Microsoft: Vi fjerner RT-navnet, fordi det forvirrede kunderne

Den nye Surface-tablet med Windows RT hedder ikke længere Surface RT, men bare Surface. Det skal gøre det mindre forvirrende, mener Microsoft, mens andre mener, det er at skjule forskellen for kunderne. .

Går man som forbruger ned i det lokale elektronik-mekka, vil man fremover på Microsoft-hylderne møde Surface 2 og Surface Pro 2.

I anden generation af Microsofts egne tablets er RT-efternavnet nemlig forsvundet, og det skyldes, at det var forvirrende, forklarer Microsoft i et interview med Arnnet.com.

»Vi mener, at der var noget forvirring i markedet sidste år omkring forskellen på Surface RT og Surface Pro. Vi ønsker at gøre det nemmere for folk, og det her er to forskellige produkter, designet til forskellige brugere,« siger produktchefen for Surface, Jack Cowett, til Arnnet.

Men hvordan det skal blive mindre forvirrende for kunderne, at det særlige Windows RT-styreystem fremover ikke bliver en del af navnet, er Betanews-skribenten Wayne Williams ikke helt med på.

Tværtimod mener han, at det mest er for at undgå kundernes spørgsmål om, hvorfor den billige at de to Surface-modeller var døbt RT. Det vil gøre det nemmere at sælge, hvis kunderne ikke undervejs opdager, at de ikke får en fuld udgave af Windows med, men RT-udgaven, der kun kører applikationer udviklet til netop den platform.

I stedet burde Microsoft have brugt meget mere energi på at fortælle offentligheden om Windows RT, da det blev lanceret, så det blev almindeligt kendt, hvad netop det styresystem indebar, mener han. Og så skulle Microsoft have fundet på et bedre navn end RT, som ingen umiddelbart kan forstå, hvad dækker over, lyder hans dom.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Ronni Hansen

RT i sig selv er en fejl - ikke navnet.... Microsoft's eneste chance på et marked domineret af Apple og Google er at lave tablets til dem, som ikke vil have en forvokset smartphone. Og hvis jeg i øvrigt havde købt en Surface, og senere fandt ud af, at den blot havde en skrabet udgave af Windows 8, hvor jeg ikke kunne installere mine gamle programmer og lign. - ville jeg føle mig temmelig snydt.

Suk Microsoft - jeg vil jer gerne, men I gør ikke meget rigtigt disse år.

  • 10
  • 0
#3 Laurids Pedersen

Jeg har kunder, der ringer for at høre, om vores software kan køre på den maskine, de har kig på. Hidtil har jeg kunnet oplyse, at den skal have Windows, men det må IKKE være RT. Mon ikke Microsoft skyder sig selv i foden ved at sælge et inkompatibelt produkt uden at gøre opmærksom på det?

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere