Microsoft-værktøj forvandler skitser til HTML-kode med AI
En nyt udviklingsværktøj fra Microsoft angives til at kunne gøre design- og udviklingsprocesser betydeligt hurtigere og mere effektive.
Det oplyser Azure blog.
Den nye tilbud, som er døbt Sketch2Code, er et webbaseret værktøj, der kan bruges til automatisk ved hjælp af kunstig intelligens at konvertere skitser af brugergrænseflader til HTML-kode.
Området tog fart, blandt andet da den dansk-bosatte franskmand Tony Beltramelli fra firmaet Ulzard sidste år offentliggjorde teknologien i en videnskabelig artikel.
Også boligportalen Airbnb benytter AI-algoritmer til at udfærdige grafiske brugerflader med.
Trænet med millioner af billeder
Systemet er i stand til at "se", hvad udvikleren eller designeren har nedfældet, og derefter oversætte det til HTML-kode, som man kan arbejde med - i stedet for at gøre det manuelt i flere tidskrævende trin.
Ifølge Microsoft er AI-modellen bag værktøjet blevet trænet med millioner af billeder og kan genkende mange forskellige typer af visuelle objekter.
For eksempel håndskrevne tekstbokse og knapper, samt det generel layout og ikke mindst håndskrevne tekst.
Du finder værktøjet her.
Det virker ved at man først uploader en billedfil med skitsen på websiden; alternativt kan man også tage et billede af skitsen via tjenesten.
Løsningen er med andre ord nem at teste i praksis.
Flere oplysninger om, hvordan det virker, findes på Azure-bloggen og på Microsoft AI Lab-webstedet. Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af teknologien.
Denne artikel stammer delvist fra digi.no

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.