Microsoft vædder 100 euro: Vores telefoner er hurtigere end Android og iPhone

Vind 100 euro hvis du kan uploade et billede til Facebook hurtigere, end vi kan med en Windows Phone-telefon. Sådan lyder Microsofts seneste reklamekampagne.

Windows Phone er hurtigere end konkurrenterne til helt almindelige opgaver som at uploade et billede til Facebook, finde en restaurant i nærheden eller sende en sms.

Sådan lyder Microsofts bastante udmelding, men firmaet lader det ikke blive ved snakken. I kampagnen ’Smoked by Windows Phone’ vædder Microsoft 100 euro med de besøgende på verdens største mobilmesse Mobile World Congress i Barcelona.

Kan udfordreren klare opgaven hurtigere, vinder han eller hun de 100 euro, cirka 750 kroner, men kan ikke tabe andet end æren, hvis Microsofts udsendte er hurtigst.

Det skriver Microsoft på sin hjemmeside.

Kampagnen skal sætte fokus på, at Android-telefoner måske kommer med de mest imponerende specifikationer, men at det ikke automatisk betyder, at sådan en telefon så er hurtigst at bruge.

Videoen er fra da kampagnen kørte i USA. Her kunne man vinde 100 dollars.

Microsoft har også netop annonceret, at hardwarekravene for at køre Windows Phone i en acceptabel hastighed er blevet sænket til 256 megabyte og en 800 megahertz enkeltkerne-Qualcomm-processor.

Det gør det muligt for blandt andet Nokia at producere billigere Windows Phone-telefoner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Peter Andersen

... kan jeg så bruge på at installere "Silverlight", så jeg i det hele taget kan SE deres reklamestunt.

Aj jeg ønsker Nokia det bedste med deres valg af Windows - men er lidt bekymret hvis det bedste de kan prale af er hurtige uploads af fotos til facebook...

 • 8
 • 1
#2 Svend Eriksen

Der er sikkert mange herinde som bliver vildt stødt over den, men hvis man lige ser bort fra det, så synes jeg faktisk det er den bedste reklame Microsoft er kommet med længe.

Og det skyldes nok mest at Microsofts reklameafdeling ikke har været inde over fra begyndelsen, men at det begyndte som en lille happening på en mobilmesse, og så har fået lov at vokse sig større.

Mange af deres egne tidligere reklamer har næsten været tåkrummende.

 • 5
 • 0
#5 Mathias Hagensen

Jeg var lidt eventyrlysten og købte en Windows Phone. Jeg har tidligere haft en del Android-telefoner og kan melde klart ud, at mange af de små dagligdagsfunktioner går hurtigere. Det handler mere om opbygningen af systemet, da Android nogle gange kan være lidt rodet. Jeg ved dog ikke hvordan den vil klare sig mod en iPhone.

 • 7
 • 0
#8 Mark Gjøl

Mjaeh, joeh... Google Places kan det samme som deres ting kan med at finde restauranter. Der findes Android-telefoner med en dedikeret foto-knap, og fra standard-galleriet kan man dele til Facebook (og twitter, og Picasa, og sms, og per mail og mms og hvad det ellers skulle være). Det virker som en lidt unfair kampagne, hvor vi har en mand der står og laver den samme opgave hele dagen (og helt sikkert har forberedt sig på den) mod folk der sjældent udfører denne opgave - og derfor fumler lidt med telefonen. Jeg skal ikke udtale mig om hvorvidt Windows Phone 7 er hurtigere - den er i hvert fald snap! Men alle ville vinde i sådan en test!

 • 3
 • 0
#9 Martin Madsen

Jeg har samme oplevelse som Mathias: Efter at have kørt WP7 i 8 måneder - først på en LG og sidenhen på Lumia 800 - så er det min opfattelse at mange daglige rutiner fungerer smidigt og hurtig. Funktionerne er "indbygget" i WP7 og man er fri for at spille iPhone-billed-lotteri hver gang man vil fortage en handling.

Og som telefon - lyd kvalitet og net stabilitet -, så er Lumia langt bedre end den gamle iPhone 3S.

 • 7
 • 0
#11 Jesper Hedemann

Aj jeg ønsker Nokia det bedste med deres valg af Windows - men er lidt bekymret hvis det bedste de kan prale af er hurtige uploads af fotos til facebook...

Bare rolig Nokia er på vej tilbage, deres valg af Windows Phone var et sats og jeg ville selv sige at jeg også var lidt for undret over de tog den vej, men med den Nokia Lumia 800 jeg snart har haft i 1 måned så ville jeg sige at Windows Phone var et godt valg, det virker.

 • 3
 • 1
#12 Jacob Nordfalk

... for det forudser hvad jeg vil skrive.

Det har en sprogmodel for dansk og derudover har jeg ladet det læse mine SMSer for at lære hvad jeg plejer at skrive.

Så sætninger der ligner noget jeg har skrevet før tager præcist ET tryk på skærmen per ord. Også de lange ord.

Blot et eksempel på hvad for en slags innovation som sker på Androidplatformen af uafhængige innovatører - og som kun kan ske på grund af dens åbenhed.

Derudover er det vel ikke så imponerende at noget kan være mere integreret/hurtigere/nemmere, hvis det er lavet af de samme som laver styresystemet og følger med telefonen.

En retfærdig prøve burde nok være hvor hurtigt man kan gøre nogle ting som IKKE gør brug af en forudindbygget funktion.

Er det f.eks. hurtigere/nemmere at høre DR Radio / se DR Fjernsyn ? Tænde en lommelygte ? dele billeder via en 3. parts app ?

 • 7
 • 0
#13 Klaus Enevoldsen

Jeg har tidligere haft en SøvnyEricsson med Android og har nu en Nokia Lumia 800. Den er faktisk rigtig hurtig, der skal ikke konfigureres en hel masse - den virker bare! Thumbs up!

Jeg vil sige at Windows Phone er atypisk Microsoft. Lad os håbe at Windows 8 kan føre de gode takter videre.

 • 0
 • 0
#14 Jan Mortensen

"smoked by ..." er en event de startede i forbindelse med CES. Mener tallene for CES var 30 sejre, 3 nederlag og 1 uafgjort

Der blev testet mod hvad der kom forbi; Android, IOS, Symbian, .... og nej det er ikke bare 1 funktionalitet de tester.

Og hvis man ikke har Silverlight installeret http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/cmpn/smoked-by-windows-phone...

 • 1
 • 0
#15 Thomas Mortensen

Det har hele tiden været Nokia's stil at pakke de mest brugte features med en flot sløjfe og komme det med i kassen.

Derfor er det et super godt match med WP7+Nokia. De sigter efter de samme brugere, og der er RIGTIG mange af dem. Hvis man konverterer fra feature-phone (eller dumbphone om man vil) er WP7 fantastisk. Men som enkarneret smartphone bruger er de noget slatne.

Så mens en WP7 kan uploade et billede til fjæsbogen hurtigere end en Android, så kan Android dockes og køre desktop Ubuntu med adgang til alle Android apps'ne på telefonen.

Der går noget tid får Nokiasoft kommer til det med de specs de giver deres modeller.

 • 2
 • 1
#16 Mathias Hagensen

Tja, det kommer vel an på hvilke kriterier man synes er vigtigst. Hvis man er fan af tredjepartsapplikationer, så vil en simpel hardware-sammenligning være bedst.

I mange tilfælde synes jeg dog det er en gammeldags måde at tænke på. Det er lige meget hvor mange hZ eller kerner, der er i telefonen, hvis man alligevel skal bruge adskillige klik for at opnå det man vil. Et integreret system, der tager hensyn til alle dagligsdags-tingene er vejen frem efter min mening.

 • 4
 • 3
#17 Peter Eriksen

Så mens en WP7 kan uploade et billede til fjæsbogen hurtigere end en Android, så kan Android dockes og køre desktop Ubuntu med adgang til alle Android apps'ne på telefonen.

Der går noget tid får Nokiasoft kommer til det med de specs de giver deres modeller.

Sidst jeg kiggede hed det Windows Phone - Ikke Windows AltMuligt. Jeg har købt en telefon - jeg skal hverken docke eller køre desktop på det. Så hvorfor i alverden skulle jeg have 4 kerner og 1 Gb hukommelse?

Hvorfor tror så mange, at det gælder om, at have så hurtigt hardware så muligt? Personligt så foretrækker jeg batterilevetid - det er en telefon, ikke en desktop.

Af de Android enheder jeg har haft, så har ingen af dem været så smooth som min WP7.

 • 5
 • 3
#18 Michael Lykke

Hvorfor tror så mange, at det gælder om, at have så hurtigt hardware så muligt?

Det er problemet med Android "markedet" - Der er alt for meget fokus på specs og hardware fremfor den samlede brugeroplevelse og effektiviteten i brug. Det er som om Android stadigvæk hænger fast i den gamle computer verden hvor det handler om kerner, ghz, ram og at jo flere indstillinger man har, jo bedre. Det er, i mine øjne, en håbløs forældet tankegang som hænger fast i fortiden. Jeg har været en af de store kritikere af Nokia og Microsofts samarbejde og er det til dels stadigvæk. Men ret skal være og det jeg har set fra WP7 indtil videre må siges at være både gennemført og originalt - Og med et langt højere fokus på brugeroplevelsen end Android. Hvis de fortsætter i den positive retning og formår at sælge enheder der kan konkurrere med Android på prisen, så kunne det godt gå hen og blive et interessant marked.

 • 3
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere