Microsoft vil i fremtiden understøtte krypterede DNS-forespørgsler

Illustration: ValeryBrozhinsky/Bigstockphoto.com
I fremtiden vil Microsoft understøtte løsningen med DNS over HTTPS for bedre at sikre brugeres privatliv.

Microsoft vil forbedre beskyttelsen af brugeres privatliv ved at understøtte krypterede DNS-forespørgsler i Windows.

Det skriver Ars Technica på baggrund af et indlæg på Microsofts Tech Community, hvor en gruppe fra Microsoft Windows Core Networking meddeler, at Microsoft planlægger at supportere krypterede Domains Name System-forespørgsler.

Det vil i første omgang ske ved at integrere DNS over HTTPS, DoH, som blandt andet Mozilla, Google, Cloudfare og andre allerede understøtter, og som er foreslået af Internet Engineering Taskforce, der udvikler og fremmer frivillige internetstandarder.

Læs også: Britiske internetudbydere skælder Firefox ud: DNS over HTTPS ophæver indholdsblokering

»Windows Core Networking vil gerne give brugere muligheden for at bruge den protokol, som de har brug for, så vi er åbne over for blandt andet DNS over TLS, DoT, i fremtiden, Men lige nu prioriterer vi at understøtte DoH, fordi det er mest sandsynligt, at det på nuværende tidspunkt giver mest værdi for alle,« siger Tommy Jensen, Ivan Pashov, and Gabriel Montenegro fra Microsoft Windows Core Networking-gruppen i deres indlæg.

Modstand fra internetudbydere

Men ifølge Ars Technica er Microsoft forsigtige med at implementere kompatibiliteten på grund af den nuværende politiske kamp over DoH, som føres af internetudbydere, der er bekymrede for at miste en 'lukrativ kilde til data om kundernes adfærd'.

Internetudbyder har en række grunde til deres modstand mod DoH: Det gør det sværere for dem at følge kunders adfærd på internettet, og det gør det markant sværere at blokere for bestemt indhold.

Microsofts understøttelse af DoH ligger dog stadig ude i fremtiden. Men Microsoft-holdet følte sig nødsaget til at melde ud, om man havde tænkt sig at tage moderne sikkerhedsstandarder for privatlivet til sig.

»Vi følte, at det var vigtigt at gøre vores intentioner klare så tidligt som muligt,« lyder det i indlægget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere