Microsoft vælger dansk open source-CMS til millioner af udviklere

Udviklersitet ASP.Net med milionvis af brugere skal i fremtiden drives af det danske open source-system Umbraco, udviklet med samme teknologi. Microsofts optimeringer kommer alle brugere til gode.

Microsoft har valgt det danske content management-system Umbraco til at drive sitet ASP.Net, som er softwaregigantens medie til og for webudvikler-folket. Meget passende er det også ASP.Net, som ligger under Umbraco.

Sitet trækker millionvis af brugere, og den nye version skulle gå i luften om en måneds tid, siger Niels Hartvig, som startede projektet og er primus motor.

»Vi startede med at mødes med Microsoft for et år siden på Microsoft Mix-konferencen i Las Vegas, hvor vi viste nogle demoer.«

Derefter blev der tavst på linjen i flere måneder, men pludselig vendte Microsoft tilbage og meddelte, at man var i gang med at skabe et pilotprojekt.

Umbraco har været hjulpet af, at en hovedmand bag ASP, Scott Hanselman, har skubbet på for at få valgt det danske CMS-system. Det er systemets fleksibilitet, som blev afgørende for Microsoft.

»Det kunne det, de havde håbet på, og undervejs i processen var der ikke noget, de skulle hacke sig rundt om.«

Det er blandt andet en meget stor og gammel mængde indhold på sitet, som passede godt til Umbracos kvaliteter.

»Det er et site, der har eksisteret i mange år og som har været lidt tilfældigt bygget op undervejs. I lang tid har det været stukket sammen af mange forskellige softwareprojekter, der er lidt tilfældigt integreret. De oplevede at de kunne importere rigtigt meget indhold ind i Umbraco og lave meget rene snitflader mellem de forskellige systemer.«

Microsoft forbedrer open source-kerne

Indholdet lå i mange formater, så som HTML, XML og forskellige databaser. Men systemets ydelse gav anledning til bekymring hos Microsofts Scott Hanselman, på trods af, at magasiner som Wired og Vogue benytter Umbraco som websystem. Derfor har Microsoft sat sit "performance lab," et hold af trænede udviklere, til at give ydelsen i Umbracos open source-kerne et ekstra spark. Det er især i forhold til skalering, hvor det går fint op til 100.000 dokumenter, men hvorefter Umbraco løjer lidt af.

»Det er en snabel ned til nogle hardcore-dataloger. Det ville vi ikke have nogen chance for at have råd til,« forklarer Niels Hartvig.

Den nye mega-bruger af Umbraco ser han som endnu en anerkendelse af forretningsmodellen i hans snart fem år gamle firma.

»Jeg bliver ved med at kæfte op om, at virksomheden Umbraco er ligegyldig i forhold til projektet Umbraco og det miljø, som vi har skabt. Det er de, jeg er allermest stolt af. Det er hele kulturen, vi har dyrket, hvor vi prøver at opdrage folk til at dele og snakke ordenligt til hinanden«

Det er konsulentvirksomheder og organisationer, der skal opdrages til at dele erfaringer, og humlen er, at det giver hundredevis af inputs den anden vej, fortæller Niels Hartvig.

»Det er det, der er ved at træde i kraft nu, og det er det, der gør, at vi bliver enormt stærke, selv om virksomheden Umbraco er mikroskopisk og tæt på at være ligegyldig.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
Niels Hartvig

MS var nu tilfredse nok med Umb performance og det som jeg (forsøgte ;-)) at understrege i interviewet var styrken i den gennengående åbne kultur i Umbraco. At MS kunne snakke direkte med Conde Nasts performance ansvarlige og derigennem få ægte inputs til hvordan de havde løst opgaven fremfor at snakke med en person i "Umbraco A/S" der siger "Performance - ikke et problem".

På samme måde kan MS se perspektiver i at stille deres performance lab til rådighed til at fintune Umbraco yderligere og på den måde bliver summen af brugere af Umbraco en styrke for alle fremfor kun "biksen" og dens aktionærer.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017