Microsoft vælger open source til udviklersite

Microsoft Danmark har søsat en ny version af selskabets site til udviklere og andre med fingrene nede i kodegryden. Det nye site bygger på open source - for det giver mere frihed, lyder det fra den danske afdeling.

Når Microsofts danske afdeling i dag slår dørene op for et nyt, omdesignet Msdn.dk, som er firmaets website til udviklere og andet godtfolk, så er det det danske open source CMS-system Umbraco, der ligger til grund.

Det er der en simpel grund til. Det giver mere frihed til at gøre det, som holdet bag ønsker, fortæller marketingschef Rie Lindgren til Version2.dk, og forsætter:

»Umbraco er jo en af vores partnere, det er bl.a. derfor, vi har valgt det, og også fordi det er et open source CMS-system. Det gør det muligt at udvikle videre på systemet. Det giver os noget mere frihed. Vi ønsker at lave noget mere interaktivt, så folk kan editere og lave wikis, så er vi nødt til at have noget, som er mere åbent. Vi synes at Umbraco er fedt.«

Målsætningen med det nye site er at give mere synlighed til koncernens lokale kræfter.

»Vi vil gerne være mere lokale og synliggøre vores communities og brugergrupper, og derfor har vi lavet sitet Msdn community,« fortæller Rie Lindgren.

På det nye community-site kan brugerne selv redigere i materialet og skabe lokalt indhold, som f.eks. webcasts. Men den tunge ende af dokumentationen er stadig outsourcet til det amerikanske søstersite Msdn.com.

På Msdn.dk har Microsoft opdelt brugerne i fire roller: Udviklere, it-arkitekter, studerende og undervisere samt webdesignere. Det skal gøre det nemmere for brugerne at finde de ressourcer og information, de har brug for.

»Samtidig ønsker vi at synliggøre, hvem du kan tage fat i, hvis du har behov for det,« siger Rie Lindgren.

Umbraco er et dansk-udviklet CMS-system med mere end 50.000 aktive websites over hele verden. Blandt kunderne er Peugeot.com, Bilzonen.dk og den amerikanske ketchup-fabrikant Heinz. Umbraco består af en motor, som er open source under den meget liberale MIT-licens, samt en brugerflade, som er freeware med adgang til koden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Anonym (ikke efterprøvet)

Det er da svært ikke at se ironien :) Her gik jeg og troede at ordene ”open source” fremkaldte en slem hoste hos Microsoft…

Men man bliver jo klogere – og selv MS er vist begyndt at bløde lidt op på det sidste

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017