Microsoft vil sikre IoT-gadgets med Linux-baseret operativsystem

Azure Sphere fra Microsoft omfatter tre komponenter, herunder en Linux-kerne.

I april sidste år offentliggjorde Microsoft et nyt fremstød ved navn Azure Sphere – en ‘pakkeløsning’, som skal gøre IoT-enheder sikrere ved hjælp af blandt andet et nyt, Linux-baseret operativsystem.

Nu har Microsoft offentliggjort lanceringstidspunktet.

Azure Sphere bliver tilgængelig for offentligheden til februar næste år, altså om bare få måneder, oplyste selskabet under IoT Solutions World Congress for nylig.

Tre komponenter

Azure Sphere er en løsning, som omfatter tre komponenter.

Den ene er en ny type MCU’er (microcontrollere), som indeholder skræddersyet, hardwarebaseret sikkerhedsteknologi fra Microsoft og er beregnet på internetopkoblede enheder.

Microsoft kan offentliggøre, at den første Azure Sphere-certificerede chip er MediaTek MT3620, som efter sigende allerede er ved at blive udbredt blandt Microsofts kunder.

Den anden komponent er en cloudtjeneste, som skal sørge for at sikre Azure Sphere-enheder gennem certifikat-baseret autentificering og ved at holde øje med trusselsbilledet og kontinuerligt forbedre sikkerheden med softwareopdateringer.

Illustration: Microsoft

Linux-baseret operativsystem

Den tredje komponent er Azure Sphere OS, et nyt operativsystem baseret på en specialtilpasset Linux-kerne, som skal give IoT-enheder op til flere sikkerhedslag og et trygt softwaremiljø.

Med hensyn til hardwaredelen oplyser Microsoft for øvrigt også, at de tidligere på måneden indgik et samarbejde med chipgiganten Qualcomm om at tilbyde den første Azure Sphere-chip med mobilnetopkobling, som de håber vil facilitere et bredere spektrum af sikre IoT-produkter.

Ifølge Microsoft er behovet for øgning af sikkerheden i IoT-landskabet større end nogensinde.

Selskabet skriver, at der nu findes omkring 14,2 milliarder netopkoblede enheder globalt, og at tallet ventes at nå 20 milliarder i 2020.

Du kan finde mere information om Azure Sphere-satsningen hos Microsoft.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Nielsen

En tilståelse sag ?

Selv Micosoft selv, erkender nu at deres egen OS ikke er sikkert, enkelt og efektivt nok til at køre på, og med mindre enheder.

De ofret deres CE OS i forsøget med at komme ind på mobil markedt, Men det har da heldigvis ikke været det store tab, at vi er sluppet for det.

Men de har set rigtigt, hvis man vil have sikkert og opdateret OS på mindre enheder, så er Linux også vejen frem her. Det har stor set også næsten hele markdet. Selv de fleste lukket enheder er baseret på noget GLP/FOSS

Det er ikke (kun) for at være efter MS. Det er fint at de har set et marked i at forsøge at få IOT ting sikkert. Det hjælper altsammen. Man kunne ikke nære mig ;.)

Man kan også forsøge sig med noget andet.

https://www.youtube.com/watch?v=--bZyHlVi34

  • 0
  • 2
#4 Christian Broberg

Såfremt Azure Sphere ikke er open source bliver endnu et åbent område for IoT verdenen lukket inde i Azure verdenen nu helt på chip niveau.

Smart tænkning hvilket alle med MS muskler ville gøre men vil vi virkeligt anvende IoT devices hvor alt data næsten automatisk bliver en del af Azure og dermed underlagt CLOUD Act fra 2018.

Sikkerhed er ekstremt vigtigt men en åben tilgang til sikkerhed gennem open source og transparens og dermed også et frit valg af IoT Cloud løsning vil ALTID være at foretrække.

Det er vores borgere. Vores data.

ourdataback #sentiiot

Mvh Christian Broberg Senti.io

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere