Microsoft vil rette ind efter EU-anbefaling

Nu tilbyder Microsoft at opbevare resultatet af søgninger i kortere tid, men kun hvis Google og Yahoo følger trop. I dag gemmer Microsoft oplysninger om søgninger i halvandet år.

Microsoft har tilbudt at begrænse arkiveringen af søgeresultater til seks måneder inden for EU, hvis konkurrenterne vil gøre det samme, skriver New York Times fra Berlin.

Det drejer sig om en anbefaling fra Article 29 Working Party, der rådgiver EU-Kommissionen. Forslaget går ud på, at søgeresultater skal gemmes i kortere tid, end det i dag er tilfældet, for at beskytte kundernes privatliv.

I et brev tilbyder Microsoft således at begrænse opbevaringsperioden til seks måneder, men kun hvis også konkurrenterne Google og Yahoo vil følge den europæiske anbefaling. Det er ifølge New York Times ikke tilfældet, så derfor vil Microsoft indtil videre heller ikke ændre på politikken.

Microsoft Live Search gemmer data i 18 måneder, mens Yahoo har oplysningerne liggende i 13 måneder og Google i ni måneder. Oplysningerne gemmes for at kunne målrette søgetjenesterne og reklamerne bedst muligt. Kritikerne frygter, at firmaerne dermed får opbygget en omfattende viden om brugernes gøren og laden.

Indtil videre vil EU ikke skride ind over for firmaerne, men vil vente med en beslutning til næste møde, som finder sted til februar næste år.

MSN Live Search har ifølge analysefirmaet Comscore 1,4 procent af markedet for internetsøgninger i Europa.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Tjahh - ifølge Global Network Initiative har Google OG Miscrofot forpligtet sig til Best Effort. http://www.globalnetworkinitiative.org/net_init/cms/uploads/1/GNI_-Principles_1.pdf

Eftersom f.eks. Scroogle allerede kan sikre at Google ikke engang kan henføre data til en persistent IP-adresse er Best Effort af Google og Microsoft altså total anonymisering.

Dvs. Google har forpligtet sig til total anonymisering og så er opbevaring et ligegyldigt spørgsmål. Det samme fremgår af EUs Persondatadirektiv princippet om state of technology.

Dermed bliver denne udmelding et forsøg på at overtræde egne policies og loven som forpligter formelt. Sådan kan PR misbruges til så meget uden nogen reel mening - dette drejer sig om at skabe undskyldninger til at overtræde loven -ikke at overholde den.

  • 0
  • 0
Thorbjørn L_.

const bool b_konkurrenter_vil_rette_ind = false;

const char* overskrift() { if (b_konkurrenter_vil_rette_ind) return "Microsoft vil rette ind efter EU-anbefaling": return "Microsoft vil ikke rette ind efter EU-anbefaling"; }

På underlig måde konkluderer v2 dog at MS vil rette ind...

Derudover burde MS da som minimum starte med følge konkurrenterne. Aktuelt gemmer de jo data dobbelt så lang tid som google.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere