Microsoft vil ikke lade virksomhedskunder springe en opdatering af Windows 10 over

Det nye opdateringsregime, der følger med Windows 10, bliver markant anderledes end ved tidligere versioner - også for virksomhedskunder.

Der har været mange spekulationer fra diverse analytikere omkring, hvordan opdateringsregimet på Windows 10 vil komme til at adskille sig fra tidligere versioner, og nu har amerikanske Computerworld så rent faktisk opsnappet nogle informationer fra officielt hold.

I en præsentationsvideo af det omfangsrige nye regime fremgår det, at opdateringerne afhængigt af kundetype og ønsker vil følge forskellige spor - eller i Microsofts terminologi: ‘forgreninger’.

Læs også: Microsoft vil tvangsfodre opdateringer til Windows 10 Home

Virksomheder kan således abonnere på Current Branch for Business (CBB), som Microsoft forventer at udsende opdateringer til omkring tre gange om året, men Microsoft vil kun lade virksomhedskunderne udskyde implementeringen af en given opdatering i otte måneder.

Læs også: Windows 10 kommer som gratis opdatering den 29. juli

Hvis ikke de gør det, vil nye opdateringer ikke længere blive gjort tilgængelige for kunden. Ydermere lader det ifølge Computerworld ikke til, at det er tilladt at springe en enkelt opdatering over - alle opdateringer skal implementeres, det er blot et spørgsmål om, hvor længe man ønsker at udskyde det.

Læs også: Microsoft: Windows 10 bliver ikke gratis for pirater

Ikke-akutte CBB-opdateringerne vil i forvejen være fire måneder forsinket i forhold til de langt mere højfrekvente opdateringer for forbruger-kunder, der vil kunne få opdateringer så ofte som månedligt, ifølge Computerworld.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Hansen

Endnu en misforstået artikel om emnet, baseret på 3. parts fortællinger. Hvorfor ikke lige bruge de ekstra 5 minutter på at få en artikel uden fejl? Er det sværere at lokke folk til uden fængende overskrifter som denne?

LTSB er vejen frem hvis man ikke vil have de opdateringer. Man vil i øvrigt stadig få security fixes.

  • 13
  • 1
#2 Martin Christensen

Hvorfor nu igen ??

Det er kun 14 dage siden Version2 prøvede at starte en dårlig stemning mod Windows 10, da man prøvede at gøre det til noget skidt at Microsoft sørger for at holde Windows 10 Home edition fuldt opdateret for slutbrugeren i hjemmet. Man prøvede så at give historien et ekstra tvist ved at påstå at slutbrugeren også kunne få uventede ekstraregninger, da disse opdateringer kunne risikeres at blive hentet over en forbrugsafregnet forbindelse.

Denne artikel måtte Version2 ændre, da dette jo ikke var sandt.

Nu prøver Version2 så igen - oven i købet samme journalist ?!!

Som Jesper Hansen perfekt forklarer i kommentaren over min :

LTSB er vejen frem hvis man ikke vil have de opdateringer. Man vil i øvrigt stadig få security fixes.

Der er intet problem. HELLER ikke for erhvervskunder.

Har Version2 en skjult agenda, hvor man prøver at skabe unødig bekymring via artikler som bygger på ukorrekte oplysninger ??

  • 7
  • 3
#6 Kasper Kaas Hansen

LTSB er tiltænkt kunder som har et specielt behov i forhold til lange udrulnings tider og små service vinduer.

Current Branch er tiltænkt resten af markedet, hvor udrulning af opdateringer ikke normalt er et problem at få gjort inden for 8 måneder. (Dvs, måske 80-90% af installationerne i Danmark).

Det er kun et problem hvis man som CIO har et setup der er så gammelt at man har behov for 8+ måneder for at få sine servere opdateret, og så må man betale prisen.

Jeg kan ikke se problemet i at Microsoft skubber til kunderne med Windows 10 og Server vNext således at den generalle server "standard" i markedet fra et patch niveau er mere i sync.

  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere