Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

4. juni 2015 kl. 09:03109
Kommende brugere af Home-udgaven af Windows 10 vil ikke selv få valget, om de ønsker at modtage opdateringer. Den ret er forbeholdt brugere af ‘Pro’- og ‘Enterprise’-udgaverne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det kan være frustrerende at opdatere sit styresystem med en udgave, der viser sig at gøre maskinen langsommere eller sætte en vigtig applikation ud af spillet.

I en eller anden udstrækning har du dog dig selv at takke for dine problemer, hvorimod kommende brugere af Home-udgaven af Windows 10 vil være helt i Microsofts nåde. De vil nemlig helt automatisk modtage de seneste opdateringer uden at have mulighed for at sige fra.

Det skriver Technology Personalized, der har kigget opdateringspolitikken for det kommende styresystem efter i sømmene.

»Windows 10 Home-brugere vil modtage opdateringer fra Windows Update automatisk. Windows 10 Pro og Windows 10 Enterprise-brugere vil have muligheden for at udsætte opdateringer,« står der ifølge Technology Personalized i den nye politik.

109 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
115
9. juni 2015 kl. 21:22

Vedr. data forbrug via Tethered connection. Jeg har faktisk undret mig over - at når jeg med min telefon deler mit internet og kobler op med en win8 maskine, så finder den selv ud af at det er en 'metered connection' - hvordan den gør ved jeg ikke - men den gør det. Det er faktisk ret smart den ved det, så umiddelbart findes det problem ikke rigtigt. Det virker fint her i hvert fald.

98
8. juni 2015 kl. 11:09

Nu er softwaresammenligning altså ikke ligesom bilkort.

Hvorvidt Photoshop har flere eller færre ja-krydser i rækkerne, er ikke nødvendigvis udslagsgivende for, hvorvidt det er det bedre program. Til sammenligning vil jeg til enhver tid foretrække at købe værktøj enkeltvist, i stedet for at investere i en gigantisk schweizerkniv - selvom kniven måske på papiret kan meget mere.

Jeg tror, at rigtig mange mennesker forholder sig til debatten fra det udgangspunkt, at de i princippet har fri adgang til både The Gimp og Photoshop. For man kan jo downloade skidtet gratis, hvis man er klog nok til at bruge torrents.

Det er klart, at flere folk ville bruge (og ikke mindst LÆRE at bruge) The Gimp, hvis det ikke var til at få fat på Photoshop. Men det ér det.

Jeg foretrækker Photoshop, fordi det reagerer på input som jeg forventer det, fordi det er mere intuitivt for mig at bruge, og fordi jeg simpelthen hurtigere får lavet mit arbejde gennem det program, end hvis jeg skulle bruge The Gimp.

PS: Det kan godt være, at det koster penge at købe Photoshop, meni dette tilfælde får man hvad man betaler for.

90
7. juni 2015 kl. 16:02

Jeg har ikke set så konstruktiv en samtale siden John Strand forlod siden. Jeg forudsér et rigt udbytte for såvel debattører som tilskuere!

101
8. juni 2015 kl. 11:56

Dén må du vist hellere lige uddybe lidt. Jeg mangler absolut intet software. Og jeg har brugt linux i flere år efterhånden...?

Det synes efterhånden evident, at grund til den manglende penetration af Linux og Windows Phone skyldes én ting: manglende software.

Og her mener jeg ikke, at der ikke er grafikprogrammer etc til Linux eller chatprogrammer til Windows Phone - men at der ikke er de "rigtige" programmer - forstået på den måde, at der mangler de programmer, som brugerne efterspørger.

Konklusionen må være, at brugerne har det på den måde, at hvis de ved et platformsskift også skal skifte programmer, så skifter de ganske enkelt ikke. Man kan så mene, at dette er urimeligt, og at brugerne bare må tage sig sammen, men tendensen på begge platforme er den samme.

Det er jo altid den samme snak, der kommer.

Én person siger, at "der findes ikke spil til Linux". Så siger en anden "jeg har da masser af spil på min ubuntu". Eller en person siger: "Der er ikke nok spil til Windows Phone", og så siger en anden "Der er da en fantasillion spil til Windows Phone". Eller én siger "Microsoft Office findes ikke på Linux", og så siger en anden "Du kan da bare bruge LibreOffice".

... og så sander diskussionen til.

113
9. juni 2015 kl. 20:44

</p>
<p>Det synes efterhånden evident, at grund til den manglende penetration af Linux og Windows Phone skyldes én ting: manglende software.

Man skal vel heller ikke undervurdere det faktum (jeg tror faktisk at det er det der skal tillæges den største vægt) at man i praksis kun kan få maskiner med Windows preloaded - dvs. folk skal foretage et aktivt valg væk hvis de skal have noget andet, hvilket ikke er sikkert at hr. og fru. almindelig bruger gør.

Omvendt er det så heller ikke nødvendigvis sikkert at folk ville foretage et valg væk fra Linux, hvis det nu var det der var præinstalleret og klar til brug på den nye maskine (hvor mange installer Windows på deres Chromebooks?).

Det kan også lade sig gøre at installere både Windows og Linux på en Mac, men hvor mange gør det?

102
8. juni 2015 kl. 12:54

Det synes efterhånden evident, at grund til den manglende penetration af Linux og Windows Phone skyldes én ting: manglende software.

Jeg er ikke klar over, hvad det for noget "manglende software", du refererer til. Som nybegynder kan det rigtigt nok være en udfordring at finde softwaren til linux (nogle distros har faktisk Softwarecenter), men al tilvænding er vel svær i begyndelsen (?).

Alternativet er så at benytte Windows, hvor en lang række programmer koster penge ud over Windows. Det gør de ikke på linux. Så det er altså både OS, store softwareudgivelser samt mindre softwarepakker, man kan spare en hel del penge på.

105
8. juni 2015 kl. 15:30

Alternativet er så at benytte Windows, hvor en lang række programmer koster penge ud over Windows. Det gør de ikke på linux. Så det er altså både OS, store softwareudgivelser samt mindre softwarepakker, man kan spare en hel del penge på.

Som Thomas så fint siger det, så er det jo også tilfældet på andre platforme ! Windows får man efterhånden kylet i nakken alligevel, så det er vel per definition næsten gratis. Når det så er installeret, så er alle de freeware programmer der findes til Linux, i langt størstedelen af tilfældende, også noget der findes til Windows. Der er i hvert fald tale en om en meget inkarneret Linux fan, hvis han vælger at bruge tid på at lave et program, som kun kan køre på, hvad, 2-3% af verdens computere ? Det er derfor Linux ALDRIG får ordentligt fat. Fordi det kan gøres ligeså let og elegant i Windows, som man kender i forvejen, hvor man kan få hjælp til alt, og hvor man ikke skal bruge tid på at finde frem til programmer, som bare er lidt tilsvarende af dem man kender fra Windows.

I modsætning til den community, så har MS penge til MÅSKE at øge markedsandelen af Windows Phone. Men som Jesper siger: Hvorfor skulle folk skifte ? En af grundende kunne være økosystemet - noget som Linux heller ikke rigtigt har. Men det er ikke engang sikkert her - det vil tiden vise. Derudover, så scorer MS kassen på hver solgt Android og iPhone, så de har egentlig kapital til at fortsætte deres eventyr et stykke tid endnu.

114
9. juni 2015 kl. 21:12

Derudover, så scorer MS kassen på hver solgt Android og iPhone, så de har egentlig kapital til at fortsætte deres eventyr et stykke tid endnu.

Jeg vidste ikke, at MS tjener penge på salg af iPhone, det er nyt for mig, for jeg troede Apple selv havde deres egen licencering og patenter.

Men du har ret i, Microsofts pengetank er en joker. Det betyder, de kan gøre tre ting,som vil være svært på Linux:

  • Standardisere programmeringsprocessen for udviklerne (linux har en del fragmentering her, og det lader ikke til at blive bedre indenfor de næste par år - lader dog ikke til at have skadet mobil Android-udvikling, hvilket faktisk er lidt underligt)
  • Lave dokumentation (Dokuemntation er ikke altid Linux' stærke side, omend der er gode takter)
  • Betale egne eller eksterne APP udviklere til at lave pr. default APPs af de måske 10 mest populære APPs. (månedlige bidgrag fra brugerne eller bidrag pr."bug-fix" er muligt for Linux-software, men bidragene er ikke store sammenlignet med closed source. Samme med ren betaling for software.)

Min anke imod det vil være at det, som også tæller er at få APPsne før andre. At man får originale APPs og ikke porteringer.

Om det også tæller her, ved jeg ikke... Men jeg har en idé om, at de første dage/uger efter lancering er forholdsvist vigtig for, hvor folk tror man KUN kan få den APP.

Hvis Windows Phone får en APP, som er populær hos de andre, men får den senere, så kan man risikere det er på en nedadgående bølge, og folk er parat til den næste APP allerede.

Det allerbedste tror jeg, at de får den FØR de andre. Da de så også vil få gratis omtale pga.det. Ved så ikke, om penge også kan hjælpe dér.

Men tendensen ifht. brugerne lader til at være den samme på Windows Phone, som på Linux desktop, ja.

106
8. juni 2015 kl. 15:57

Gør dig selv den tjeneste, at svare på de spørgsmål, der bliver stillet.

Det eneste, du skriver, er: "...der mangler de programmer, som brugerne efterspørger."

Jeg kender ikke til nogle programmer, jeg ikke kan finde et godt alternativ til på linux. Og igen: du har slet ikke nævnt nogle specifikke programmer.

Og det lader til, at du heller ikke VIL nævne nogle. Så vi kommer nok ikke videre...

110
9. juni 2015 kl. 19:30

Gør dig selv den tjeneste, at svare på de spørgsmål, der bliver stillet.

Der er IMØ nogle ting, som Linux desktop gør helt fantastisk.

En af delene er webdesign (måske også Android APPs?, omend jeg aldrig nåede at lære JAVA). En anden er pen-testing.

Men jeg har ikke rigtigt erfaring med andet... Det, som jeg referer til af manglende de facto professionelt software er hvad jeg har spurgt professionelle og semi-professionelle (hvad der viste sig at være Windows og Mac-brugere) om der benyttes mest, og så kigget på, om de programmer fandtes til Linux.

Jeg har ikke kigget på andre alternativer end Blender og GIMP. Som jeg selv godt kan lide.

Min skelnen var netop imellem privat, hvor der findes ganske meget udmærket software, og (semi)professionelt, hvor det begynder at blive sværere at finde alternativer...

Husk dog her på, jeg referer bare hvad jeg fik at vide om, hvad der er de facto standard og hvad synet var på alternativer indenfor de brancher. Man kan sagtens køre mange af dem Igennem WINE - men mit fokus ville være på performance, og jeg ville være bange for, at et ekstra layer sløver programmet. Og så giver WINE vel også en chance for Win-malware...

Jeg bruger selv de native alternativer jeg kender uden problemer, så jeg har ikke forsøgt WINE-metoden.

Jeg er også godt klar over, at Blender ER blevet brugt professionelt. Men at, SVJV altså, så er det en minoritet, som bruger det. Det kan så have skiftet indenfor de senere år... i så fald I stand corrected.

107
8. juni 2015 kl. 16:09

Jeg kender ikke til nogle programmer, jeg ikke kan finde et godt alternativ til på linux.

Som jeg skrev, så er det ikke et spørgsmål om, at der ikke findes alternativer. Problemet er, at brugerne generelt vil have præcist de programmer de er vante til.

Se eventuelt artiklen på http://www.windowscentral.com/ios-app-store-vs-windows-phone-store-2014 .

Der står bla:

Of the 12 apps in the top 25 that weren't games, only 6 are available on Windows Phone. We have Instagram, Facebook, Spotify, Pandora, WhatsApp, and Facebook Messenger, but we're missing out on some really great apps like:

WatchESPN FIFA Official App YouTube Snapchat Google Maps Univision Deportes

Three of those apps are super popular right now because of the World Cup. Anyone walking into a store to buy a new phone will turn down Windows Phone because they can't watch the World Cup live on their new smartphone. Instead, they'll turn to iOS.

Lige bortset fra Snapchat, så findes der jo masser af alternativer til fx WatchESPN og "FIFA Official App", men det er ligemeget, da det ikke er de "rigtige" apps.

Jeg vil vove den påstand, at mekanismen er tilsvarende på Linux.

83
6. juni 2015 kl. 22:20

Cakewalk, Sony Vegas, Adobe Photoshop, AutoCAD, Maya 3D.

Jeg ville aldrig køre dette igernnem WINE, og ingen professionel vil heller gøre det.

Jeg har for lang tid siden haft en diskussion med en professionel omkring særligt Maya kontra Blernder.

Man kan lave ganske mange interessante ting i Blender. Men faktum er, at Maya er de facto standard. Og set i forhold til, så vil Blender nok altid være et par generationer bagud. Du får ikke et job baseret på, du kan bruge Blender. Og iøvrigt det samme med GIMP vs. Photoshop.

Det betyder ikke, de ikke er brugbare. Jeg bruger selv GIMP, og det virker storartet. Det er et spørgsmål mere om at lære det.

Og ganske fascineret er jeg da af, man kan lave kamera-tracking i Blender.

Men du kan ikke bruge det på dit CV.

Så hvis du er professionel indenfor grafik og animation, så er du nødt til at bruge Mac eller Windows.

Det er det, jeg mener med software-behov.

Hvis kravene til denne slags software er sekundært, som f.eks. hvis man vil designe websider, så er der intet til hinder for at bruge Linux.

De kodeeditorer, som findes til Linux er fuldt ud på højde med kodeeditorer til andre OSer.

Det er formentlig også i kodning/programmering, det rigtigt batter i forhold til Windows/Mac.

For brugervenlighedsmæssigt, der er Linux desktop kommet en lang vej ifht. windows, og særligt windows8+. Det giver bare intet i sig selv uden software, for de fleste.

85
6. juni 2015 kl. 23:00

Naturligvis skal man ikke køre noget via Wine. Det kan kun gå i ged. Men der findes alternativer. Også ud over PlayOnLinux og Crossover. Påhttp://www.linuxalt.com/oghttp://www.datamation.com/open-source/20-linux-alternatives-for-common-windows-applications-1.htmloghttp://alternativeto.net/?platform=linuxog... kan der findes mange alternativer. Søg og du skal finde!

"Men du kan ikke bruge det på dit CV." ->Arh, mon ikke? Hvis man har viden indenfor feltet, så er det de færreste arbejdsgivere, der udelukker en.

"Så hvis du er professionel indenfor grafik og animation, så er du nødt til at bruge Mac eller Windows." ->selvon dette trods alt kun er en niche, så findes der altså alternativer. Hvis arbejdsgiveren var klar over, hvor mange penge firmaet kunne spare ved at skifte, så var det nok ikke helt udelukket.

"For brugervenlighedsmæssigt, der er Linux desktop kommet en lang vej ifht. windows, og særligt windows8+. Det giver bare intet i sig selv uden software, for de fleste." ->"for de fleste"? Altså hvis de "fleste" ikke er firmaer med visse behov, så er der vist rigeligt af muligheder på linux-platformen. Og mht. den "professionelle" software så findes der masser af alternativer. Muligvis skal der en konvertering til mellem systemerne, men det er ikke umuligt.

Hvis folk blot ville åbne deres øjne.

89
7. juni 2015 kl. 15:46

Naturligvis skal man ikke køre noget via Wine. Det kan kun gå i ged. Men der findes alternativer. Også ud over PlayOnLinux og Crossover.

<a href="http://www.linuxalt.com/">http://www.linuxalt.com/</a&gt;
og
<a href="http://www.datamation.com/open-source/20-linux-alternatives-for-common-…;.
og
<a href="http://alternativeto.net/?platform=linux">http://alternativeto.net/?pla…;
og...
kan der findes mange alternativer. Søg og du skal finde!</p>
<p>"Men du kan ikke bruge det på dit CV."
->Arh, mon ikke? Hvis man har viden indenfor feltet, så er det de færreste arbejdsgivere, der udelukker en.</p>
<p>"Så hvis du er professionel indenfor grafik og animation, så er du nødt til at bruge Mac eller Windows."
->selvon dette trods alt kun er en niche, så findes der altså alternativer. Hvis arbejdsgiveren var klar over, hvor mange penge firmaet kunne spare ved at skifte, så var det nok ikke helt udelukket.</p>
<p>"For brugervenlighedsmæssigt, der er Linux desktop kommet en lang vej ifht. windows, og særligt windows8+. Det giver bare intet i sig selv uden software, for de fleste."
->"for de fleste"? Altså hvis de "fleste" ikke er firmaer med visse behov, så er der vist rigeligt af muligheder på linux-platformen.
Og mht. den "professionelle" software så findes der masser af alternativer. Muligvis skal der en konvertering til mellem systemerne, men det er ikke umuligt.</p>
<p>Hvis folk blot ville åbne deres øjne.

Men hvorfor skulle folk dog bruge tiden på det, hvis det allerede virker, som det skal i Windows og på Mac ?

Mange af Win 8 haters, hater jo på Win 8, netop pga., at de skal bruge 10 sek ekstra om dagen pga. startmenu. Men at skulle bruge oceaner af tid på at finde software som svarer til noget af det som virker perfekt på Win/OSX (Nok bare markant ringere), det er intet problem, eller...?

92
7. juni 2015 kl. 17:54

Men hvorfor skulle folk dog bruge tiden på det, hvis det allerede virker, som det skal i Windows og på Mac ?</p>
<p>Mange af Win 8 haters, hater jo på Win 8, netop pga., at de skal bruge 10 sek ekstra om dagen pga. startmenu. Men at skulle bruge oceaner af tid på at finde software som svarer til noget af det som virker perfekt på Win/OSX (Nok bare markant ringere), det er intet problem, eller...?

Man skal bruge tiden på det, for at spare penge i det lange løb. Og blive uafhængig på flere fronter. Og støtte et frit samfund i stedet for et bundet. Og jeg kunne komme med mange flere gode argumenter for at støtte open source.

Og så virker det jo kun så længe, at man ikke gør noget, som udviklerne ikke har taget højde for. Som f.eks. at behandle et filmklip med fejl i. Eller installere andre programmer på computeren, som gør det primære program ustabilt. Eller så længe at man opgraderer til den sidst nyeste version af softwaren, så de påkrævede funktionaliteter understøttes. Og endnu flere gode årsager...

"Oceaner af tid..." -> nu er den tid, der skal bruges på at finde alternative softwareløsninger, jo kun noget, der skal gøres én gang. Og så sparer man en masse udgifter, der ellers ville være ved købesoftwaren. Jeg er noget i tvivl om, at de omtalte betalingssoftware nu også virker så perfekt endda. Og at open source skulle være markant ringere, det kender jeg heller ikke til...

93
7. juni 2015 kl. 22:24

Man skal bruge tiden på det, for at spare penge i det lange løb. Og blive uafhængig på flere fronter. Og støtte et frit samfund i stedet for et bundet. Og jeg kunne komme med mange flere gode argumenter for at støtte open source.</p>
<p>Og så virker det jo kun så længe, at man ikke gør noget, som udviklerne ikke har taget højde for. Som f.eks. at behandle et filmklip med fejl i. Eller installere andre programmer på computeren, som gør det primære program ustabilt. Eller så længe at man opgraderer til den sidst nyeste version af softwaren, så de påkrævede funktionaliteter understøttes. Og endnu flere gode årsager...</p>
<p>"Oceaner af tid..."
-> nu er den tid, der skal bruges på at finde alternative softwareløsninger, jo kun noget, der skal gøres én gang. Og så sparer man en masse udgifter, der ellers ville være ved købesoftwaren.
Jeg er noget i tvivl om, at de omtalte betalingssoftware nu også virker så perfekt endda. Og at open source skulle være markant ringere, det kender jeg heller ikke til...

Tror du det er for sjov, at sådan et program som fx Photoshop er noget vel alle profesionelle inden for grafik, and what not, bruger ? Det er jo altså ikke billigt. Hvis der fandtes et gratis alernativ, der var ligeså godt, så er jeg da ikke et sekund i tvivl om, at de ville bruge det i stedet. Og hvorfor findes det mon så ikke ? Jo, fordi langt de fleste mennesker gerne vil have sig betalt, af alt det arbejde de smider deres tid efter. Du koder da ikke Photoshop over night i hvert fald. Og sådan er det for et HAV af andet software. Det er dér open source fejler, og altid vil fejle. Langt de fleste vil gerne have penge for den tid de bruger på projekter. Og de folk der ikke har noget imod at arbejde gratis, jamen, de har sjældent kundskab til alt. Dvs. der vil være områder, hvor de stinker, og det er til at se i meget open source software. Derudover er der ofte ikke det bedste samarbejde ved open source projekter, som hos en firma som MS og Apple for den sags skyld. Igen, pga. penge...

Det er muligt man vinder nogle ting via open source, men der er også meget man mister på den bekostning. Spørgsmålet er jo så hvad der er bedst.

95
7. juni 2015 kl. 22:59

Rettelse/tilføjelse:

"Næh, jeg tror bestemt ikke, at "alle folk indenfor dit og dat bruger Photoshop over gimp"."

-> "Næh, jeg tror bestemt ikke, at "alle folk indenfor dit og dat bruger Photoshop over gimp" for sjov." :-)

94
7. juni 2015 kl. 22:53

Tror du det er for sjov, at sådan et program som fx Photoshop er noget vel alle profesionelle inden for grafik, and what not, bruger ?
Det er jo altså ikke billigt. Hvis der fandtes et gratis alernativ, der var ligeså godt, så er jeg da ikke et sekund i tvivl om, at de ville bruge det i stedet.
Og hvorfor findes det mon så ikke ? Jo, fordi langt de fleste mennesker gerne vil have sig betalt, af alt det arbejde de smider deres tid efter. Du koder da ikke Photoshop over night i hvert fald. Og sådan er det for et HAV af andet software.
Det er dér open source fejler, og altid vil fejle. Langt de fleste vil gerne have penge for den tid de bruger på projekter. Og de folk der ikke har noget imod at arbejde gratis, jamen, de har sjældent kundskab til alt. Dvs. der vil være områder, hvor de stinker, og det er til at se i meget open source software. Derudover er der ofte ikke det bedste samarbejde ved open source projekter, som hos en firma som MS og Apple for den sags skyld. Igen, pga. penge...</p>
<p>Det er muligt man vinder nogle ting via open source, men der er også meget man mister på den bekostning. Spørgsmålet er jo så hvad der er bedst.

Næh, jeg tror bestemt ikke, at "alle folk indenfor dit og dat bruger Photoshop over gimp". Men jeg tror til gengæld at årsagen primært er uvidenhed og manglende kritisk tilgang til emnet. Og nej, det er bestemt ikke billigt. Men det er også en årsag til, at folket "glædeligt" køber det. Samme fænomen ses indenfor f.eks. biler og tøj. Folket bruger gerne en masse penge på at købe et bestemt mærke, selvom det billigere mærke er lige så brugbart, og er af samme kvalitet. Med andre ord er det sager, hvor man tydeligt ser, at forbrugeren glædeligt lader sig snyde. Ofte VIL forbrugeren snydes, så vandet driver af vedkommende (det lever reklamebranchen højt på).

"Hvis der fandtes et gratis alternativ, der var ligeså godt, så er jeg da ikke et sekund i tvivl om, at de ville bruge det i stedet." -> det er nok fordi, du enten har alt for stor tiltro til den bredde befolkning, eller også har du simpelthen ikke stor nok erfaring indenfor folks bevæggrunde (det er IKKE ment som et personligt angreb!).

"Jo, fordi langt de fleste mennesker gerne vil have sig betalt, af alt det arbejde de smider deres tid efter. Du koder da ikke Photoshop over night i hvert fald." -> betalingsversionen er ofte først med ny funktionalitet. Men open source kommer typisk hurtigt efter det. Der er faktisk mange personer i verden, der gerne vil give deres arbejdskraft gratis til det fælles gode. Se bare på frivillige arbejdere. I computerverdenen kan man se på open source og linux-familien.

Nu til lidt konkrete undersøgelser så tingene kan vægtes:http://apple.blogoverflow.com/2012/02/graphics-editor-shootout-gimp-vs-photoshop-vs-pixelmator/Her vinder Photoshop mange af sammenligningerne. Men nogle få gange vinder det gratis alternativ.

http://photo-graphics.softwareinsider.com/compare/7-21/GIMP-vs-Adobe-Photoshop-ElementsAf en eller anden grund får Photoshop en lidt højere "smartrating" end Gimp. Men Gimp stiller langt flere funktionaliteter til rådighed (se skema nederst på siden).

http://photo-graphics.softwareinsider.com/compare/4-7/Adobe-Photoshop-CC-vs-GIMPIgen ligger Photoshop øverst i rating, selvom Gimp i nogle sammenligningspunkter er bedre end Photoshop.

http://photo-graphics.softwareinsider.com/compare/7-16/GIMP-vs-Adobe-Photoshop-LightroomNu vinder Gimp pludselig suverænt over Photoshop på alle punkter.

http://www.linuxuser.co.uk/reviews/gimp-2-8-review-who-needs-photoshopEn anden artikel der også viser, at Gimp er mindst lige så brugbar som Photoshop.

http://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=adobe_photoshopcs6&products=gimpDenne sammenligning giver vist ikke nogen grund til at vælge Photoshop over Gimp :-)

71
6. juni 2015 kl. 00:07

Hold nu op, hvor har denne diskussion bare været meningsløs!

  1. Automatisk opdatering SERIØST!?? hvordan kan dette opfattes negativt. sikkerhed er et af de største problemer for almindelige brugere, og her kommer rent faktisk en løsning. Ja der kan være fejl i en automatisk opdatering, men Geo helt ærligt.. Søg på google og se hvad der er sket her med apple. Microsoft har også lavet bommerter, men de har en virkelig høj standard. Almindelige danskere kan alligevel slet ikke forholde sig til updates, så hvorfor skal de kunne pille i dette. Folk med professionel baggrund sidder alligevel på win pro.

  2. STARTMENU Jamen jeg fatter stadig ikke denne diskussion. Jeg åbner MAKS startmenuen 2-3 gange om dagen. resten af tiden har jeg alle apps i taskbaren, så det giver ikke mening at brokke sig over denne. Og hvis man virkelig er træt af det, så glæd dig til windows 10 med den lille udgave ( som også kom i 8.1). Jeg er ikke skiftet væk fra fullscreen.

Beklager den sure tone, men det er jo for latterligt at diskutere, Geo. Du hader tilsyneladende microsofts udvikling. De arbejder på højtryk for at skabe en cloudplatform ud over det sædvanlige, hvilket har medført nogle bugs, men samlet set er der godt nok ikke meget at brokke sig over... Jeg håber du er glad for dit Mac osx, og jeg er sikker på, at de fleste brugere kan finde MANGE ting ved begge styresystemer som irretere, men come on..

48
5. juni 2015 kl. 11:02

Der er forskellige grader af påmindelser om Windows Updates. Hvis du føler du bliver forstyrret af Windows Update på din pc, så er det fordi du ikke selv gad genstarte maskinen da du fik de første stille påmindelser, f.eks. på login skærmen hvor der står "Genstart din pc for at fuldføre update". Jeg sørger altid for at genstarte min pc når jeg kan se der er ventende Updates. Det er en meget nem løsning på at undgå at blive tvunget til en genstart. 9/10 gange tager en genstart kun et par minutter ekstra. Jeg ser tit folk der brokker sig over påmindelser fra Windows Update og så undgår de bevidst at genstarte deres computer for "jeg gider ikke installere de skide Updates... Det tager sikkert 100 år". Den indstilling holder bare ikke for sådan virker et OS ikke. Hvis du ikke gider have et samarbejde med dit OS så må du også tage straffen for dovenskab.

25
4. juni 2015 kl. 14:07

Så håber jeg dælme ikke, at den kan finde på at autogenstarte efter en tvungen autoopdatering, som man åbenbart ikke har kontrol over.

Det vil være træls midt i en uge-lang testkørsel :-s

33
4. juni 2015 kl. 15:01

Så håber jeg dælme ikke, at den kan finde på at autogenstarte efter en tvungen autoopdatering, som man åbenbart ikke har kontrol over.

Nu har jeg ikke prøvet Win8/8.x men for XP, Vista og 7, er det noget du selv indstiller ved installationen om du ønsker denne adfærd, eller ej. Du kan endvidere selv ændre adfærden* efter installationen under "Windows Update" -> settings.

*Hvis din OS er styret af en virksomhed group policy er det ikke sikkert DU har lov, men det er ikke Microsofts skyld ;)

26
4. juni 2015 kl. 14:21

Altså, i Win 8 kan man ikke som standard. Der siger den bare lige pludselig: "5 min, så genstarter vi pisset", efter vel og mærke have gået mange dage uden at genstarte.

Men, jeg mener bestemt, såfremt man er lidt mere advanceret, at man kan gå ind at slå det fra, så den ikke force genstarter lige pludselig. For jo, det kan da være irriterende :) Jeg kan dog ærligt sige, at det kun har været et problem én gang, siden det første Win 8 udkom, fra min side i hvert fald :)

11
4. juni 2015 kl. 11:12

Med til billedet hører, at opdateringsfunktionen fra og med Windows 8 kører nærmest usynligt for brugeren i modsætning til Windows 7 (for slet ikke at nævne XP). Ingen fejlmeddelelser eller andet, som dybest set er en almindelig bruger uvedkommende - kun en sjælden gang en anmodning om genstart, hvis man længe ikke har været logget ud.

10
4. juni 2015 kl. 11:09

Sjovt.. Når Microsoft/Windows laver automatisk opdatering uden bruger interaktion; så er det "tvangsfodring", når Google/ChromeOS gør det; så er det "brugervenligt"...

4
4. juni 2015 kl. 10:12

Det er både Home og Pro som har tvunget opdateringer. Der er kun Enterprise som har selvkontrol.

8
4. juni 2015 kl. 10:37

Jeg læste det på ZDnet.com som efterfølgende har lavet deres site om.(kan ikke find det)...

men her skriver de at det kun er home. Beklager.

3
4. juni 2015 kl. 10:03

Med tanke på, at Microsoft ikke har formået - eller ønsket - at fixe KB3033929, åbner dette en muligvis en bagdør for Microsoft til at umulig- eller besværliggøre dualboot.

Nævnte update har intet med Win8, Win8.1 eller Win10 at gøre da de understøtter SHA2 fra start - så hvorfor skulle auto-updates i Windows 10 besværliggøre dualboot ??

Microsoft har ikke rigtig nogen bevidst interesse i at gøre dualboot besværligt.

2
4. juni 2015 kl. 09:43

Med tanke på, at Microsoft ikke har formået - eller ønsket - at fixe KB3033929, åbner dette en muligvis en bagdør for Microsoft til at umulig- eller besværliggøre dualboot.

1
4. juni 2015 kl. 09:29

Mediet har endnu ikke fået Microsofts egen udlægning af teksten, men spekulerer istedet i konsekvenserne for brugere, der eksempelvis har begrænset dataforbrug, når de ikke kan standse større og mindre opdateringer og ikke er herrer over, hvor tit de ønsker at modtage dem.

Suk !!!!

Endnu en artikel som desperat prøver at skabe et problem som IKKE eksisterer.

Hvis nu journalisten som skrev den originale artikel samt Version2´s journalist havde brugt Windows 10 - så ville begge vide at SOM STANDARD, så henter Windows 10 ikke opdateringer når man er tilsluttet en forbindelse med begrænset dataforbrug.

Det er ikke noget som man skal ind og ændre. Det er standard handling.

Gå i Settings, Update & Security, Windows Update og tryk på "Advanced Settings" og læs.

Der står klart og tydeligt - "Updates won´t download over a metered connection (where charges may applay)"

Så kan de vist ikke gøres mere tydligt fra Microsoft´s side af.

23
4. juni 2015 kl. 13:14

Hej Martin,

Jeg ser af din kommentar og den efterfølgende debat, at det nok blev lige lovligt spekulativt at overtage en anden journalists spekulationer. Det skulle jeg selvfølgelig ikke have gjort, og jeg har derfor slettet det sidste afsnit.

Tak for skarpheden - det er desværre en nødvendig hjælp indimellem!

Mvh. Martin, Version2

6
4. juni 2015 kl. 10:23

Microsoft kan jo ikke vide om jeg betaler efter forbrug.
Det skulle jeg så selv fortælle, går jeg ud fra.

Mon det ikke er samme "one-size-fits-all"-implementering, som både findes i iOS og Windows Phone 8* (jeg ved ikke, hvordan tingene ser ud på Android), nemlig at hvis du ikke er på WIFI (men derimod på din enheds SIM-kort-data-forbindelse), så regnes dette for en "metered connection". Jeg oplever jævnligt på både iOS og WP, at system-opdateringer ikke hentes over tele-data-forbindelse eller at (opdateringer til) apps, der er over en hvis størrelse først hentes, når man er på WIFI.

Det er ret træls for de fleste danskere, der enten har "flatrate" mobilabonnement eller et abonnement med så meget data, at det ikke er realistisk at nå toppen.

12
4. juni 2015 kl. 11:15

Mon det ikke er samme "one-size-fits-all"-implementering, som både findes i iOS og Windows Phone 8* (jeg ved ikke, hvordan tingene ser ud på Android), nemlig at hvis du ikke er på WIFI (men derimod på din enheds SIM-kort-data-forbindelse), så regnes dette for en "metered connection". Jeg oplever jævnligt på både iOS og WP, at system-opdateringer ikke hentes over tele-data-forbindelse eller at (opdateringer til) apps, der er over en hvis størrelse først hentes, når man er på WIFI.

Og hvad gør jeg så med min Windows tablet uden SIM kort. Den kobler jeg jo på WiFi med min Android telefon som hotspot. Fungerer fint, og med et 4G kort i telefonen er der også rimeligt smæk på forbindelsen. Jeg sætter den også til mit LAN der hjemme, med en USB adaptor, og jeg ville da meget gerne kunne udsætte en opdatering til jeg er på der. Men det er altså slut nu. Sorry - bliver altså heller ikke til Win 10 på tabletten.

17
4. juni 2015 kl. 11:37

Var det ikke lettere at lade kunderne selv vælge

Nej, ingen alm bruger fatter hat af opdateringer (personligt sætter jeg mig heller ikke ind i hvad KB- det ene og det andet er). Så det er klart nemmere for dem/os at det hele køre automatisk.

Og det er også klart nemmere for udviklere (og i sær Microsoft) at alle kører med de samme patches.

Se i øvrigt kommentar fra Jabob:

Lur mig om ikke de har bibeholdt funktionen fra Windows 8 hvor man kan højreklikke på en netværksforbindelse og vælge at den skal opfattes som en "Metered Connection"? :)

19
4. juni 2015 kl. 12:01

Nej, ingen alm bruger fatter hat af opdateringer (personligt sætter jeg mig heller ikke ind i hvad KB- det ene og det andet er). Så det er klart nemmere for dem/os at det hele køre automatisk.

'Jeg fatter heller ikke hat af hvad der foregår i de der opdateringer, men jeg kan godt fatte hat når regningen på mit mobile bredbånd kommer. Om jeg så i det tilfælde lige fatter, at en skjult opdatering på et MS produkt var årsagen til at mit abonnement hos teleselskabet gik amok, er nok tvivlsomt. Man må så blot håbe at det ikke sker mens man er på rejse og får 100 kr. pr. MByte i afgift.

22
4. juni 2015 kl. 13:14

Så brug en anden version end Home.

Det gør jeg også - version Linux og version OSX.

Men er det ikke brugeren der skal bestemme hvad ens computer skal og ikke skal? For mig er det et NO GO, at ikke kunne bestemme over min egen, købt og betalt, computer. I øvrigt kan man ikke bare lukke update servicen ned eller er det også blevet et forbudt område ?

Med kun 20% andel af OS8+ over næsten 3 år, syntes du så at det går rigtigt godt for MS?

Eller skal vi vente endnu 3 år på at de finder den rigtige vision og at de begynder at lytte.

29
4. juni 2015 kl. 14:24
24
4. juni 2015 kl. 13:39

Ah okay nu skal vi heller ikke gøre det værre end det er. Det er opdatering af OS vi snakker om. Ikke hvad du skal installere eller skrive i dine mails... Der er tale om at alle Windows 10 computere bliver opdateret på samme tid. Når alt kommer til alt så må det i sidste ende være en fordel. Der er en normal tendens til at hade Windows Update af den simple årsag at det kræver en genstart plus lidt ekstra ventetid. Jo nogle oplever problemer men jeg vil våge at påstå at de tilhører en minoritet blandt de mangle mill. Windows pc'er der findes. Windows Insider Program har 10+ mio deltagere og har givet Microsoft knap en halv mio feedbacks. Jeg har været med i Insider Program fra starten og må tage hatten af for Microsoft! De LYTTER! Både store og små ændringer ønsket af brugerne bliver implementeret.

27
4. juni 2015 kl. 14:22

Jeg har været med i Insider Program fra starten og må tage hatten af for Microsoft! De LYTTER! Både store og små ændringer ønsket af brugerne bliver implementeret.

Ja, og jeg har prøvet WX 10074, og tro mig, de har ikke LYTTET til en skid af den kritik de har fået gennem de sidste snart 3 år. De kan mærke at folk ikke vil have deres produkt på $. Så laver de en historie om at nu får vi det som vi vil have det og giver os en start menu...som kun har 1% til fælles med den start menu som vi ville have haft, så er det op til marketingsafdelningen at spinde det om til guld og grønne skove. Det er selvfølgelig ikke i orden at MS skal bestemme hvornår ens computer skal updatere og genstarte, det er f...... lamt. I insider programmet er det OK, men i færdigt produkt, jamen jeg har ingen ord der kan beskrive hvor lamt i roen jeg mener at det er.

30
4. juni 2015 kl. 14:26

Ja, og jeg har prøvet WX 10074, og tro mig, de har ikke LYTTET til en skid af den kritik de har fået gennem de sidste snart 3 år. De kan mærke at folk ikke vil have deres produkt på $. Så laver de en historie om at nu får vi det som vi vil have det og giver os en start menu...som kun har 1% til fælles med den start menu som vi ville have haft, så er det op til marketingsafdelningen at spinde det om til guld og grønne skove.
Det er selvfølgelig ikke i orden at MS skal bestemme hvornår ens computer
skal updatere og genstarte, det er f...... lamt.
I insider programmet er det OK, men i færdigt produkt, jamen jeg har ingen ord der kan beskrive hvor lamt i roen jeg mener at det er.

Efter min mening er det kun stok konservative tosser, som bliver ved med at insistere på, at den old gamle start menu var god. Alt det gode fra den er i Win 10, alt det dårlige, det er heldigvis gemt langt væk - præcis som det skal være.

Og derfor køber du jo bare Pro versionen, og så kan du bestemme ligeså tosset du vil. Færdig bum.

Derudover, så må jeg sige bravo, fordi du har prøvet et build af Win 10. Så er du i hvert fald den rette til at udtale dig om, hvor meget de har lyttet i de resterende builds.

35
4. juni 2015 kl. 15:33

Nu har jeg ikke prøvet win10. Jeg har udelukkende set et par videoer på youtube. Så jeg kan ikke udtale mig om win10.

Jeg undrer mig dog over hvorfor folk der mener at start menuen i win8 ikke var et skridt frem i verden er tosser.

lad og endlige høre hvordan en fuldskærms menu der tager fokus fra det arbejde man sidder med kan være bedre end en menu der ikke tager fokus.

Jeg vil da også gerne høre hvorfor den nye menu der i de videoer jeg har set har lignet en sær krysning af de 2 menuer pludselig er vejen frem? For mig at se så er det nærmere en erkendelse fra ms og en måde de kan bruge til at komme ud af det mudderhul de var end i med deres fuldskærms touch start menu.

37
4. juni 2015 kl. 15:51

Jeg vil da også gerne høre hvorfor den nye menu der i de videoer jeg har set har lignet en sær krysning af de 2 menuer pludselig er vejen frem?

Pointen er vel at "Windows Apps" er fremtiden og det skinner endnu mere igennem i Windows 10 hvor de nu også er blevet brugbare på Desktoppen.

Faktisk så meget at selv Photoshop og AutoCAD (annonceret på BUILD) udkommer som Windows Apps i fremtiden, hvilket er lidt vildere end de weather- og news apps og what not vi tidligere har set af ligegyldigheder i Windows 8.

Pointen er at hvor Windows 8 var en noget sær udgave hvad "Windows Apps" angår, så får vi for alvor med Windows 10 universelle apps som kan køre på tværs af et stort udvalg af devices der spænder meget bredere end blot din PC.

Det betyder for start menuen selvfølgelig også at man er nød til at lave plads til Windows Apps og den måde de er tænkt på, hvilket bl.a. inkluderer Live Tiles konceptet. Hvis visionen om universielle apps skal virke, så kan vi ikke bare vende tilbage til den gamle start menu der er fokuseret på Win32 applikationer.

Jeg synes faktisk den nye start menu gør det ganske glimrende og formår at håndtere både Windows Apps og traditionelle Win32 applikationer uden det virker som om den ene eller anden er favoriseret.

I det hele taget er Microsoft ved at få styr på det som engang startede som "Metro Apps" men altså nu er ved at være en moden platform ikke kun for Phone og Tablet applikationer, men også for fullblown Desktop applikationer.

39
4. juni 2015 kl. 17:10

Man kan mene om konceptet hvad man vil, men Microsoft har brug for en løsning der smelter de 2 paradigmer sammen - det ville ikke have fungeret hvis man bare bragte den gamle start menu tilbage, det ville have været en nedsabling af Windows Apps og dermed en meget stor del af det Windows 10 står for og markedsføres på.

I det mindste har de anerkendt at det ikke giver mening at køre start menuen i fullscreen mode på desktoppen, men det er umuligt at gøre alle tilfredse og nu er "live tiles" så pludselig det store problem, suk ... :-)

41
4. juni 2015 kl. 17:38

Man kan mene om konceptet hvad man vil, men Microsoft har brug for en løsning der smelter de 2 paradigmer sammen - det ville ikke have fungeret hvis man bare bragte den gamle start menu tilbage, det ville have været en nedsabling af Windows Apps og dermed en meget stor del af det Windows 10 står for og markedsføres på.

Nu er jeg så ikke helt med på hvad det nye er. Er det ideen om at ma skal køre det samme os på sin telefon som man gør på sin desktop eller laptop? Og der med får mobil apps på desktoppen? Eller hvad er det nye?

I det mindste har de anerkendt at det ikke giver mening at køre start menuen i fullscreen mode på desktoppen, men det er umuligt at gøre alle tilfredse og nu er "live tiles" så pludselig det store problem, suk ... :-)

De har anerkendt at det ikke giver mening med en fuldskærms start menu på desktoppen ja. De hardcore MS folk påstår jo så stadig at det giver mening med touch og fullscreen menuer på desktoppen men fred være med dem og det.

Jeg har som sådan intet problem med Live Tiles. Jeg kan ikke se hvilket problem det er man forsøger at løse ved at bruge live tiles. Min kommentar gik mest på at i alt den stund at jeg skal skifte kontekst for at få den information jeg kan få i live tiles så mister de meget af den påståede brugbarhed, ihvertfald i min verden.

42
4. juni 2015 kl. 18:46

Nu er jeg så ikke helt med på hvad det nye er. Er det ideen om at ma skal køre det samme os på sin telefon som man gør på sin desktop eller laptop? Og der med får mobil apps på desktoppen? Eller hvad er det nye?

Nu kan man jo dreje den som man vil, men jeg tror, at de har tænkt, at kraftigere/bedre/hurtigere computere betyder, at man en eller anden dag, i ikke så fjern en fremtid, har telefoner, som kan gøre MEGET af det små bærbare og tablets gør det i dag - altså power mæssigt. Så det at docke sin telefon på arbejde, og så er det din bærbar, jamen det kan jeg da kun se positive ting. At du så vælger at forme dit sidste argument, som desktop der får mobile apps, så vælger jeg at formulere det, som at alle devices får de samme muligheder (More or less) - og det kan jeg da også kun se det positive i, ikke blot for forbrugeren, men også developers. Jeg har spurgt om det før, men ikke fået svar: Man burde vel more or less kunne lave de samme programmer i "metro app"-stil som i Win32, eller er der noget der gør, at det ikke ville kunne lade sig gøre (Udover et lidt andet design måske) ? For i såfald, så er det da fjollet at blive ved med at insistere på, at Win32 apps er vejen frem, når man kan få dem ud på et hav af flere platforme via det andet.

De har anerkendt at det ikke giver mening med en fuldskærms start menu på desktoppen ja. De hardcore MS folk påstår jo så stadig at det giver mening med touch og fullscreen menuer på desktoppen men fred være med dem og det.</p>
<p>Jeg har som sådan intet problem med Live Tiles. Jeg kan ikke se hvilket problem det er man forsøger at løse ved at bruge live tiles. Min kommentar gik mest på at i alt den stund at jeg skal skifte kontekst for at få den information jeg kan få i live tiles så mister de meget af den påståede brugbarhed, ihvertfald i min verden.

Jeg tror ikke der er nogen der postulere, at det er det ypperste i verden. Jeg tror bare de mener, at det fungerer udmærket - hvilket det egentlig også gør.

Nu skal du jo huske, at du ikke behøver, at bruge live tiles. De kan jo komprimeres ned til et lille ikon, som svarer til størrelsen på programmer i din taskbar, som ikke viser informationer. Men jeg synes nu de er ganske brugbare. Jeg har omtrent 10 tiles, der viser relevant info for mig. Jeg klikker en gang på Windows tasten, ser lynhurtigt om der er sket noget nyt på alle 10 tiles, og så ellers tilbage. Det tager ikke mere end 5 sek, og så er jeg videre.

Men jo, på desktop er live tiles ikke super nødvendige. De har absolut mere at gøre på en tablet/telefon. Og forhåbentlig når MS får lavet dem interaktive, så begynder der at ske ting og sager.

Men igen, det fede er jo, at du bare kan lade vær med at bruge dem, hvis du ikke lyster :)

55
5. juni 2015 kl. 12:09

Jeg tror ikke der er nogen der postulere, at det er det ypperste i verden. Jeg tror bare de mener, at det fungerer udmærket - hvilket det egentlig også gør.

Det er jo så din holdning. For mig at se er en lille notifikation, der popper op en bedre vej at gå men sådan er vi jo så forskellige.

Nu skal du jo huske, at du ikke behøver, at bruge live tiles. De kan jo komprimeres ned til et lille ikon, som svarer til størrelsen på programmer i din taskbar, som ikke viser informationer.
Men jeg synes nu de er ganske brugbare. Jeg har omtrent 10 tiles, der viser relevant info for mig. Jeg klikker en gang på Windows tasten, ser lynhurtigt om der er sket noget nyt på alle 10 tiles, og så ellers tilbage. Det tager ikke mere end 5 sek, og så er jeg videre.

Men du skal lige huske at du kommer du af din kontekst så de 5 sekunder holder ikke helt vand. Du skal først tilbage i kontekst og tilbage til den tankeproces du havde gang i, hvilket du ikke ville opleve hvis du kun fik en notifikation.

Men jo, på desktop er live tiles ikke super nødvendige. De har absolut mere at gøre på en tablet/telefon. Og forhåbentlig når MS får lavet dem interaktive, så begynder der at ske ting og sager.</p>
<p>Men igen, det fede er jo, at du bare kan lade vær med at bruge dem, hvis du ikke lyster :)

Jeg har lagt Windows bag mig. Så der er ingen live tiles i min fremtid.

57
5. juni 2015 kl. 13:16

Det er jo så din holdning. For mig at se er en lille notifikation, der popper op en bedre vej at gå men sådan er vi jo så forskellige.

Det kommer jo også i Win 10.

Men du skal lige huske at du kommer du af din kontekst så de 5 sekunder holder ikke helt vand. Du skal først tilbage i kontekst og tilbage til den tankeproces du havde gang i, hvilket du ikke ville opleve hvis du kun fik en notifikation.

Igen, jeg ved ikke hvor hyper sensitive folk inde på Version2 er ift. deres arbejdsflow, men det lyder lidt voldsomt nogle gange må jeg indrømme. Hvis der ikke skal mere end et par sekunder til at slå en helt ud af kurs, så wow :)

Anyways, som sagt, du får notifikationer i Win 10.

Jeg har lagt Windows bag mig. Så der er ingen live tiles i min fremtid.

Og tillykke med det :)

46
5. juni 2015 kl. 10:02

Jeg har spurgt om det før, men ikke fået svar: Man burde vel more or less kunne lave de samme programmer i "metro app"-stil som i Win32, eller er der noget der gør, at det ikke ville kunne lade sig gøre (Udover et lidt andet design måske) ?

"Windows apps" (som de hedder idag) bygger på en noget mere managed app platform end Win32. Det betyder at operativsystemet administrerer dem i langt højere grad og stiller en række garantier, specielt sikkerhedsmæssigt. Det sætter naturligvis nogle begrænsninger, men har også en række fordele.

For det første er det et ens-artet API som kan afvikles på tværs af mange enheder, men for at det skal virke kræver det self. at man ikke bryder ud af sandkassen og kalder API'er som kun er understøttet på eks. en Desktop-udgave af Windows. Det er en forudsætning for at det kan virke på tværs af alle de her devices.

Al UI renderes i DirectX og baserer sig ikke på UI komponenter indbygget i OS'et (som Win32 applikationer typisk vil gøre brug af), det gør det også markant lettere at porte UI på tværs af platforme (givet det en dag bliver reelt muligt)

"Windows Apps" administreres også mere power-mæssigt af OS'et, hvilket betyder at apps der ligger i baggrunden suspenderes og vil istedet være nød til at bruge background notification teknikker som vi også kender det fra eks. iOS for at udføre handlinger i baggrunden. På sigt som "Windows Apps" bliver mere udbredte kan dette komme til at betyde en del for batterilevetiden på ikke bare mobiltelefoner og tablets, men også på vores PC Laptops.

I det hele taget er forskellen at de i langt højere grad afvikles i en sandkasse hvor Win32 applikationer i højere grad kan gøre hvad der passer dem (både hensigtsmæssigt og uhensigtsmæssigt). Vi skal ikke forvente "Windows Apps" nogensinde bliver helt så powerfulde som Win32 applikationer, men Microsoft arbejder tydeligvis på at gøre platformen mere og mere powerfuld således at langt størstedelen af normale applikationer ligesåvel kan udvikles som "Windows Apps" fremfor Win32 applikationer og Windows 10 er et stort skridt i den rigtige retning hvad det angår.

49
5. juni 2015 kl. 11:08

Geo: Pointen er at UI'en ikke er bundet til OS'et, men derimod anvender WPF som renderes via DirectX, som ganske rigtigt er bundet til Windows. MEN det er relativt let at udskifte DirectX med OpenGL (det er meget normalt at understøtte begge i eksempelvis spil-engines).

Om Microsoft har modet til det er et godt spørgsmål, men faktum er at de fra næste version af .NET allerede kommer med officielle runtimes til Linux og MacOSX. Hvis de tager skridtet videre og inkluderer WPF renderet via OpenGL så vil det i praksis åbne op for at WPF applikationer vil være cross-platform på et UI niveau der langt overgår hvad vi har set tidligere fra eksempelvis Java.

Det er mest af alt en strategisk beslutning der skal tages, teknologisk vil det kunne lade sig gøre og så vil Microsoft ironisk nok have det mest powerfulde cross-platforms udviklingsmiljø.

36
4. juni 2015 kl. 15:45

Nu har jeg ikke prøvet win10. Jeg har udelukkende set et par videoer på youtube. Så jeg kan ikke udtale mig om win10.</p>
<p>Jeg undrer mig dog over hvorfor folk der mener at start menuen i win8 ikke var et skridt frem i verden er tosser.</p>
<p>lad og endlige høre hvordan en fuldskærms menu der tager fokus fra det arbejde man sidder med kan være bedre end en menu der ikke tager fokus.</p>
<p>Jeg vil da også gerne høre hvorfor den nye menu der i de videoer jeg har set har lignet en sær krysning af de 2 menuer pludselig er vejen frem? For mig at se så er det nærmere en erkendelse fra ms og en måde de kan bruge til at komme ud af det mudderhul de var end i med deres fuldskærms touch start menu.

Jeg tror ikke der er nogen, der nødvendigvis har sagt, at fuldskærmsstartmenu var fantastisk ? Det er fantastisk, hvis man har en tablet. Problemet var, at MS glemte desktop users i den ombæring - det var trods alt noget nyt de lavede. Det prøver de så at rode bod på i Win 10, og efter min mening, der virker det rigtig godt. Så kan man helt selv bestemme om man vil køre desktop style eller tablet style.

Så enig - fuldskærmsstartmenu er ikke optimal på desktop. Mit problem er bare, at folk er gået i petitesser omkring det. Som om hele deres arbejdsgang er helt ødelagt pga. den startmenu - og den gamle startmenu, den var godt nok heller ikke helt optimal. Og igen, enig i, at den ikke er optimal til desktop use, men come on, man pinner sine programmer der, eller på taskbaren (Og så behøver du ikke startmenuen faktisk), og bruger den som et sted, hvor du har dine programmer. Du bruger 20 sek på at åbne de programmer du skal bruge i løbet af en dag, og så behøver du ikke være der mere. Igen, nej, det er ikke optimalt - men folk valgte at gå HELT amok over det, og det faktum, at de måske mistede 30 sek i løbet af en hel dag, det var en katastrofe i sig selv. Og det med fokus fatter jeg hat af. Jo, jeg kan godt se, at hvis man sidder og koder, og trykker på windowstasten hver 20 sek, så mister man fokus tit - men hvem gør lige det ? Hvorfor er det folk, som tydeligvis hader den startmenu, insisterer på, at ville være i den startmenu hele tiden og dermed miste deres vanvittige fokus ?

34
4. juni 2015 kl. 15:22

</p>
<p>Jeg ville ikke engang have det lort om jeg så fik betaling for det og du kan kalde mig en tosse sammen med alle de andre som ikke er med til at hæve W8+ marketsandel til over 20%.

Så kan man vel argumentere for, at denne nyhed ikke rigtig berører dig, og dit input derfor er fuldstændig ligegyldig ? Du har Linux og OSX, tillykke med det. Jeg ønsker bare ikke et OS der ligner de to, hvilket er derfor jeg er glad for, at der findes Windows. Lad venligst vær med at forpurre dette med dine fjollede ideer, som kun en minimal del af brugerne overhovedet tænker over.

16
4. juni 2015 kl. 11:33

På nuværende Windows 10 preview builds er der også begrænsede muligheder for at kontrollere opdateringerne (da de ønsker at opgradere folk til nyeste builds så længe vi er i en beta-process, hvilket er fair nok).

Men heldigvis kan man stadig kontrollere det via registrerings-databasen og dermed sætte det op som man ønsker ved at ændre en værdi der. Et godt bud er at det samme også vil være muligt i Win 10 Home.

Ja det kræver self. man er lidt avanceret bruger, men det er nok også de avancerede brugere der vil have størst problem med det.

15
4. juni 2015 kl. 11:32

Ja, så er du nok fucked - go figure.</p>
<p>Køb en tablet med Linux/Android på i stedet.

jo,jo... eller jeg kan håben på at der kommer en Enterprise version til tabletten. Jeg håber MS tænker over scenariet med hotspot opdateringer, ellers må de nok imødese endnu en omgang ramaskrig fra brugere som får pushet opdateringer mens enheden er på et mobilt hotspot. Var det ikke lettere at lade kunderne selv vælge. Det flest er vel basalt set interesseret i at få opdateringer, men vælger ikke at få den før omstændighederne for det er gunstige.