Microsoft vil tilbyde blockchain-as-a-service i Azure-apps

Ny middleware i Microsofts cloud-platform skal gøre det nemt at bruge blockchain-teknologi i skyen.

Microsoft Azure skal give brugere adgang til et væld af blockchain-drevne tjenester i skyen.

Det skriver The Register.

Allerede i november slog Microsoft pjalterne sammen med blockchain-udbyderen Etherum, men nu er selskabet klar til at gå skridtet videre med det såkaldte Project Bletchley, som Microsoft har beskrevet i et Whitepaper.

Læs også: Dansk-amerikansk algoritme spotter mistænkelige Bitcoin-transaktioner

Blockchain-teknologien, der endnu er bedst kendt for at drive kryptovalutaen Bitcoin, består af en datastruktur, der i skyen fungerer som en back-end database, der er tidsstemplet og verificerbar og indeholder en logget historie for hele systemet.

Ovenpå den grundlæggende Blockchain-as-a-service indfører Project Bletchley nu konceptet blockchain middleware, der skal tilbyde funktionaliteter som identitetsstyring, machine learning og dataanalyse - alt sammen med den indbyggede sikkerhed, som blockchainen tilbyder, skriver Microsofts Marley Gray i et blogindlæg.

Læs også: Sådan får bitcoin-teknologi skovlen under fupkontrakter (podcast)

Azure-skyen er samtidig åben for en række blockchain-protokoller, som Etherum til intelligente kontrakter eller Hyperledger til betalingstjenester.

Project Bletchley præsenterer også såkaldte Cryplets i Azure-skyen, der skal fungere som byggeblokke i intelligente kontrakter. Hvis en kontrakt har brug for at hente data uden for selve kontrakten eller blockchain - som for eksempel en rente - kan cryplets sørge for, at det sker på en sikker måde, som ikke kompromitterer aftalen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Palle Due Larsen

Hvis en kontrakt har brug for at rente data uden for selve kontrakten eller blockchain - som for eksempel en rente - kan cryplets sørge for, at det sker på en sikker måde, som ikke kompromitterer aftalen.

Det forstår jeg ikke. Rente er mig bekendt ikke et dansk verbum.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere