start menu på desktoppen ja. De hardcore MS folk påstår jo så stadig at det giver mening med touch og fullscreen menuer på desktoppen men fred være med dem og det.

Jeg har som sådan intet problem med Live Tiles. Jeg kan ikke se hvilket problem det er man forsøger at løse ved at bruge live tiles. Min kommentar gik mest på at i alt den stund at jeg skal skifte kontekst for at få den information jeg kan få i live tiles så mister de meget af den påståede brugbarhed, ihvertfald i min verden.

 • 2
 • 1
#42 Kim Dragon

Nu er jeg så ikke helt med på hvad det nye er. Er det ideen om at ma skal køre det samme os på sin telefon som man gør på sin desktop eller laptop? Og der med får mobil apps på desktoppen? Eller hvad er det nye?

Nu kan man jo dreje den som man vil, men jeg tror, at de har tænkt, at kraftigere/bedre/hurtigere computere betyder, at man en eller anden dag, i ikke så fjern en fremtid, har telefoner, som kan gøre MEGET af det små bærbare og tablets gør det i dag - altså power mæssigt. Så det at docke sin telefon på arbejde, og så er det din bærbar, jamen det kan jeg da kun se positive ting. At du så vælger at forme dit sidste argument, som desktop der får mobile apps, så vælger jeg at formulere det, som at alle devices får de samme muligheder (More or less) - og det kan jeg da også kun se det positive i, ikke blot for forbrugeren, men også developers. Jeg har spurgt om det før, men ikke fået svar: Man burde vel more or less kunne lave de samme programmer i "metro app"-stil som i Win32, eller er der noget der gør, at det ikke ville kunne lade sig gøre (Udover et lidt andet design måske) ? For i såfald, så er det da fjollet at blive ved med at insistere på, at Win32 apps er vejen frem, når man kan få dem ud på et hav af flere platforme via det andet.

De har anerkendt at det ikke giver mening med en fuldskærms start menu på desktoppen ja. De hardcore MS folk påstår jo så stadig at det giver mening med touch og fullscreen menuer på desktoppen men fred være med dem og det.

Jeg har som sådan intet problem med Live Tiles. Jeg kan ikke se hvilket problem det er man forsøger at løse ved at bruge live tiles. Min kommentar gik mest på at i alt den stund at jeg skal skifte kontekst for at få den information jeg kan få i live tiles så mister de meget af den påståede brugbarhed, ihvertfald i min verden.

Jeg tror ikke der er nogen der postulere, at det er det ypperste i verden. Jeg tror bare de mener, at det fungerer udmærket - hvilket det egentlig også gør.

Nu skal du jo huske, at du ikke behøver, at bruge live tiles. De kan jo komprimeres ned til et lille ikon, som svarer til størrelsen på programmer i din taskbar, som ikke viser informationer. Men jeg synes nu de er ganske brugbare. Jeg har omtrent 10 tiles, der viser relevant info for mig. Jeg klikker en gang på Windows tasten, ser lynhurtigt om der er sket noget nyt på alle 10 tiles, og så ellers tilbage. Det tager ikke mere end 5 sek, og så er jeg videre.

Men jo, på desktop er live tiles ikke super nødvendige. De har absolut mere at gøre på en tablet/telefon. Og forhåbentlig når MS får lavet dem interaktive, så begynder der at ske ting og sager.

Men igen, det fede er jo, at du bare kan lade vær med at bruge dem, hvis du ikke lyster :)

 • 0
 • 3
#44 Bent Jensen

Det gør de heller ikke.

Det ved jeg ikke helt. Synes også jeg har slået automatisk genstart fra, da jeg køre fjernkontrol på nogen PC, og de ikke kommer op i samme OS hvis der bliver genstartet, men det sker alligevel. Har også haft full screen, spil hvor om du vil genstarte med nedtælling pludselig kommer. Lidt dumt i online klan kamp. Men typisk MS. Nok der for at alle dem der fortæller at det ikke er tilfældet, eller at det ikke betyder noget, bringer vore piss i kog.

 • 2
 • 1
#45 Geo Jensen

Det er selvfølgelig ikke i orden at MS skal bestemme hvornår ens computer skal updatere og genstarte, det er f...... lamt.

Det gør de heller ikke.

Kan du uddybe det lidt mere...

Når man eksplicit ikke kan slå update fra og nogle updates kræver genstart, så prøv at beskriv for mig hvor jeg tager fejl!

At man implicit kan slå det fra, hvilket kræver lidt mere end det i kalder en standart bruger, viser kun at OS'et er noget rod og MS ikke har styr på at begrænse funktionaliteten.

Og så antager at det du er enig i resten som du referere til ;-)

 • 0
 • 0
#46 Martin Jünckow

Jeg har spurgt om det før, men ikke fået svar: Man burde vel more or less kunne lave de samme programmer i "metro app"-stil som i Win32, eller er der noget der gør, at det ikke ville kunne lade sig gøre (Udover et lidt andet design måske) ?

"Windows apps" (som de hedder idag) bygger på en noget mere managed app platform end Win32. Det betyder at operativsystemet administrerer dem i langt højere grad og stiller en række garantier, specielt sikkerhedsmæssigt. Det sætter naturligvis nogle begrænsninger, men har også en række fordele.

For det første er det et ens-artet API som kan afvikles på tværs af mange enheder, men for at det skal virke kræver det self. at man ikke bryder ud af sandkassen og kalder API'er som kun er understøttet på eks. en Desktop-udgave af Windows. Det er en forudsætning for at det kan virke på tværs af alle de her devices.

Al UI renderes i DirectX og baserer sig ikke på UI komponenter indbygget i OS'et (som Win32 applikationer typisk vil gøre brug af), det gør det også markant lettere at porte UI på tværs af platforme (givet det en dag bliver reelt muligt)

"Windows Apps" administreres også mere power-mæssigt af OS'et, hvilket betyder at apps der ligger i baggrunden suspenderes og vil istedet være nød til at bruge background notification teknikker som vi også kender det fra eks. iOS for at udføre handlinger i baggrunden. På sigt som "Windows Apps" bliver mere udbredte kan dette komme til at betyde en del for batterilevetiden på ikke bare mobiltelefoner og tablets, men også på vores PC Laptops.

I det hele taget er forskellen at de i langt højere grad afvikles i en sandkasse hvor Win32 applikationer i højere grad kan gøre hvad der passer dem (både hensigtsmæssigt og uhensigtsmæssigt). Vi skal ikke forvente "Windows Apps" nogensinde bliver helt så powerfulde som Win32 applikationer, men Microsoft arbejder tydeligvis på at gøre platformen mere og mere powerfuld således at langt størstedelen af normale applikationer ligesåvel kan udvikles som "Windows Apps" fremfor Win32 applikationer og Windows 10 er et stort skridt i den rigtige retning hvad det angår.

 • 3
 • 0
#48 Deleted User

Der er forskellige grader af påmindelser om Windows Updates. Hvis du føler du bliver forstyrret af Windows Update på din pc, så er det fordi du ikke selv gad genstarte maskinen da du fik de første stille påmindelser, f.eks. på login skærmen hvor der står "Genstart din pc for at fuldføre update". Jeg sørger altid for at genstarte min pc når jeg kan se der er ventende Updates. Det er en meget nem løsning på at undgå at blive tvunget til en genstart. 9/10 gange tager en genstart kun et par minutter ekstra. Jeg ser tit folk der brokker sig over påmindelser fra Windows Update og så undgår de bevidst at genstarte deres computer for "jeg gider ikke installere de skide Updates... Det tager sikkert 100 år". Den indstilling holder bare ikke for sådan virker et OS ikke. Hvis du ikke gider have et samarbejde med dit OS så må du også tage straffen for dovenskab.

 • 0
 • 4
#49 Martin Jünckow

Geo: Pointen er at UI'en ikke er bundet til OS'et, men derimod anvender WPF som renderes via DirectX, som ganske rigtigt er bundet til Windows. MEN det er relativt let at udskifte DirectX med OpenGL (det er meget normalt at understøtte begge i eksempelvis spil-engines).

Om Microsoft har modet til det er et godt spørgsmål, men faktum er at de fra næste version af .NET allerede kommer med officielle runtimes til Linux og MacOSX. Hvis de tager skridtet videre og inkluderer WPF renderet via OpenGL så vil det i praksis åbne op for at WPF applikationer vil være cross-platform på et UI niveau der langt overgår hvad vi har set tidligere fra eksempelvis Java.

Det er mest af alt en strategisk beslutning der skal tages, teknologisk vil det kunne lade sig gøre og så vil Microsoft ironisk nok have det mest powerfulde cross-platforms udviklingsmiljø.

 • 2
 • 0
#52 Geo Jensen
 • 0
 • 0
#54 Geo Jensen

Det er heller ikke mig, der bruger en masse krudt på at brokke sig over hvordan opdateringerne fungerer i et preview-build, når der er skrevet flere gange, at brugerne selv må bestemme i den endelige udgave.

Øhh - er det ikke sådan det bliver i den endelige udgave, er det ikke det artiklen handler om ?!?

Det er jo ikke mig, der kommer med useriøse påstande om at MS ikke kan finde ud af styre hvordan brugere må håndtere automatiske opdateringer.

Hvis det er muligt implicit og MS har styr på det, giver det ingen mening at man ikke explicit kan slå det fra, men set fra WXP og frem ligner det at MS vil have muligheden for at have fjernkontrol over folks computere. Og post Edward Snowden og MS som var først til at sprede benene for NSA, giver det jo meget god mening.

 • 1
 • 0
#55 Marc Munk

Jeg tror ikke der er nogen der postulere, at det er det ypperste i verden. Jeg tror bare de mener, at det fungerer udmærket - hvilket det egentlig også gør.

Det er jo så din holdning. For mig at se er en lille notifikation, der popper op en bedre vej at gå men sådan er vi jo så forskellige.

Nu skal du jo huske, at du ikke behøver, at bruge live tiles. De kan jo komprimeres ned til et lille ikon, som svarer til størrelsen på programmer i din taskbar, som ikke viser informationer. Men jeg synes nu de er ganske brugbare. Jeg har omtrent 10 tiles, der viser relevant info for mig. Jeg klikker en gang på Windows tasten, ser lynhurtigt om der er sket noget nyt på alle 10 tiles, og så ellers tilbage. Det tager ikke mere end 5 sek, og så er jeg videre.

Men du skal lige huske at du kommer du af din kontekst så de 5 sekunder holder ikke helt vand. Du skal først tilbage i kontekst og tilbage til den tankeproces du havde gang i, hvilket du ikke ville opleve hvis du kun fik en notifikation.

Men jo, på desktop er live tiles ikke super nødvendige. De har absolut mere at gøre på en tablet/telefon. Og forhåbentlig når MS får lavet dem interaktive, så begynder der at ske ting og sager.

Men igen, det fede er jo, at du bare kan lade vær med at bruge dem, hvis du ikke lyster :)

Jeg har lagt Windows bag mig. Så der er ingen live tiles i min fremtid.

 • 1
 • 0
#56 Marc Munk

Sssshhh... ikke tale for højt om sådan noget. Man kan ikke overbevise religiøse med logik. Det er blasfemi.

Mit indtryk er nu at folk gerne svarer i samme tone som de bliver tiltalt så skriver men i en ordentlig tone så får man igen i samme ordentlige tone. At omtale folk som religiøse i en nedsættende kontekst er ikke, at tiltale folk i en ordentlig tone og det er måske der dit problem findes...

 • 1
 • 0
#57 Kim Dragon

Det er jo så din holdning. For mig at se er en lille notifikation, der popper op en bedre vej at gå men sådan er vi jo så forskellige.

Det kommer jo også i Win 10.

Men du skal lige huske at du kommer du af din kontekst så de 5 sekunder holder ikke helt vand. Du skal først tilbage i kontekst og tilbage til den tankeproces du havde gang i, hvilket du ikke ville opleve hvis du kun fik en notifikation.

Igen, jeg ved ikke hvor hyper sensitive folk inde på Version2 er ift. deres arbejdsflow, men det lyder lidt voldsomt nogle gange må jeg indrømme. Hvis der ikke skal mere end et par sekunder til at slå en helt ud af kurs, så wow :)

Anyways, som sagt, du får notifikationer i Win 10.

Jeg har lagt Windows bag mig. Så der er ingen live tiles i min fremtid.

Og tillykke med det :)

 • 0
 • 0
#58 Kim Dragon

Øhh - er det ikke sådan det bliver i den endelige udgave, er det ikke det artiklen handler om ?!?

Jo, for folk der har Win 10 Home. Dem der skulle gide at bruge energi og tid på at gå op i de ting, de har naturligvis Win 10 Pro, og så kan de styre det helt selv.

Hvis det er muligt implicit og MS har styr på det, giver det ingen mening at man ikke explicit kan slå det fra, men set fra WXP og frem ligner det at MS vil have muligheden for at have fjernkontrol over folks computere. Og post Edward Snowden og MS som var først til at sprede benene for NSA, giver det jo meget god mening.

Du skal bare have Pro versionen.

Og taget i betragtning, at lige præcis MS var nogle af front runners til netop at kæmpe imod USA til at få adgang til data, som findes i andre lande, hvor MS har deres datacentre osv., så er det godt nok lidt af en søgt postulat, at blande MS og NSA sammen på den måde du gør.

Men igen, du har ingen ide om hvad du snakker om. Du har læst en masse pjat, på en masse forskellige tech sites, som sikkert hader MS, og så et bare videoer på nettet, og lige pludselig er du ekspert i, hvad MS render rundt og laver, og hvad deres planer er med deres nye OS ? Come on...

Taget i betragtning, at det blot er et OS, så har du virkelig et hidsigt og iltert temperament imod MS og deres produkter. Hvad det lige skyldes, det ved du vel bedst selv. Det klæder bare ikke en debat, hvor de fleste egentlig prøver at være saglige.

 • 1
 • 2
#59 Geo Jensen

Men igen, du har ingen ide om hvad du snakker om. Du har læst en masse pjat, på en masse forskellige tech sites, som sikkert hader MS, og så et bare videoer på nettet, og lige pludselig er du ekspert i, hvad MS render rundt og laver, og hvad deres planer er med deres nye OS ? Come on...

Så er det tid til en tude-kiks. Mener du virkeligt at vi skriver om ting vi vil have lavet om i MS OS, bare fordi vi hader MS, hvor patetisk. MS er taget med fingerne i kagedåsen og av av den bliver svær at komme af med igen. Og hvis der er så mange techside som hader MS, er der jo nok en valid grund til det. Og så undre det mig at din kæreste ikke selv kan svare ;-)

Og taget i betragtning, at lige præcis MS var nogle af front runners til netop at kæmpe imod USA til at få adgang til data, som findes i andre lande, hvor MS har deres datacentre osv., så er det godt nok lidt af en søgt postulat, at blande MS og NSA sammen på den måde du gør.

Det skal bare se sådan ud ligesom det skal se ud som om at MS LYTTER til sine brugere. Men på indersiden sker der ikke en skid, skydrive er blevet en fast komponent i file exploren (i build 10074). MS vil have en online konto, Cortanamo som lytter med 24/7 på alle MS devices. Det er jo en våd drøm for NSA. Hvor vi brugere bare gerne vil have vores privatliv tilbage og undgå spyware i vores små hjem.

Og så med denne artikle, fjernstyring af OS.

 • 0
 • 0
#60 Geo Jensen

Taget i betragtning, at det blot er et OS, så har du virkelig et hidsigt og iltert temperament imod MS og deres produkter. Hvad det lige skyldes, det ved du vel bedst selv. Det klæder bare ikke en debat, hvor de fleste egentlig prøver at være saglige.

Forsøgte at ignorere jeres ubehøvlet retorik, men kunne ikke rigtigt nå jer. Så tænkte jeg at hvis nu jeg kommer ned i øjenhøjde med selv samme retorik, at det ville hjælpe på kommunikationen - men får så at vide at man er usaglig når man rammer jeres niveau. Er det ikke i første kapitlet i MS håndbog (blog rhetoric and damage control) at denne teknik beskrives.

 • 0
 • 0
#61 Marc Munk

Forsøgte at ignorere jeres ubehøvlet retorik, men kunne ikke rigtigt nå jer. Så tænkte jeg at hvis nu jeg kommer ned i øjenhøjde med selv samme retorik, at det ville hjælpe på kommunikationen - men får så at vide at man er usaglig når man rammer jeres niveau. Er det ikke i første kapitlet i MS håndbog (blog rhetoric and damage control) at denne teknik beskrives.

Det er vist ikke helt sandt det her. Du kører på med personangreb på personangreb. Det eneste der er kommer fra 'ms siden' var et fejlskridt hvor folk blev omtalt som konservative tosser. Men det er altså vand i forhold til den debat tone du har benyttet dig af her på siden.

 • 0
 • 0
#62 Kim Dragon

Så er det tid til en tude-kiks. Mener du virkeligt at vi skriver om ting vi vil have lavet om i MS OS, bare fordi vi hader MS, hvor patetisk. MS er taget med fingerne i kagedåsen og av av den bliver svær at komme af med igen. Og hvis der er så mange techside som hader MS, er der jo nok en valid grund til det. Og så undre det mig at din kæreste ikke selv kan svare ;-)

ALLE USA tech firmaer har haft det problem. Det er jo lidt det de prøver at komme til livs, fordi det bl.a. kan ødelægge deres kundekontakter i udlandet. Det er jo for fanden ikke noget man lige gør over night.

Men ja, folk som dig skriver ofte lort om MS, uden overhovedet at have noget at have det i. Du har tydeligvis ikke brugt særlig lang tid med de builds der har været i Win 10. I såfald, så ville du vide, med 100% sikkerhed, hvor meget MS har lyttet til den feedback de har fået på det. Jeg ved ikke, hvor du får det andet fra. Igen, jeg må bare spørge: Nævn et andet stort tech firma, som lytter mere til deres brugeres feedback end MS, really, bare én! Det findes bare ikke. MS har feedback protokoller i næsten alle deres programmer, og de lytter RIGTIG meget. Selvfølgelig lytter de ikke nødvendigvis til en eller anden dude, der skriver, at han vil have en permanent blå baggrund, som ikke kan skiftes, og kun har fået 3 stemmer, det siger sig selv. Men at påstå de ikke lytter, jamen, det er ikke andet en ævl fra din side, for du aner intet om det.

Derudover, jeg kan ikke lige se hvad min kæreste skal blandes ind i det her for ? :/ Du var på lavt niveau før, men det daler godt nok i takt med at tiden går.

Det skal bare se sådan ud ligesom det skal se ud som om at MS LYTTER til sine brugere. Men på indersiden sker der ikke en skid, skydrive er blevet en fast komponent i file exploren (i build 10074). MS vil have en online konto, Cortanamo som lytter med 24/7 på alle MS devices. Det er jo en våd drøm for NSA. Hvor vi brugere bare gerne vil have vores privatliv tilbage og undgå spyware i vores små hjem.

Og så med denne artikle, fjernstyring af OS.

Det er også rigtigt. Ingen af tingene kan man nemlig slå fra.... Omg, tag dog den sølvpapirshat af.

 • 0
 • 0
#63 Kim Dragon
 • 0
 • 1
#64 Geo Jensen

Det er vist ikke helt sandt det her. Du kører på med personangreb på personangreb. Det eneste der er kommer fra 'ms siden' var et fejlskridt hvor folk blev omtalt som konservative tosser. Men det er altså vand i forhold til den debat tone du har benyttet dig af her på siden.

Ja - på denne tråd, man på de tidligere om WX startede jeg diplomatisk ud. Du er selv mødt person angreb fra deres side og det samme med Rune som også havde sin kamp.

 • Vi er tosser med OCD
 • tror du på at nogle gider at høre på dig
 • Haha, lyder som en TV Shop reklame,
 • Men du er måske også typen der kommentere på nyheder fra Mercedes med: "Jeg har 10 Opel Kadetter, og de er rigtigt gode"
 • Det er der heldigvis mange der kan, og det er nok primært dem de lytter til, fremfor en halvsur mand på Version2.

Jeg ved ikke med dig men jeg syntes at alle overstående er person angreb og det er bare nogle af dem. Så lad venligst være med at give mig den ære at være skyldig i den tone som er på dette forum.

Er du i tvivl så læs denne tråd, det var her jeg kom ind i kampen.

 • 0
 • 0
#66 Geo Jensen

ALLE USA tech firmaer har haft det problem. Det er jo lidt det de prøver at komme til livs, fordi det bl.a. kan ødelægge deres kundekontakter i udlandet. Det er jo for fanden ikke noget man lige gør over night.

De har stadigvæk dette problem og sådan skal det også blive ved med at være. Skal lige sige vi kender stadigvæk ikke det fulde omfang af deres prism projekt. Vores problem er at vi ikke har et alternativ (endnu), men vi kan håbe på at nogle, ikke USAske, ser et kæmpe forretningspotensiale i at lave et open source OS og open source BIOS, samt end to end kryptografering uden bagdøre. Indtil det sker har jeg mindre og mindre lyst til at være på nettet og dele noget med nogle. Og som virksom ville jeg hurtigst muligt skifte til et open source OS og afkoble alle forretningshemmeligheder fra et hvilket som helst netværk som har adgang til internette. (svær opgave men mulig)

 • 0
 • 0
#68 Kim Dragon

De har stadigvæk dette problem og sådan skal det også blive ved med at være. Skal lige sige vi kender stadigvæk ikke det fulde omfang af deres prism projekt. Vores problem er at vi ikke har et alternativ (endnu), men vi kan håbe på at nogle, ikke USAske, ser et kæmpe forretningspotensiale i at lave et open source OS og open source BIOS, samt end to end kryptografering uden bagdøre. Indtil det sker har jeg mindre og mindre lyst til at være på nettet og dele noget med nogle. Og som virksom ville jeg hurtigst muligt skifte til et open source OS og afkoble alle forretningshemmeligheder fra et hvilket som helst netværk som har adgang til internette. (svær opgave men mulig)

Du er med garanti også #1 på NSA's liste over dem de aller mest vil holde øje med, det er helt sikkert.

Jovist er sikkerhed vigtigt, men at påstå bl.a. MS ikke prøver at gøre noget ved det, det er simpelthen en tåbelig påstand.

Desuden ved man bare, at folk har tabt sutten, når de hopper på Open Source toget, som frelseren over alt. Det er udmærket til noget, men så stopper det gode, der kan siges om det vist også der.

Og helt fint Geo. Hop du af nettet i et stykke tid. NSA skulle nødig få fingre i dine top hemmelige dokumenter.

 • 0
 • 6
#69 Kim Dragon

Den sætning virkede før snowden, men ikke efter. Jeg har sagt det før, jeg hader ikke MS, jeg mener bare at de er helt ude i hampen med deres strategi. Vi havde også samme kamp omkring W8 og lur mig om ikke vi får den igen omkring Windows (11 måske 12, eller whatever)

Hvilken strategi ? Rent faktisk at prøve at begrænse NSA ved at samle en masse store tech firmaer i USA, og prøve på at få ændret grundlæggende love, så de IKKE har ret til i hvert fald at "lytte med" på data der ikke er i USA ?

At de prøver at skabe et all-in-one OS, som virker på alle platforme, så bl.a. developers slipper for at skrive 3-4 forskellige apps/spil til 3-4 forskellige enheder med samme type OS ? Samtidig med de øger sikkerheden markant mere end nogle af de andre OS firmaer ? Ja, shame on them... De tog jo din elskede startmenu, og gad ikke lytte til din fantastiske feedback, som du sendte dem for 3 år siden.

 • 0
 • 5
#70 Geo Jensen

Rent faktisk at prøve at begrænse NSA ved at samle en masse store tech firmaer i USA, og prøve på at få ændret grundlæggende love, så de IKKE har ret til i hvert fald at "lytte med" på data der ikke er i USA ?

Rent faktisk tror jeg at deres troværdighed er så lav, at de ikke kommer op igen. En ting er hvad de har ret til, en anden er hvad de gør og bare fordi vi ikke kan gøre noget ved det lige nu, betyder jo ikke at vi bare skal ligge os ned på alle fire og tage hvad der kommer.

Hvis MS virkelig vil gøre noget ved det, forlod de USA hvilket ikke kommer til at ske.

 • 0
 • 0
#71 Nicolaj Hansen

Hold nu op, hvor har denne diskussion bare været meningsløs!

 1. Automatisk opdatering SERIØST!?? hvordan kan dette opfattes negativt. sikkerhed er et af de største problemer for almindelige brugere, og her kommer rent faktisk en løsning. Ja der kan være fejl i en automatisk opdatering, men Geo helt ærligt.. Søg på google og se hvad der er sket her med apple. Microsoft har også lavet bommerter, men de har en virkelig høj standard. Almindelige danskere kan alligevel slet ikke forholde sig til updates, så hvorfor skal de kunne pille i dette. Folk med professionel baggrund sidder alligevel på win pro.

 2. STARTMENU Jamen jeg fatter stadig ikke denne diskussion. Jeg åbner MAKS startmenuen 2-3 gange om dagen. resten af tiden har jeg alle apps i taskbaren, så det giver ikke mening at brokke sig over denne. Og hvis man virkelig er træt af det, så glæd dig til windows 10 med den lille udgave ( som også kom i 8.1). Jeg er ikke skiftet væk fra fullscreen.

Beklager den sure tone, men det er jo for latterligt at diskutere, Geo. Du hader tilsyneladende microsofts udvikling. De arbejder på højtryk for at skabe en cloudplatform ud over det sædvanlige, hvilket har medført nogle bugs, men samlet set er der godt nok ikke meget at brokke sig over... Jeg håber du er glad for dit Mac osx, og jeg er sikker på, at de fleste brugere kan finde MANGE ting ved begge styresystemer som irretere, men come on..

 • 0
 • 1
#72 Bent Jensen

@Jesper Pedersen " Du er med garanti også #1 på NSA's liste over dem de aller mest vil holde øje med, det er helt sikkert.

Jovist er sikkerhed vigtigt, men at påstå bl.a. MS ikke prøver at gøre noget ved det, det er simpelthen en tåbelig påstand.

Desuden ved man bare, at folk har tabt sutten, når de hopper på Open Source toget, som frelseren over alt. Det er udmærket til noget, men så stopper det gode, der kan siges om det vist også der.

Og helt fint Geo. Hop du af nettet i et stykke tid. NSA skulle nødig få fingre i dine top hemmelige dokumenter. " Hvad er det for en tone og måde at debattere på Jesper Pedersen, alvorlig kan vi da ikke tage dig mere. Hvis du ikke har mere at tilføje end dette, så skulle du måske ikke skrive mere.

Og hvad mener du med at tage Sølvpapirs hatten af ? Eller de ting som folk mente NSA og andre 3 bogstavet lavet, er da helt overskygget af virkelighede, som var lagt være end selv de værste persemister og sølvpapirshattebære have tænk i deres værste mareridt. Nu frihedshelten Edward Snowden har afsløringer noget af virkeligheden,, eller det har du måske også misset, eller ikke helt forstået dybten og vigtigheden af.

 • 0
 • 0
#73 Kim Dragon

Hvad er det for en tone og måde at debattere på Jesper Pedersen, alvorlig kan vi da ikke tage dig mere. Hvis du ikke har mere at tilføje end dette, så skulle du måske ikke skrive mere.

Ahhh ja, imitation er den bedste form for smiger - jeg bukker og takker :)

Og hvad mener du med at tage Sølvpapirs hatten af ? Eller de ting som folk mente NSA og andre 3 bogstavet lavet, er da helt overskygget af virkelighede, som var lagt være end selv de værste persemister og sølvpapirshattebære have tænk i deres værste mareridt. Nu frihedshelten Edward Snowden har afsløringer noget af virkeligheden,, eller det har du måske også misset, eller ikke helt forstået dybten og vigtigheden af.

Jeg mener, at sikkerhed naturligvis er vigtig. Men jeg gider ikke høre på folk som Geo, som siger, at MS absolut ikke gør noget for at komme det til livs - for det gør de godt nok. De har jo en enorm kundebase uden for USA, som godt kunne tænke sig at benytte sig af MS services, uden at blive "lyttet" til. Og at MS ikke skulle gide at gøre noget ved, det er simpelthen bare latterligt at høre på, især når de virkelig har prøvet og stadig prøver. Men at tro, det sker over night, som jeg tidligere har sagt, det er også bare utopi.

Sølvpapirshatten er mere tiltænkt folk som Geo. Jeg er sgu med på, at store corporations har vigtige ting, de helst ikke vil "dele" med USA, men Geo har med 100% sikkerhed ikke, og NSA/USA er 100% ligeglade. Så hvis han ønsker at hoppe af nettet, fordi det er blevet så usikkert som han påstår, så be my guest. Men mere speciel er han altså ikke. Hvis det er måden han kan komme til at føle sig lidt mere speciel på end hidtil, jamen så go for it. Der er da ingen tid at spilde. Sæt nu de får fat i alle hans top hemmelige dokumenter !!!

 • 0
 • 4
#74 Rune Jensen

Desuden ved man bare, at folk har tabt sutten, når de hopper på Open Source toget, som frelseren over alt.

Jeg kan stadig ikke se, hvorfor man skulle bruge Microsoft bare fordi det er Microsoft?

For det er jo netop det, du her skriver.

Hvis open source løser ens problem, så bruger man open source. Længere er den ikke.

Du er iøvrigt blev et ret ulidelig at læse. Synes ellers du startede OK objektivt, men det er så droppet fulædstændigt kan jeg forstå.

Lidt klamt egentlig.

 • 1
 • 0
#75 Rune Jensen

Jeg mener, at sikkerhed naturligvis er vigtig. Men jeg gider ikke høre på folk som Geo, som siger, at MS absolut ikke gør noget for at komme det til livs - for det gør de godt nok.

Problemet for open source er helt klart penge, når det kommer til særlig sikkerhed.

Det vil måske overraske dig, men Mac har udviklet sig enormt sikkerhedsmæssigt. Og fx. hvis du vil have den mest sikre browser, så er det faktisk Chrome på MacOS.

Det uderstreger jo så igen det med penge. Sikkerhed koster.

Men man kan komme ganske langt med white listing. Som IE stadig ikke understøtter. Men som Firefox og Chrome gør.

Så én ting er hvad operativsysemet kan og gør for sikkerheden, nok så meget har at gøre med hvad brugeren selv gør.

Desuden, så skal man ikke være blind for, at hver gang man plugger en ny funktion på i et OS, så åbner man også muligheder for sårbarheder. Det kan simpelthen ikke undgås. Netop også derfor skal man ikke bare hovedløst plugge på alt hvad man kan.

 • 0
 • 0
#78 Bent Jensen

men Geo har med 100% sikkerhed ikke,

Det ved du jo ikke, han kan lige som dig måske være skabsbøsse, og ikke vil have konen eller forældre skal vide. Eller ved at planlægge et terror angreb.

Begge ting nogen som alle 3 stjerner vil være interesseret i,den første da det kan være en sikkerheds risiko eller en mulighed for afpresning.

At alle skal vide, alt om alle, ser jeg jeg som et stor problem, større end sikkerhedsbrist i software på et Atomkraftværk. Det kan kun ødelægges en gang, resten kan forfølge alle, resten af livet.

Hvis du om 10 år vil have job, men bliver afvist fordi du har været interesseret i vise politiske, som ikke passer din arbejdsgiver. Eller du har har mange sygedage, på måske på grund af børn, eller af andre grunde, så vil du mente at det er helt i orden ? Alle disse ting kan allerede nu findes, og købes på nettet. Prøv bare at tænke på din facebook profil, som kobles samen med databasen fra lægerene, der ikke helt er slettet, også din google søgning, og din GPS færden, samt køb på nettet. Så er det lige ved at vi ved mere om dig, end dig selv. Bare din elforbrug, baseret på timebasis, fortæller hvornår du står op, spiser, arbejder og går i seng. Velkommen til 84.

 • 0
 • 0
#80 Rune Jensen

Så løser Open Source godt nok ikke mange problemer. Hold da helt op!

Folk bruger windows pga at det er der, deres software er.

Og ganske længe var der sådan set også compliance imellem kvaliteten af OSet og hvad folk brugte det til. XP er det igennem tiden brugervenlighedsmæssigt set bedste system overall. XP filmanager er fx. et studie i godt håndværk desangående.

Årsagen til windows8 floppet var netop ringe brugervenlighed.

Og den ringe brugervenlighed kom, fordi MS vil have to systemer i ét.

Dvs. fordi de stoppede at tænke på brugerne, og begyndte at arbejde udfra hvad de selv havde behov for i stedet.

Man kan ikke blande to systemer på den måde, og så tro, der ikke kommer bloat. Det gør der.

Og den vil være der i windows10 også.

Årsagen til Linux desktopfloppet er den samme som med windows phone. Manglende software.

Og ringe driversupport som i vista.

Ikke nødvendigvist at selve OSet er noget lort. For kigger man på design, kontinuerbarhed, navigation, så er den distro jeg har ganske godt med hvad angår brugervenlighed.

Mit work flow der er ganske kvikt ifht. på windows8, og workflow og performance er sådan set kravet. Og så at OSet holder kæft og lader mig styre showet.

Jeg tilhører ganske rigtigt den procentdel som kan klare mig udelukkende med open source.

Dvs. jeg har den luxux, at jeg kan vælge hvilketsomhelst system jeg vil.

Årsagen til, jeg skippede windows8, er den samme som anført. Og som, hvis du ellers gider læse tilbage, jeg har skrevet før.

Der er ikke noget jeg har behov for, som findes i windows8, ikke i Linux.

Men Live Tiles og fuldskærms menu samt den gennemgående ringe navigation, gjorde ganske rigtigt udslaget. De tre ting ødelægger i dén grad work flowet.

Så det var mest et spørgsmål om at undgå det. Og da jeg allerede er på Linux pga. vista, så var det dér jeg fortsatte.

Havde jeg haft penegene, så var jeg gået til Mac. Eftersom Apple har forstået hvad brugervenlighed er, og MS ikke har.

Hovedpointen er stadig. XP var hvad der holdt folk til windows pga. brugervenlighed. Og efter at have opbygget en ganske stor 3rd party softwarte base pre vista, så er det også dér folk nu går hen. De har ingen anden mulighed.

Så du kan sagtens finde folk, som bruger windows8+ af nød ikke fordi de synes det er godt, ejhellerfordi de finderlivetiles brugbare. Og som også gerne ville skifte OS hvis de kunne. Men som er bundet til windows pga. deres softwarebehov.

