Microsoft vil ikke udlevere mails til myndighederne: »Kunderne ejer deres data«

Illustration: photogearch/Bigstock
Microsoft har tabt første runde i en juridisk kamp om, hvem der må tilgå Microsofts kunders data, og hvem der får det at vide. Sagen er anket.

»Vi mener, at kunder har ret til at vide det, når politiet vil se deres mails og dokumenter, og vi har ret til at oplyse dem om det. Årsagen er simpel: Vi mener, at kunderne ejer og har ret til at kontrollere deres data,« skriver Dev Stahlkopf, corporate vice president fra Microsoft i et blogindlæg.

Indlægget publiceres i forbindelse med, at Microsoft ligger i en juridisk kamp med de amerikanske myndigheder, som har bedt Microsoft udlevere en kundes data til brug ved en efterforskning.

Det ønskede Microsoft dog ikke at gøre, uden at kunden fik det at vide, og derfor endte sagen i retten.

Sagen anket

Kunden, myndighederne ønsker at få indsigt i, er en virksomhed med tusindvis af ansatte, og Microsoft argumenterer derfor for, at det burde være muligt at identificere og underrette nogen i virksomheden, uden at det bringer undersøgelsen i fare.

Dommeren mente dog, at Microsoft skulle gøre, som myndighederne har bedt om, og sagen er nu anket, skriver ArsTechnica.

Microsoft har længe kæmpet for deres kunders rettigheder, og i 2014 lykkedes det dem at blokere for en undersøgelse foretaget af FBI rettet mod en Office 365-kunde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
hr Oestergaard

Ikke personlig bekendt, men når man læser meget om det her rundt omkring fra rimeligt solide kilder som diverse whistleblowers afsløringer osv. samler man jo noget op hen ad vejen. At kaldet den slags paranoid er vel op til den enkelte, for mig er det bare fakta og det jeg har valgt at tro på ud fra egen kritik. Mener selv jeg er OK god til kildekritik, bursting bubbles etc. Læser fra alle retninger ikke bare mainstream eller "lokale vestlige" medier/kilder. Den slags sætter sig bedre fast når man støder på bekræftigelse hos andre "solide kilder"

Er ikke i tvivl om at NSA etc. har "nøgler/backdoors" til krypterings værktøjer sådan helt generelt. Kender ikke til nogen faste lister, blot at de har sådanne adgange. Det er ret hård politik med handelsrestriktioner på den slags teknologi.

Men i bund og grund er det jo blot: IMHO :-)

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere