Indiske support-svindlere hærger stadig Danmark - Microsoft magtesløs

Microsoft får lige nu 20-30 henvendelser om ugen fra danskere, der er blevet forsøgt franarret penge af falske, indiske Windows-supportere. It-giganten kan reelt intet stille op mod svindelen.

Vi kan ikke stille noget som helst op.

Det er budskabet fra Microsoft om de falske Windows-supportere, der ringer tilfældige danskere op og forsøger at lokke kroner ud af dem for fupsoftware, der hævdes at forbedre deres Windows-pc'er.

Sådan gik det for eksempel for Leif Pedersen, der torsdag i sidste uge fik et opkald. Han hoppede dog ikke på fupnummeret:

»Han sagde, at han ringede fra Microsoft og kunne hjælpe mig med at optimere min pc. Men han talte gebrokkent engelsk, og desuden tænker jeg ikke, at Microsoft nogensinde ville ringe mig op derhjemme,« siger Leif Pedersen til Version2.

Version2 har tidligere skrevet om svindelnummeret, senest i efteråret.

Læs også: Pas på virus over telefonen: Danske svindel-opkald udgiver sig for Microsoft-support

Microsoft Danmark bekræfter, at telefonsvindelen fortsat finder sted herhjemme. Der er som oftest tale om it-kriminelle fra Indien.

»Antallet af henvendelser har ligget rimeligt konstant i en periode. Vores telefonsupport herhjemme bliver ringet op cirka 20-30 gange om ugen fra danskere, der har været udsat for telefonsvindelen. Fælles for dem alle er, at de vil franarre folk penge,« siger sikkerhedschef Morten Juul Nielsen, Microsoft Danmark, til Version2.

De it-kriminelle forsøger at sælge software, som reelt ingen virkning har, under dække af at kunne forbedre Windows-pc'ens ydelse.

»Det er et stykke fake software. Det viser en masse fejl på din computer, som ikke findes i virkeligheden,« siger sikkerhedschefen.

Det tager de sig typisk omkring 125 euro for, svarende til godt og vel 900 kroner. Men de it-kriminelle forsøger i nogle tilfælde også at tage penge for Microsofts sikkerhedspakke Security Essentials, som er ganske gratis at downloade fra nettet.

»Hvis man så siger til dem, at Security Essentials er gratis, vil de ofte sige, at de sælger en særlig version, som er endnu bedre,« forklarer Morten Juul Nielsen.

Hvis man skulle blive ringet op af en falsk Microsoft-supporter, lyder rådet fra it-firmaet kort og godt:

»Smæk røret på.«

»Vi ville aldrig nogensinde ringe til den almindelige forbruger omkring deres it-installationer derhjemme,« siger Morten Juul Nielsen til Version2.

Skulle man være kommet til at opgive sine kreditkortoplysninger til svindlerne, skal man henvende sig til kreditkortselskabet for at få refunderet pengene, siger Morten Juul Nielsen.

Hvad kan I gøre for at komme problemet til livs?

»Det er ikke som sådan et specifikt Microsoft-problem, men det er klart, at det skader vores omdømme,« siger Morten Juul Nielsen.

»Det nye er, at man fra politiets side har forsøgt at komme det til livs. Men det er en ret håbløs situation, fordi betalingerne foregår til forskellige steder rundt omkring i verden. Det er et kriminelt netværk, som er forgrenet ud i mange forskellige lande, og det besværliggør opklaringsarbejdet.«

»Vores bedste våben er at blive ved med at fortælle folk, at det er kriminelle, der står bag,« siger sikkerhedschefen til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Bare i forbindelse med finans, er jeg blevet kontaktet et par gange inden dor de siddte åar måneder. Senest i går, hvor jeg blev kontaktet telefonisk, af en som sagde at hun var fra en større Bankvirksomhed. Det var påfaldende vigtigt, at jeg bekræftede fulde navn, bopæl osv. Og så ville vedkommende bruge nogen minutter af min Søndag, på en undersøgelse af hvor tilgreds en kunde jeg var. Det kunne jeg ikke rigtigt være behjælpsom med, for jeg har ikke konto i den pågældende Bank. Og jeg kunne ikke få noget nummer at ringe tilbage på, hvis jeg skulle få lyst til at oprette en konto hos den søde stemme ..... Identitetsmisbrug, har mange ansigter .....

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere