Microsoft vil sælge hostet Exchange

Microsoft vil hoste firmaets egne produkter i sky-centre. Det kaldes Business Productivity Online Suite og omfatter Exchange, Sharepoint, webkonference og kommunikationsserver.

Et kæmpe hostingcenter i Irland skal lægge ryg til Microsofts nye hostingprogram.

Det giver slutbrugerne mulighed for at få mailserveren Exchange, portalsoftwaren Sharepoint, webkonference-softwaren Livemeeting, og Office Commmunication Server, som gør det muligt at finde ud af, hvor medarbejdere sider henne og hvor tilgængelige, de er. Betalingen sker per sæde og ikke per server.

Det betyder, at de af Microsofts partnere, som beskæftiger sig med hosting, mister en bid af kagen. Men det er nu ikke det store problem, forklarer Thomas Schnegelsberg, som er divisionschef i Microsoft Danmark.

»Vi har brugt det sidste års tid på at tale meget nært og indgående med alle vores forskellige typer af partnere,« siger Thomas Schnegelsberg.

Han mener, at de, der kun kan finde ud af at hoste, får det meget svært i fremtiden. Ifølge Thomas Schnegelsberg fortæller parterne Microsoft, at der ikke er penge at tjene på selve hostingdelen, og at de er glade for at vinke farvel til den del af forretningen.

For slutkunderne skulle der være penge at spare. Thomas Schnegelsberg fortæller, at 30 firmaer, som er blevet spurgt, synes godt om de nye priser. Ligeledes er det attraktivt at betale per bruger i stedet for per server.

Hver måned tilføjes der 20.000 nye servere til det irske hostingcenter, i containerform. Der er ikke lagt dedikerede kabler mellem Irland og Danmark. Den eksisterende infrastruktur kan godt klare opgaven, siger Thomas Schnegelsberg.

Backup håndteres i et tilsvarende center i Holland.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Jeg forstår ikke at Microsoft tager kunderne fra deres egne partnere på den måde. Det må være surt for de udbydere som tilbyder hosted exchange at se på medens Microsoft stjæler af deres kunder.

Syntes det er et beskidt trick og undfair fordi Microsoft har nogle klare fordele i form af gratis licenser til deres egen software, intern viden osv.

  • 0
  • 0
#2 Kasper Birch Olsen

Altså ca. 1 server hvert 2. minut, 24/7??? Ahhh mon ikke der er nogen der har hørt/regnet lidt forkert?

Hvor meget fylder 20.000 servere egentligt? Inklusive strøm, køling, plads på gulvet til at bevæge sig på osv? Jeg må squ indrømme at jeg tvivler lidt på de 20.000.

  • 0
  • 0
#4 Frank Andersen

Ja, der står ikke om det er fysiske eller virtuelle. Men alligevel 20.000 servere er en del. Det kan tænkes datacentret også benyttes til andre services, eller af andre hosting firmaer, eller internt hos Microsoft... Man ved aldrig :-)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere