Microsoft vil skille Visual Basic mere fra C#

Fremtiden for Visual Basic bliver, at sproget kommer til at følges lidt mindre med C#, og eksempelvis ikke skal udbredes til andre platforme end Windows.

Microsoft skifter strategi for selskabets to programmeringssprog C# og Visual Basic. Sidstnævnte skal i mindre grad forsøge at spænde over hele Microsofts .Net-platform.

Visual Basic kommer fremover til at fokusere på Windows-platformen, skriver Microsofts Anthony D. Green i et blogindlæg. Det skal ses i sammenhæng med, at Microsoft de sidste par år har gjort flere dele af .Net-platformen til open source og arbejdet på at udbrede den uden for det traditionelle Windows-miljø.

Det bliver C#, som skal være det altomfavnende sprog for .Net, mens Visual Basic fremover ikke vil få alle de funktioner, der tilføjes til .Net, skriver Microsofts Mads Torgersen i et blogindlæg.

Visual Basic har fulgtes med C# i implementering af .Net-funktioner, siden springet fra version 6, hvor store dele af Visual Basic blev lavet om samtidig med, at det skulle knyttes til .Net.

Mudret opgave med udvidelser

Visual Basic var i sin tid betragtet som et begyndersprog, men det vil være mere kompliceret at fastholde den rolle, i takt med udbygningen af flere avancerede funktioner i C#, hvis Visual Basic skulle følge med.

Samtidig understøtter Microsofts udviklingsværktøj Visual Studio også sprog som Javascript, som bruges mange steder til introduktion til programmering.

Derudover har Microsoft yderligere to hjemmebryggede sprog, som selskabet nok i højere grad ønsker at satse på end videreudvikling af Visual Basic, nemlig Javascript-overbygningen Typescript og det funktionelle sprog F#.

Visual Basic til .Net har også lidt under, at udvidelser til Microsoft Office tidligere blev skrevet i Visual Basic, men siden blev dén opgave lidt mere mudret, da der en overgang både var udvidelser skrevet i Visual Basic for Applications, Visual Basic .Net og C#.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere