Microsoft vil tilbyde SharePoint som serviceaftale

Presset af konkurrenterne vil Microsoft senere i år tilbyde hostede versioner af Exchange og SharePoint til virksomheder uanset størrelsen.

Softwaregiganten Microsoft gør klar til at forsøge at sikre sig, at dets kunder ikke forsvinder over i armene på konkurrenter, som kan tilbyde tilsvarende produkter på serviceniveau, som Microsoft i dag tilbyder som konventionelle produkter.

Derfor annoncerede selskabet mandag, at det senere i år vil udvide dets forretning for software på serviceniveau, Software-as-a-Service eller SaaS, til virksomheder i alle størrelser.

Hidtil har Microsoft begrænset dets SaaS-tilbud til virksomheder med mere end 5.000 ansatte.

Microsoft åbnede mandag en betatest af selskabets SaaS-tilbud med SharePoint og Exchange for amerikanske virksomheder.

Fordelen ved at benytte programmerne som SaaS i stedet for at køre dem på servere lokalt i virksomheden er først og fremmest mindre arbejde for it-afdelingen.

SaaS-tjenesterne vil omfatte e-mail, kalender og en række mødefunktioner som blandt andet videokonferencer.

Gates håner Google

Udspillet fra Microsoft kan ses som et defensivt træk i forhold til, at en række større og mindre konkurrenter allerede tilbyder lignende tjenester til især de små virksomheder, som Microsoft hidtil ikke har dækket.

Det gælder ikke mindst Google, som har lanceret en række gratis værktøjer, der på længere sigt kan ses som konkurrenter til Microsofts produkter, selvom softwaregigantens afgående top-strateg og bestyrelsesformand Bill Gates ikke har meget til overs for konkurrenten.

»For de fleste af Google-produkterne, så topper de den dag, de bliver lanceret,« siger Bill Gates til nyhedsbureauet AP.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere