Microsoft: Danskerne skal leje Office i stedet for at købe det

Mindre virksomheder slipper for at skulle vælge den største Office 365-pakke, hvis de vil have Office 2013 med i købet, når Microsoft lancerer den næste Office-version. Til gengæld vil Microsoft have så mange som muligt over på Office 365.

Hidtil har virksomheder skullet vælge den største af Microsofts cloudbaserede Office 365-pakker, hvis de ville have kontorpakken med Office-programmerne Word, Excel osv. med i købet. Med den næste udgave bliver det muligt at nøjes med en mindre pakke og stadig få Office-kontorpakken med i prisen.

I dag skal man vælge Microsofts Office 365 E3-plan, hvis man vil have Office 2010 med, men den er reelt beregnet til store virksomheder med op til 50.000 brugere.

Det betyder, at mindre virksomheder, som i dag ønsker at køre Office 365 og Office 2010, er nødt til enten at købe Office-pakken ved siden af Office 365 eller vælge den store E3-pakke.

Nu bliver der tilføjet en større pakke til de små virksomheder, som inkluderer den nuværende P1-plan, men også har Office 2013 med. Samtidig vil Microsoft introducere en ny mellemklasse for virksomheder med 10 til 250 brugere, hvor det også bliver muligt at få Office-pakken med.

»Vi vil rigtig gerne have, at alle går den vej, også forbrugerne, hvor man betaler efter forbrug og altid har den nyeste version,« siger produktchef for Office 365, Aaren Ekelund fra Microsoft Danmark til Version2.

Når Office 2013 bliver lanceret, så vil selve Office-pakken stadig kunne købes, men kun som download. Microsoft har ikke oplyst priserne for hverken Office 2013 eller Office 365. Derfor er det heller ikke på nuværende tidspunkt muligt at opstille regnestykket for, hvordan prisen for Office-pakken ser ud i forhold til at købe den som del af Office 365 eller som almindelig licens.

»Det afhænger også af, hvornår man alligevel har tænkt sig at skifte til en ny version. Men du skal ikke lægge så mange penge til at starte med,« siger Aaren Ekelund.

Microsoft vil helst have flyttet så mange Office-kunder som muligt over på Office 365-modellen og det løbende abonnement. Derfor vil selskabet lokke med eksempelvis muligheden for, at man med Office 2013 gennem Office 365 vil kunne installere kontorpakken på op til fem forskellige enheder.

Ud over en løbende abonnementsbetaling fra kunderne vil Microsoft få lettere ved at vedligeholde Office-pakken, fordi de nyeste versioner af softwaren kan rulles ud til brugerne.

Microsoft har endnu ikke sat nogen lanceringsdato på den næste udgave af Office 365, som bliver lanceret samtidig med Office 2013 og resten af produkterne i Office-familien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere