Microsoft vil ha' dig til at arbejde hjemme den 2. maj

Videnskabsministeren og Microsoft udnævner mandag den 2. maj til national hjemmearbejdsdag.

Du er mere effektiv og kan bedre få børnepasning og indkøb til at spille sammen med jobbet, hvis du arbejder hjemme en gang i mellem.

Det mener Microsoft og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K), som rigtig gerne vil bede dig om at lade bilen, toget eller bussen være og arbejde hjemme mandag den 2. maj.

»Det kan give den enkelte en mere fleksibel arbejdsdag, hvor man undgår bilkøer og køen i supermarkedet før lukketid. Samtidig vil det også styrke et Danmark i balance, hvis man er mindre afhængig af at bo tæt på sit arbejde,« udtaler Charlotte Sahl-Madsen i en pressemeddelelse.

For at slå et slag for hjemmearbejdsdagen bliver 2. maj 2011 dermed den første, nationale hjemmearbejdsdag.

Microsoft: Teknikken er på plads

Initiativtageren Microsoft opfordrer sammen med Dansk Metal, Dansk Energi, Miljøorganisationen 10:10, Telenor, Dansk Erhverv og Videnskabsministeriet de danske virksomheder til at lade deres medarbejdere arbejde hjemmefra.

»Vi har i dag de teknologiske værktøjer, der kan frigøre os fra kontoret, og vi kan arbejde hvor som helst og når som helst. Målet med National Hjemmearbejdsdag er ikke, at vi altid skal arbejde hjemmefra, men at få virksomheder og medarbejdere til at få øjnene op for gevinsterne ved at arbejde på farten, hjemme eller på andre steder end kontoret,« udtaler Microsoft Danmarks administrerende direktør Jørgen Bardenfleth.

For at få det fulde udbytte af hjemmearbejdsdagene skal virksomheden dog sørge for, at pc, VPN-forbindelse og andet teknik er på plads.

Samtidig skal både arbejdsgiver og medarbejder være klar over, hvad der forventes af af dem begge.

Her følger en række gode råd til begge parter. Du kan tilmelde dig National Hjemmearbejdsdag på www.hjemmearbejdsdagen.dk

Til medarbejderen:

 1. Forbered dig på at arbejde hjemme præcis på samme måde, som du forbereder din næste dag på kontoret. Tjek hvilke aftaler du har dagen inden, og læg de ting klar, du har brug for.

 2. Fortæl dit team og din chef, hvornår du arbejder hjemmefra. Skriv i din arbejdskalender, at du arbejder hjemmefra, så andre ikke booker fysiske møder den dag.

 3. Vær sikker på, at du har adgang hjemmefra til de arbejdsdokumenter du har brug for, eks. via VPN-opkobling til firmaets netværk og at du har internetforbindelse og mobiltelefon, så kollegaer, kunder og partnere kan komme i kontakt med dig.

 4. Definér, hvor meget du skal nå på en effektiv arbejdsdag derhjemme, lav en to-do-liste og vurder derefter, hvor meget du nåede og, hvor effektiv din dag var.

 5. Sørg for, at du har et rum eller afsnit af dit hjem, hvorfra du kan arbejde uforstyrret. Hvis du har børn eller familie derhjemme, skal de vide at du arbejder.

 6. Præcis som på kontoret bør du give dig selv små pauser og en frokostpause. Husk at bevæge dig og gå gerne en tur i den friske luft.

Til lederen:

 1. Hav det tekniske udstyr i orden. Medarbejderne skal have internetforbindelse, mobiltelefon og VPN-opkobling, så de kan arbejde og kommunikere som vanligt.

 2. Hold styr på, hvem der arbejder hjemmefra. Du skal have nok medarbejdere på kontoret til at klare de daglige gøremål.

 3. Kommunikér klart til dine medarbejdere, at hjemmearbejde er et tilbud, som virksomheden bakker op om.

 4. Stil klare forventninger til medarbejderens opgaver og dine forventninger til medarbejderen.

 5. Arranger evt. et virtuelt møde eller konferencekald ? det er en god måde at starte dagen på, og så kan alle få vænnet sig til den måde at kommunikere på.

 6. Del din oplevelser om hjemmearbejde, så resten af organisationen kan lære af dem. (Del også gerne erfaringerne på vores hjemmeside, så andre virksomheder kan få glæde af dem).

Kilde: www.hjemmearbejdsdagen.dk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#13 Jens Dalsgaard Nielsen

er for det første ikke noget nyt og heller ikke noget der nødvendigvis kommer MS og ministeren ved. Har de ikke andet på Borgen at bruge deres tid til ??? Kan remse op økpnomi, uddannelse osv osv osv.

Vil de vpn er openvpn vel ganske ok ?

Sikkerhedshuller såsom at bruge en hjemmecomputer der måske bruges til alt andet er helt fraværende.

Men at gøre det til et nationalt event er helt (/&%(&%/ skal vi ikke også snart have en årlig samba sag (altså smb), cups dag, rdp/vnc dag osv osv...

Det positive er al den kage der falder af.

man undres lidt ...

 • 0
 • 0
#15 Morten Lind

OVK er måske endnu enklere at trække rundt i manegen, end de mange bananrepubliker, MS købte ind i ISO for at stemme for Office Open Office XML Open OO. Og, mon ikke MS har haft aktiverert deres insider, Rotte-Sander?

Så kan vi måske få lukket debatten om OOXOMLO eller ODF. En ekstra lort i lommen der!

(Dette er måske en upassende, usaglig kommentar, som jeg ikke vil fortænke nogen i at indrapportere.)

 • 0
 • 0
#17 Rune Eilertsen

jo...VPN kan sagtens laves "gratis", men man flytter så pengerne over til anden sted, hvilket kan være godt eller skidt, alt efter hvad vinkel man ser det fra. Når det er sagt er jeg enige i at artikkelen er meningsløs.... men så kan man jo også blot ignorere den. Ved at kommentere har man jo selv bidraget til at Version2 får den på listen over mest lest/kommenteret, og på den måde bidrager i jo alle til at gøre den slags skriveri populært. (sådan er jo statistik.. ) Så hvis man ønsker mindre af den slags artikler... blot ignorer dem.. , men det klarer i vel ik ? :-)

 • 0
 • 0
#19 Michael Reiche

Uanset hvilke skjulte bagtanker der måtte ligge bag, så er det da i mine øjne en god idé. Tænk på hvilken gavnlig effekt for transporttrængslen det vil have, hvis man opdelte kontorfolket i 2 halvdele, der på skift arbejdede hjemme 1 dag ad gangen. OK, det er måske lidt langt at gå, men for mange mennesker, bliver der brugt meget tid til transport hver dag....

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere