Microsoft-værktøj forvandler skitser til HTML-kode med AI

Illustration: Version2
Uploader en billedfil af din skitse til en brugergrænseflade - og få en HTML-kode ud - det kan et nyt værktøj, angives det.

En nyt udviklingsværktøj fra Microsoft angives til at kunne gøre design- og udviklingsprocesser betydeligt hurtigere og mere effektive.

Det oplyser Azure blog.

Illustration: Microsoft

Den nye tilbud, som er døbt Sketch2Code, er et webbaseret værktøj, der kan bruges til automatisk ved hjælp af kunstig intelligens at konvertere skitser af brugergrænseflader til HTML-kode.

Området tog fart, blandt andet da den dansk-bosatte franskmand Tony Beltramelli fra firmaet Ulzard sidste år offentliggjorde teknologien i en videnskabelig artikel.

Læs også: Dansk gennembrud: Kunstig intelligens skaber kode direkte fra design-skitser

Også boligportalen Airbnb benytter AI-algoritmer til at udfærdige grafiske brugerflader med.

Trænet med millioner af billeder

Systemet er i stand til at "se", hvad udvikleren eller designeren har nedfældet, og derefter oversætte det til HTML-kode, som man kan arbejde med - i stedet for at gøre det manuelt i flere tidskrævende trin.

Ifølge Microsoft er AI-modellen bag værktøjet blevet trænet med millioner af billeder og kan genkende mange forskellige typer af visuelle objekter.

For eksempel håndskrevne tekstbokse og knapper, samt det generel layout og ikke mindst håndskrevne tekst.

Du finder værktøjet her.

Det virker ved at man først uploader en billedfil med skitsen på websiden; alternativt kan man også tage et billede af skitsen via tjenesten.

Løsningen er med andre ord nem at teste i praksis.

Flere oplysninger om, hvordan det virker, findes på Azure-bloggen og på Microsoft AI Lab-webstedet. Nedenfor kan du se en præsentationsvideo af teknologien.

Denne artikel stammer delvist fra digi.no

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere