Microsoft vil lokke forbrugerne i skyen med ny Office-pakke til 799 kr. pr. år

30. januar 2013 kl. 06:295
Microsoft har nu lanceret Office 2013 til forbrugermarkedet, hvor den største nyhed er, at den kan købes på abonnement og foretrækker Microsofts sky.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

LONDON: Microsoft lancerer nu den nyeste udgave af selskabets næstvigtigste produkt: Office-pakken. Den markerer samtidig et drastisk kursskift fra Microsoft på dén front i forhold til tidligere.

Microsoft satser nemlig på, at skyen, cloud computing, er fremtiden også for forbrugerne, og derfor fås den nye Office 2013 også som en del af den nye Office 365 til forbrugere.

Office 365 er Office og de tilhørende skytjenester på abonnementsform, og for forbrugerne er det helt nyt i forhold til tidligere, hvor de købte en Office-pakke for livstid.

»Med et abonnement kan du bruge Office-pakken på fem enheder, som kan være både pc og Mac,« siger Nana Bule, divisionschef for Office i Microsoft Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Abonnementet til Office 365 Home Premium vil koste 799 kroner for ét år, og én bruger eller én husstand vil altså kunne installere den fulde Office 2013 Professional på op til fem enheder af gangen.

»Vi tror, at idéen om at abonnere vil være et godt tilbud for eksempelvis brugere, der har flere enheder,« siger Nana Bule.

Ud over Home Premium-abonnementet lancerer Microsoft også en Office 365 University til studerende, som tegner abonnement for fire år, men til en lavere månedlig pris.

Det vil fortsat være muligt at købe en enkeltlicens til Office-pakken, hvis man blot ønsker at benytte den på en enkelt pc, men så får man kun selve kontorpakken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det vil også være sværere at forudsige, hvor længe der vil gå, før Microsoft udsender den næste version af kontorpakken, for på den front vil Microsoft ændre strategi.

»Vi ændrer på vores cyklus. Før har vi udgivet en ny version cirka hvert 3. år. Nu går vi ind i et forløb, hvor vi kommer med meget hurtigere opdateringer, som man automatisk vil få opdateringer til,« siger Nana bule.

De første, som det sandsynligvis vil komme til gode med den nye Office 365 Home Premium, vil være Mac-brugerne. Den nyeste version af Office-pakken til Mac er nemlig Office 2011, men selvom man køber Office 365 i dag, vil man altså få mulighed for at opgradere, så snart Microsoft frigiver en ny version til Mac.

Til gengæld har Microsoft endnu ikke løftet sløret for eventuelle planer om Office-applikationer til mobile platforme ud over Microsofts egne Windows RT og Windows Phone 8.

»Der er blevet skrevet meget om Office-apps til eksempelvis Apples iOS, i dag har vi ikke noget nyt at sige om apps til de platforme. Løsningen lige nu er Office WebApps i browseren,« siger Nana Bule.

I forbindelse med lanceringen af Office 365 til forbrugermarkedet har Microsoft opdateret selskabets Office WebApps, der er en del af Skydrive-tjenesten og Outlook.com. Netop Skydrive er også tæt integreret i de nye Office-programmer, som alle foreslår at gemme på Skydrive.

Det er muligt at benytte andre cloud-lagertjenester som eksempelvis Google Drive eller Dropbox, men det foregår via den almindelige filnavigation og ikke integreret på samme måde som Microsofts Skydrive.

Skydrive bliver også brugt til at dele dokumenter med andre brugere, og den del er nu tættere integreret med Office-programmerne, end det var tilfældet med Office 2010.

Version2's rejseomkostninger i forbindelse med lanceringen af Office 2013 og Office 365 i London er betalt af Microsoft Danmark.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
30. januar 2013 kl. 20:04

Vil en Libre Office + cloud drive (gdrive, dropbox etc) ikke gøre stort set det samme?

2
30. januar 2013 kl. 09:06

Jeg håber sandelig deres integration med skydrive kommer til at virke bedre end det gør nu. Jeg er studerende der skriver noter i onenote, gemmer det på skydrive så de er tilgængelige alle steder og deler noter med klassekammerater i skydrive grupper. Der er utroligt mange problemer med hastigheden på skydrive især når man skal åbne nye eller store notesbøger og der er problemer med login hvis man ikke har windows live installeret ordentligt. Synkroniseringen af andres notesbøger går også ofte i ged så man er nødt til manuelt at slette sine offline caches så man derefter skal downloade alt materiale igen. Men office 365 skal selvfølgelig prøves og jeg håber de har fået løst nogle af disse problemer!

4
30. januar 2013 kl. 12:38

Det er et problem hvis man fx. har en ældre version af windows live installeret og ikke er opmærksom på denne sammenhæng da der ikke er noget rigtigt information om dette krav. Det har noget at gøre med deres live id styring hvor samspillet bare er for ringe. Det mener jeg bestemt er deres ansvar.

1
30. januar 2013 kl. 08:34

Vi overvejer på mit arbejde at skifte til Office 365. Vi er en lille arbejdsplads med 3 ansatte, og får hosted en exchangeserver ude i byen med 3 5GB mailbokse. Det koster os 1600 kroner for et halvt år, og der vil vi i stedet kunne slippe med 650 kroner pr. halve år, hvis vi skiftede til Office 365.

At vi får Office på browseren oveni er en bonus for os. Det vigtigste er, at vi får langt billigere host af vores exchange mail/kalender.