Prøv at spørge om dette i din nærmeste omgangskreds.

%delen af utrilfredse windowsbrugere er signifikant højere end under vista.

Derfor er det også selvklart at windows10 vil blive en succes. Det er det eneste logiske udkomme af læren af vista->Windows7. Folk tørster efter at komme væk fra windows8.

Men om den også får folk til at gå til windows phone-delen, det er en ganske anden sag.

Windows manglende APP base vil ikke gøre den succes særlig sandsynlig.

Og hvis der er nogen, som går til windows phone, vil det være forholdsmæssigt som med dem, som går til Linux desktop.

De vil gøre det fordi de kan vælge frit,fordi de ikke er bundet af softwarebehov, og finder selve telefonen og OSet af bedre kvalitet end Android og iOS.

Jeg kan ikke udtale mig om windows phone, så jeg ved ikke,om det er ligeså stygt med windows8+ der som på desktop.

 • 1
 • 0
#81 Rune Jensen

Du minder mig lidt om en Microsoft Evangelist.

Jeg fatter ikke hvad du mener.

Jeg går udelukkende efter mine krav til brugervenlighed, fordi det kan jeg tillade mig når jeg ikke har krav til software.

Hvis man kunne køre clientside applikationer i ChromeOS, så ville jeg også kunne bruge sådan en.

Der skal nok være omkring 1% som kan tillade sig udelukkende at køreefter de få behov til software.

Og forholdsmæssigt vil dette også vise sig på windows phone med dens manglende software. Det vil være med nøjagtigt samme begrundelser som jeg bruger, hvis folk køber sådan en.

Så forholdsmæssigt. Windows phone kommer til at være en pæn nummer tre.

Ligesom Linux desktop.

 • 0
 • 0
#83 Rune Jensen

Cakewalk, Sony Vegas, Adobe Photoshop, AutoCAD, Maya 3D.

Jeg ville aldrig køre dette igernnem WINE, og ingen professionel vil heller gøre det.

Jeg har for lang tid siden haft en diskussion med en professionel omkring særligt Maya kontra Blernder.

Man kan lave ganske mange interessante ting i Blender. Men faktum er, at Maya er de facto standard. Og set i forhold til, så vil Blender nok altid være et par generationer bagud. Du får ikke et job baseret på, du kan bruge Blender. Og iøvrigt det samme med GIMP vs. Photoshop.

Det betyder ikke, de ikke er brugbare. Jeg bruger selv GIMP, og det virker storartet. Det er et spørgsmål mere om at lære det.

Og ganske fascineret er jeg da af, man kan lave kamera-tracking i Blender.

Men du kan ikke bruge det på dit CV.

Så hvis du er professionel indenfor grafik og animation, så er du nødt til at bruge Mac eller Windows.

Det er det, jeg mener med software-behov.

Hvis kravene til denne slags software er sekundært, som f.eks. hvis man vil designe websider, så er der intet til hinder for at bruge Linux.

De kodeeditorer, som findes til Linux er fuldt ud på højde med kodeeditorer til andre OSer.

Det er formentlig også i kodning/programmering, det rigtigt batter i forhold til Windows/Mac.

For brugervenlighedsmæssigt, der er Linux desktop kommet en lang vej ifht. windows, og særligt windows8+. Det giver bare intet i sig selv uden software, for de fleste.

 • 0
 • 0
#84 Rune Jensen

For brugervenlighedsmæssigt, der er Linux desktop kommet en lang vej ifht. windows, og særligt windows8+.

Iøvrigt er Steam klienten en bastard på linje med Metro.

Et OS i OSet. Men det gælder jo så både på Linux og Windows og formentlig også Mac.

Jeg ville ønske, man kunne starte sit spil udenom Steam Client. Det er irriterende at skulle åbne et nyt OS bare for at spille et spil.

Den passer ikke ind nogen steder.

 • 0
 • 0
#85 Kenneth Andersen

Naturligvis skal man ikke køre noget via Wine. Det kan kun gå i ged. Men der findes alternativer. Også ud over PlayOnLinux og Crossover. På http://www.linuxalt.com/ og http://www.datamation.com/open-source/20-linux-alternatives-for-common-w... og http://alternativeto.net/?platform=linux og... kan der findes mange alternativer. Søg og du skal finde!

"Men du kan ikke bruge det på dit CV." ->Arh, mon ikke? Hvis man har viden indenfor feltet, så er det de færreste arbejdsgivere, der udelukker en.

"Så hvis du er professionel indenfor grafik og animation, så er du nødt til at bruge Mac eller Windows." ->selvon dette trods alt kun er en niche, så findes der altså alternativer. Hvis arbejdsgiveren var klar over, hvor mange penge firmaet kunne spare ved at skifte, så var det nok ikke helt udelukket.

"For brugervenlighedsmæssigt, der er Linux desktop kommet en lang vej ifht. windows, og særligt windows8+. Det giver bare intet i sig selv uden software, for de fleste." ->"for de fleste"? Altså hvis de "fleste" ikke er firmaer med visse behov, så er der vist rigeligt af muligheder på linux-platformen. Og mht. den "professionelle" software så findes der masser af alternativer. Muligvis skal der en konvertering til mellem systemerne, men det er ikke umuligt.

Hvis folk blot ville åbne deres øjne.

 • 1
 • 0
#86 Kim Dragon

Jeg kan stadig ikke se, hvorfor man skulle bruge Microsoft bare fordi det er Microsoft?

For det er jo netop det, du her skriver.

Hvis open source løser ens problem, så bruger man open source. Længere er den ikke.

Du er iøvrigt blev et ret ulidelig at læse. Synes ellers du startede OK objektivt, men det er så droppet fulædstændigt kan jeg forstå.

Lidt klamt egentlig.

Det har jeg da heller ikke sagt man skal ? Og ja, open source kan løse mange problemer, men som jeg påpeger, så er det ofte noget folk tyer til, som frelseren over alt, som om det ikke har nogle problemer overhovedet, og verden ville være et bedre sted, hvis alt bare var open source. Korte af det lange, jeg brækker mig hver gang jeg hører det.

Og sikkert. Det er også meningen. Geo begyndte at snakke som en 14 årig teenager. Jeg bekæmper ild med ild. Der er ingen grund til at bruge tid på at gøre det neutralt og uprovokerende, når det eneste man får tilbage er netop dette. Kort sagt, meget bevist handling fra min side.

 • 0
 • 4
#87 Kim Dragon
 • 0
 • 0
#88 Kim Dragon

Det ved du jo ikke, han kan lige som dig måske være skabsbøsse, og ikke vil have konen eller forældre skal vide. Eller ved at planlægge et terror angreb.

Begge ting nogen som alle 3 stjerner vil være interesseret i,den første da det kan være en sikkerheds risiko eller en mulighed for afpresning.

At alle skal vide, alt om alle, ser jeg jeg som et stor problem, større end sikkerhedsbrist i software på et Atomkraftværk. Det kan kun ødelægges en gang, resten kan forfølge alle, resten af livet.

Hvis du om 10 år vil have job, men bliver afvist fordi du har været interesseret i vise politiske, som ikke passer din arbejdsgiver. Eller du har har mange sygedage, på måske på grund af børn, eller af andre grunde, så vil du mente at det er helt i orden ? Alle disse ting kan allerede nu findes, og købes på nettet. Prøv bare at tænke på din facebook profil, som kobles samen med databasen fra lægerene, der ikke helt er slettet, også din google søgning, og din GPS færden, samt køb på nettet. Så er det lige ved at vi ved mere om dig, end dig selv. Bare din elforbrug, baseret på timebasis, fortæller hvornår du står op, spiser, arbejder og går i seng. Velkommen til 84.

Wow, elegant måde at kalde mig homo på Bent, tommel op !

Derudover, tror du virkelig, at man bare ringer NSA op, og siger: "Hey, jeg skal have Mark Hansen til jobsamtale på onsdag, gider I lige finde alt snavs om ham inden da. På forhånd tak" ? For det lyder meget til, at du tror, at det blot bliver en tag-selv-database med alt info om enhver person, som enhver bare kan gå ind og slå op i. Nu kommer jeg bare med et friskt bud her: Sådan kommer det IKKE til at være.

Som sagt, sikkerhed er vigtigt, og jeg så da også selv, at NSA og lignende, ikke havde mulighed for at checke det man lavede på nettet. Det er jo så heldigvis det MS, og andre store techfirmaer i USA prøver at komme til livs. Men, når det så er sagt, så er Geo, dig, eller jeg nok absolut intet værd i NSA henseende. Så når jeg ser en som Geo, som er ved at gå ud af sit gode skind, fordi NSA måske opsamler data på, hvad han render rundt og laver, så griner jeg bare højlydt. For at tro man er så speciel, ja, det kræver en hvis karakter, det er helt sikkert.

 • 0
 • 2
#89 Kim Dragon

Naturligvis skal man ikke køre noget via Wine. Det kan kun gå i ged. Men der findes alternativer. Også ud over PlayOnLinux og Crossover. På http://www.linuxalt.com/ og http://www.datamation.com/open-source/20-linux-alternatives-for-common-w... og http://alternativeto.net/?platform=linux og... kan der findes mange alternativer. Søg og du skal finde!

"Men du kan ikke bruge det på dit CV." ->Arh, mon ikke? Hvis man har viden indenfor feltet, så er det de færreste arbejdsgivere, der udelukker en.

"Så hvis du er professionel indenfor grafik og animation, så er du nødt til at bruge Mac eller Windows." ->selvon dette trods alt kun er en niche, så findes der altså alternativer. Hvis arbejdsgiveren var klar over, hvor mange penge firmaet kunne spare ved at skifte, så var det nok ikke helt udelukket.

"For brugervenlighedsmæssigt, der er Linux desktop kommet en lang vej ifht. windows, og særligt windows8+. Det giver bare intet i sig selv uden software, for de fleste." ->"for de fleste"? Altså hvis de "fleste" ikke er firmaer med visse behov, så er der vist rigeligt af muligheder på linux-platformen. Og mht. den "professionelle" software så findes der masser af alternativer. Muligvis skal der en konvertering til mellem systemerne, men det er ikke umuligt.

Hvis folk blot ville åbne deres øjne.

Men hvorfor skulle folk dog bruge tiden på det, hvis det allerede virker, som det skal i Windows og på Mac ?

Mange af Win 8 haters, hater jo på Win 8, netop pga., at de skal bruge 10 sek ekstra om dagen pga. startmenu. Men at skulle bruge oceaner af tid på at finde software som svarer til noget af det som virker perfekt på Win/OSX (Nok bare markant ringere), det er intet problem, eller...?

 • 0
 • 1
#92 Kenneth Andersen

Men hvorfor skulle folk dog bruge tiden på det, hvis det allerede virker, som det skal i Windows og på Mac ?

Mange af Win 8 haters, hater jo på Win 8, netop pga., at de skal bruge 10 sek ekstra om dagen pga. startmenu. Men at skulle bruge oceaner af tid på at finde software som svarer til noget af det som virker perfekt på Win/OSX (Nok bare markant ringere), det er intet problem, eller...?

Man skal bruge tiden på det, for at spare penge i det lange løb. Og blive uafhængig på flere fronter. Og støtte et frit samfund i stedet for et bundet. Og jeg kunne komme med mange flere gode argumenter for at støtte open source.

Og så virker det jo kun så længe, at man ikke gør noget, som udviklerne ikke har taget højde for. Som f.eks. at behandle et filmklip med fejl i. Eller installere andre programmer på computeren, som gør det primære program ustabilt. Eller så længe at man opgraderer til den sidst nyeste version af softwaren, så de påkrævede funktionaliteter understøttes. Og endnu flere gode årsager...

"Oceaner af tid..." -> nu er den tid, der skal bruges på at finde alternative softwareløsninger, jo kun noget, der skal gøres én gang. Og så sparer man en masse udgifter, der ellers ville være ved købesoftwaren. Jeg er noget i tvivl om, at de omtalte betalingssoftware nu også virker så perfekt endda. Og at open source skulle være markant ringere, det kender jeg heller ikke til...

 • 2
 • 0
#93 Kim Dragon

Man skal bruge tiden på det, for at spare penge i det lange løb. Og blive uafhængig på flere fronter. Og støtte et frit samfund i stedet for et bundet. Og jeg kunne komme med mange flere gode argumenter for at støtte open source.

Og så virker det jo kun så længe, at man ikke gør noget, som udviklerne ikke har taget højde for. Som f.eks. at behandle et filmklip med fejl i. Eller installere andre programmer på computeren, som gør det primære program ustabilt. Eller så længe at man opgraderer til den sidst nyeste version af softwaren, så de påkrævede funktionaliteter understøttes. Og endnu flere gode årsager...

"Oceaner af tid..." -> nu er den tid, der skal bruges på at finde alternative softwareløsninger, jo kun noget, der skal gøres én gang. Og så sparer man en masse udgifter, der ellers ville være ved købesoftwaren. Jeg er noget i tvivl om, at de omtalte betalingssoftware nu også virker så perfekt endda. Og at open source skulle være markant ringere, det kender jeg heller ikke til...

Tror du det er for sjov, at sådan et program som fx Photoshop er noget vel alle profesionelle inden for grafik, and what not, bruger ? Det er jo altså ikke billigt. Hvis der fandtes et gratis alernativ, der var ligeså godt, så er jeg da ikke et sekund i tvivl om, at de ville bruge det i stedet. Og hvorfor findes det mon så ikke ? Jo, fordi langt de fleste mennesker gerne vil have sig betalt, af alt det arbejde de smider deres tid efter. Du koder da ikke Photoshop over night i hvert fald. Og sådan er det for et HAV af andet software. Det er dér open source fejler, og altid vil fejle. Langt de fleste vil gerne have penge for den tid de bruger på projekter. Og de folk der ikke har noget imod at arbejde gratis, jamen, de har sjældent kundskab til alt. Dvs. der vil være områder, hvor de stinker, og det er til at se i meget open source software. Derudover er der ofte ikke det bedste samarbejde ved open source projekter, som hos en firma som MS og Apple for den sags skyld. Igen, pga. penge...

Det er muligt man vinder nogle ting via open source, men der er også meget man mister på den bekostning. Spørgsmålet er jo så hvad der er bedst.

 • 0
 • 2
#94 Kenneth Andersen

Tror du det er for sjov, at sådan et program som fx Photoshop er noget vel alle profesionelle inden for grafik, and what not, bruger ? Det er jo altså ikke billigt. Hvis der fandtes et gratis alernativ, der var ligeså godt, så er jeg da ikke et sekund i tvivl om, at de ville bruge det i stedet. Og hvorfor findes det mon så ikke ? Jo, fordi langt de fleste mennesker gerne vil have sig betalt, af alt det arbejde de smider deres tid efter. Du koder da ikke Photoshop over night i hvert fald. Og sådan er det for et HAV af andet software. Det er dér open source fejler, og altid vil fejle. Langt de fleste vil gerne have penge for den tid de bruger på projekter. Og de folk der ikke har noget imod at arbejde gratis, jamen, de har sjældent kundskab til alt. Dvs. der vil være områder, hvor de stinker, og det er til at se i meget open source software. Derudover er der ofte ikke det bedste samarbejde ved open source projekter, som hos en firma som MS og Apple for den sags skyld. Igen, pga. penge...

Det er muligt man vinder nogle ting via open source, men der er også meget man mister på den bekostning. Spørgsmålet er jo så hvad der er bedst.

Næh, jeg tror bestemt ikke, at "alle folk indenfor dit og dat bruger Photoshop over gimp". Men jeg tror til gengæld at årsagen primært er uvidenhed og manglende kritisk tilgang til emnet. Og nej, det er bestemt ikke billigt. Men det er også en årsag til, at folket "glædeligt" køber det. Samme fænomen ses indenfor f.eks. biler og tøj. Folket bruger gerne en masse penge på at købe et bestemt mærke, selvom det billigere mærke er lige så brugbart, og er af samme kvalitet. Med andre ord er det sager, hvor man tydeligt ser, at forbrugeren glædeligt lader sig snyde. Ofte VIL forbrugeren snydes, så vandet driver af vedkommende (det lever reklamebranchen højt på).

"Hvis der fandtes et gratis alternativ, der var ligeså godt, så er jeg da ikke et sekund i tvivl om, at de ville bruge det i stedet." -> det er nok fordi, du enten har alt for stor tiltro til den bredde befolkning, eller også har du simpelthen ikke stor nok erfaring indenfor folks bevæggrunde (det er IKKE ment som et personligt angreb!).

"Jo, fordi langt de fleste mennesker gerne vil have sig betalt, af alt det arbejde de smider deres tid efter. Du koder da ikke Photoshop over night i hvert fald." -> betalingsversionen er ofte først med ny funktionalitet. Men open source kommer typisk hurtigt efter det. Der er faktisk mange personer i verden, der gerne vil give deres arbejdskraft gratis til det fælles gode. Se bare på frivillige arbejdere. I computerverdenen kan man se på open source og linux-familien.

Nu til lidt konkrete undersøgelser så tingene kan vægtes: http://apple.blogoverflow.com/2012/02/graphics-editor-shootout-gimp-vs-p... Her vinder Photoshop mange af sammenligningerne. Men nogle få gange vinder det gratis alternativ.

http://photo-graphics.softwareinsider.com/compare/7-21/GIMP-vs-Adobe-Pho... Af en eller anden grund får Photoshop en lidt højere "smartrating" end Gimp. Men Gimp stiller langt flere funktionaliteter til rådighed (se skema nederst på siden).

http://photo-graphics.softwareinsider.com/compare/4-7/Adobe-Photoshop-CC... Igen ligger Photoshop øverst i rating, selvom Gimp i nogle sammenligningspunkter er bedre end Photoshop.

http://photo-graphics.softwareinsider.com/compare/7-16/GIMP-vs-Adobe-Pho... Nu vinder Gimp pludselig suverænt over Photoshop på alle punkter.

http://www.linuxuser.co.uk/reviews/gimp-2-8-review-who-needs-photoshop En anden artikel der også viser, at Gimp er mindst lige så brugbar som Photoshop.

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=adobe_pho... Denne sammenligning giver vist ikke nogen grund til at vælge Photoshop over Gimp :-)

 • 1
 • 0
#97 Kenneth Andersen

Nu argumenterer jeg jo ikke KUN for Gimp over Photoshop, men derimod generelt for open source over paid. Derfor gav jeg (i farten) de omtalte sammenligningseksempler. Og så gik jeg ellers ud fra, at folket var i stand til at forholde sig objektive....

Der er én, hvor der rent faktisk er lagt energi i at sammenligne de forskellige programmer, og der vinder Photoshop stort over GIMP.

Nu skrev du ikke, hvilken sammenligning, du faktisk kunne acceptere...?

Men ok; så kommer der en her: http://photo-graphics.softwareinsider.com/compare/4-7/Adobe-Photoshop-CC... (husk at trykke på linksne "show * more in common")

Er det stadig pr definition en selvfølge, at det er en god investering at betale en 2-3 bondegårde for brug af Photoshop?

 • 0
 • 0
#98 Mikkel Knudsen

Nu er softwaresammenligning altså ikke ligesom bilkort.

Hvorvidt Photoshop har flere eller færre ja-krydser i rækkerne, er ikke nødvendigvis udslagsgivende for, hvorvidt det er det bedre program. Til sammenligning vil jeg til enhver tid foretrække at købe værktøj enkeltvist, i stedet for at investere i en gigantisk schweizerkniv - selvom kniven måske på papiret kan meget mere.

Jeg tror, at rigtig mange mennesker forholder sig til debatten fra det udgangspunkt, at de i princippet har fri adgang til både The Gimp og Photoshop. For man kan jo downloade skidtet gratis, hvis man er klog nok til at bruge torrents.

Det er klart, at flere folk ville bruge (og ikke mindst LÆRE at bruge) The Gimp, hvis det ikke var til at få fat på Photoshop. Men det ér det.

Jeg foretrækker Photoshop, fordi det reagerer på input som jeg forventer det, fordi det er mere intuitivt for mig at bruge, og fordi jeg simpelthen hurtigere får lavet mit arbejde gennem det program, end hvis jeg skulle bruge The Gimp.

PS: Det kan godt være, at det koster penge at købe Photoshop, meni dette tilfælde får man hvad man betaler for.

 • 0
 • 0
#101 Jesper Lund Stocholm Blogger

Dén må du vist hellere lige uddybe lidt. Jeg mangler absolut intet software. Og jeg har brugt linux i flere år efterhånden...?

Det synes efterhånden evident, at grund til den manglende penetration af Linux og Windows Phone skyldes én ting: manglende software.

Og her mener jeg ikke, at der ikke er grafikprogrammer etc til Linux eller chatprogrammer til Windows Phone - men at der ikke er de "rigtige" programmer - forstået på den måde, at der mangler de programmer, som brugerne efterspørger.

Konklusionen må være, at brugerne har det på den måde, at hvis de ved et platformsskift også skal skifte programmer, så skifter de ganske enkelt ikke. Man kan så mene, at dette er urimeligt, og at brugerne bare må tage sig sammen, men tendensen på begge platforme er den samme.

Det er jo altid den samme snak, der kommer.

Én person siger, at "der findes ikke spil til Linux". Så siger en anden "jeg har da masser af spil på min ubuntu". Eller en person siger: "Der er ikke nok spil til Windows Phone", og så siger en anden "Der er da en fantasillion spil til Windows Phone". Eller én siger "Microsoft Office findes ikke på Linux", og så siger en anden "Du kan da bare bruge LibreOffice".

... og så sander diskussionen til.

 • 3
 • 0
#102 Kenneth Andersen

Det synes efterhånden evident, at grund til den manglende penetration af Linux og Windows Phone skyldes én ting: manglende software.

Jeg er ikke klar over, hvad det for noget "manglende software", du refererer til. Som nybegynder kan det rigtigt nok være en udfordring at finde softwaren til linux (nogle distros har faktisk Softwarecenter), men al tilvænding er vel svær i begyndelsen (?).

Alternativet er så at benytte Windows, hvor en lang række programmer koster penge ud over Windows. Det gør de ikke på linux. Så det er altså både OS, store softwareudgivelser samt mindre softwarepakker, man kan spare en hel del penge på.

 • 0
 • 3
#105 Kim Dragon

Alternativet er så at benytte Windows, hvor en lang række programmer koster penge ud over Windows. Det gør de ikke på linux. Så det er altså både OS, store softwareudgivelser samt mindre softwarepakker, man kan spare en hel del penge på.

Som Thomas så fint siger det, så er det jo også tilfældet på andre platforme ! Windows får man efterhånden kylet i nakken alligevel, så det er vel per definition næsten gratis. Når det så er installeret, så er alle de freeware programmer der findes til Linux, i langt størstedelen af tilfældende, også noget der findes til Windows. Der er i hvert fald tale en om en meget inkarneret Linux fan, hvis han vælger at bruge tid på at lave et program, som kun kan køre på, hvad, 2-3% af verdens computere ? Det er derfor Linux ALDRIG får ordentligt fat. Fordi det kan gøres ligeså let og elegant i Windows, som man kender i forvejen, hvor man kan få hjælp til alt, og hvor man ikke skal bruge tid på at finde frem til programmer, som bare er lidt tilsvarende af dem man kender fra Windows.

I modsætning til den community, så har MS penge til MÅSKE at øge markedsandelen af Windows Phone. Men som Jesper siger: Hvorfor skulle folk skifte ? En af grundende kunne være økosystemet - noget som Linux heller ikke rigtigt har. Men det er ikke engang sikkert her - det vil tiden vise. Derudover, så scorer MS kassen på hver solgt Android og iPhone, så de har egentlig kapital til at fortsætte deres eventyr et stykke tid endnu.

 • 0
 • 0
#106 Kenneth Andersen

Gør dig selv den tjeneste, at svare på de spørgsmål, der bliver stillet.

Det eneste, du skriver, er: "...der mangler de programmer, som brugerne efterspørger."

Jeg kender ikke til nogle programmer, jeg ikke kan finde et godt alternativ til på linux. Og igen: du har slet ikke nævnt nogle specifikke programmer.

Og det lader til, at du heller ikke VIL nævne nogle. Så vi kommer nok ikke videre...

 • 0
 • 1
#107 Jesper Lund Stocholm Blogger

Jeg kender ikke til nogle programmer, jeg ikke kan finde et godt alternativ til på linux.

Som jeg skrev, så er det ikke et spørgsmål om, at der ikke findes alternativer. Problemet er, at brugerne generelt vil have præcist de programmer de er vante til.

Se eventuelt artiklen på http://www.windowscentral.com/ios-app-store-vs-windows-phone-store-2014 .

Der står bla:

Of the 12 apps in the top 25 that weren't games, only 6 are available on Windows Phone. We have Instagram, Facebook, Spotify, Pandora, WhatsApp, and Facebook Messenger, but we're missing out on some really great apps like:

WatchESPN FIFA Official App YouTube Snapchat Google Maps Univision Deportes

Three of those apps are super popular right now because of the World Cup. Anyone walking into a store to buy a new phone will turn down Windows Phone because they can't watch the World Cup live on their new smartphone. Instead, they'll turn to iOS.

Lige bortset fra Snapchat, så findes der jo masser af alternativer til fx WatchESPN og "FIFA Official App", men det er ligemeget, da det ikke er de "rigtige" apps.

Jeg vil vove den påstand, at mekanismen er tilsvarende på Linux.

 • 1
 • 0
#109 Rune Jensen

Det har jeg da heller ikke sagt man skal ? Og ja, open source kan løse mange problemer, men som jeg påpeger, så er det ofte noget folk tyer til, som frelseren over alt, som om det ikke har nogle problemer overhovedet, og verden ville være et bedre sted, hvis alt bare var open source. Korte af det lange, jeg brækker mig hver gang jeg hører det.

Ja, du har ret, Linux-fløjen kan være ligeså slem.

Og jeg skulle have brugt andre ord, så en undskyldning til dig og Michael.

Når jeg bliver sur, så er det ikke så meget selve argumenterne, som er baseret enten på erfaring eller andet. Det er fordi, det lyder som om, at man SKAL bruge windows. FORDI det er Windows. Jeg synes ikke det er en gyldig begrundelse for valg af OS.

Ejheller mener jeg, at man skal vælge Microsoft eller Apple fordi "Open Source ikke virker". Det er sandt nok, at i visse dele af software, der kan Linux ikke bruges. Men at sige at alt open source ikke virker, det er ikke ærligt.

Men debatten blev afsporet fra, hvad det vel burde handle om... Windows10. Hvor min interesse vil ligge i, om MS kan overbevise brugerne om, at Live Tiles er cool.

Det er vel ligegyldigt egentlig for denne diskussion hvilket OS man vælger. Jeg tog mit OS som eksempel, fordi jeg tror, de krav jeg sætter (set i forhold til mit "eksperiment" med windows8+), vil blive sat af en del Windows10 brugere. Jeg tror stadig at brugervenlighed vil have noget at sige også dér.

Det var også det, jeg forsøgte at sige tidligere. Min mening/erfaring er, at windows8+ ikke overholder generelle gode retningslinjer for brugervenlighed. Så det er ikke kun brud på hvad JEG opfatter som god brugervenlighed.

Og min pointe var, at det også er min fornemmelse, at det netop er årsagen til, at Windows8+ ikke virkede efter hensigten. For jeg har svært ved at se nogen anden årsag til det end netop brugervenligheden.

Min formodning er, at ikke mange bruger Live Tiles, fordi de i sig selv ikke giver en værdi i forhold til det fokus, de tager i arbejdsprocessen.

I et corporate foretagende, der vil det blive slået fra.

For en privatbruger, der tror jeg ikke det vinder an, fordi det stadig ikke er brugervenligt.

Derfor har jeg svært ved at se Windows10 mobile tage rigtigt fra pga. Windows10. Selvom jeg er ret overbevistom at Windows10i sig selvbliver en succes.

Men som jeg skriver, nu kan det jo være, folk bare elsker Live Tiles. I så fald er situationen en lidt anden. Jeg baserer jo ovenstående på, at jeg mener, der er dårlig brugervenlighed i Live Tiles.

Men man kunne også udvide tankeprocessen i stedet og lave en objektiv test. Og så spørge, hvor mange Windows8+ brugere, som allerede bruger Live Tiles på desktop, tælle dem sammen og få nogle procenter.

Kan man få en brugsstatistik, så kan man få et indtryk af, hvad brugerne mener om Live Tiles, og måske få en idé om, om det vil vinde an på mobil også.

 • 0
 • 0
#110 Rune Jensen

Gør dig selv den tjeneste, at svare på de spørgsmål, der bliver stillet.

Der er IMØ nogle ting, som Linux desktop gør helt fantastisk.

En af delene er webdesign (måske også Android APPs?, omend jeg aldrig nåede at lære JAVA). En anden er pen-testing.

Men jeg har ikke rigtigt erfaring med andet... Det, som jeg referer til af manglende de facto professionelt software er hvad jeg har spurgt professionelle og semi-professionelle (hvad der viste sig at være Windows og Mac-brugere) om der benyttes mest, og så kigget på, om de programmer fandtes til Linux.

Jeg har ikke kigget på andre alternativer end Blender og GIMP. Som jeg selv godt kan lide.

Min skelnen var netop imellem privat, hvor der findes ganske meget udmærket software, og (semi)professionelt, hvor det begynder at blive sværere at finde alternativer...

Husk dog her på, jeg referer bare hvad jeg fik at vide om, hvad der er de facto standard og hvad synet var på alternativer indenfor de brancher. Man kan sagtens køre mange af dem Igennem WINE - men mit fokus ville være på performance, og jeg ville være bange for, at et ekstra layer sløver programmet. Og så giver WINE vel også en chance for Win-malware...

Jeg bruger selv de native alternativer jeg kender uden problemer, så jeg har ikke forsøgt WINE-metoden.

Jeg er også godt klar over, at Blender ER blevet brugt professionelt. Men at, SVJV altså, så er det en minoritet, som bruger det. Det kan så have skiftet indenfor de senere år... i så fald I stand corrected.

 • 0
 • 0
#111 Rune Jensen

Vi kan da hurtigt blive enige om, at IE ikke er den bedste browser. Men nu tror jeg også næste skridt er Edge/Project Spartan, og der man skal kigge hen efterhånden.

Well, jeg kan kun aplaudere, hvad MS gør med deres nye browsere i forhold til overholdelse af W3C. Det bliver mere og mere standardoverholdende, og det er helt klart den rigtige retning.

Jeg ved så ikke, hvad der er værst... At Chrome snart overtager markedet totalt på brugersiden, eller at eneste alternativ vil blive netop Microsofs browser.

Her taler jeg så udfra et privatlivsperspektiv.

Jeg mener faktisk det vil være sørgeligt, hvis ikke som minimum der er ét ikke monopol-afhængigt alternativ lige nøjagtigt her.

Jeg ønsker da Edge alt mulig held... Men... jeg ville faktisk gerne, at jeg ikke behøver give mine private data til Microsoft ELLER Google.

Det bliver svært, når Firefox bliver klemt imellem de to giganter. Den ender med at blive fuldstændigt mast.

Bortset fra, at Chromes webdesign-del (webkonsol)... den sutter da godt nok r... Så ikke helt 100 på, hvad folk ser i den...

Men jeg kan altså godt se, hvad der er ved at ske med Firefox. Der kommer flere og flere bugs... Ligner hvad der skete med Netscape...

 • 0
 • 0
#112 Christian Nobel
 • 0
 • 0
#113 Christian Nobel

Det synes efterhånden evident, at grund til den manglende penetration af Linux og Windows Phone skyldes én ting: manglende software.

Man skal vel heller ikke undervurdere det faktum (jeg tror faktisk at det er det der skal tillæges den største vægt) at man i praksis kun kan få maskiner med Windows preloaded - dvs. folk skal foretage et aktivt valg væk hvis de skal have noget andet, hvilket ikke er sikkert at hr. og fru. almindelig bruger gør.

Omvendt er det så heller ikke nødvendigvis sikkert at folk ville foretage et valg væk fra Linux, hvis det nu var det der var præinstalleret og klar til brug på den nye maskine (hvor mange installer Windows på deres Chromebooks?).

Det kan også lade sig gøre at installere både Windows og Linux på en Mac, men hvor mange gør det?

 • 0
 • 0
#114 Rune Jensen

Derudover, så scorer MS kassen på hver solgt Android og iPhone, så de har egentlig kapital til at fortsætte deres eventyr et stykke tid endnu.

Jeg vidste ikke, at MS tjener penge på salg af iPhone, det er nyt for mig, for jeg troede Apple selv havde deres egen licencering og patenter.

Men du har ret i, Microsofts pengetank er en joker. Det betyder, de kan gøre tre ting,som vil være svært på Linux:

 • Standardisere programmeringsprocessen for udviklerne (linux har en del fragmentering her, og det lader ikke til at blive bedre indenfor de næste par år - lader dog ikke til at have skadet mobil Android-udvikling, hvilket faktisk er lidt underligt)
 • Lave dokumentation (Dokuemntation er ikke altid Linux' stærke side, omend der er gode takter)
 • Betale egne eller eksterne APP udviklere til at lave pr. default APPs af de måske 10 mest populære APPs. (månedlige bidgrag fra brugerne eller bidrag pr."bug-fix" er muligt for Linux-software, men bidragene er ikke store sammenlignet med closed source. Samme med ren betaling for software.)

Min anke imod det vil være at det, som også tæller er at få APPsne før andre. At man får originale APPs og ikke porteringer.

Om det også tæller her, ved jeg ikke... Men jeg har en idé om, at de første dage/uger efter lancering er forholdsvist vigtig for, hvor folk tror man KUN kan få den APP.

Hvis Windows Phone får en APP, som er populær hos de andre, men får den senere, så kan man risikere det er på en nedadgående bølge, og folk er parat til den næste APP allerede.

Det allerbedste tror jeg, at de får den FØR de andre. Da de så også vil få gratis omtale pga.det. Ved så ikke, om penge også kan hjælpe dér.

Men tendensen ifht. brugerne lader til at være den samme på Windows Phone, som på Linux desktop, ja.

 • 0
 • 0
#115 Jan Rasmussen

Vedr. data forbrug via Tethered connection. Jeg har faktisk undret mig over - at når jeg med min telefon deler mit internet og kobler op med en win8 maskine, så finder den selv ud af at det er en 'metered connection' - hvordan den gør ved jeg ikke - men den gør det. Det er faktisk ret smart den ved det, så umiddelbart findes det problem ikke rigtigt. Det virker fint her i hvert fald.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere