Microsoft understøtter ikke længere Windows Server 2003

Windows Server 2003 vil fremover ikke længere modtage opdateringer. Microsoft varslede sidste år, at de i denne måned ville droppe understøttelse af serverstyresystemet.

Fra og med tirsdag i denne uge understøttes serverstyresystemet Windows Server 2003 ikke længere af Microsoft. Det betyder, at styresystemet ikke længere vil modtage opdateringer, der retter fejl og sikkerhedshuller.

Serverejere har haft et år til at vænne sig til tanken om at Microsoft i denne uge ville stoppe med at understøtte det nu 12 år gamle styresystem. Selv inden da var der tale om udvidet understøttelse, da den almindelige understøttelse stoppede tilbage i 2010.

Styresystemet, der også er kendt under navnet Win2K3, blev efter fem år erstattet af Windows Server 2008. Understøttelsen af Win2K8 stoppede tidligere i år, mens den udvidede understøttelse af Windows Server 2008 officielt slutter om fem år.

Brugere af Windows Server 2003 anbefales af Microsoft til at skifte til Windows Server 2012 R2, Azure eller Office 365. På virksomhedens side er der en række værktøjer og rapporter, der kan hjælpe med migreringen.

Ifølge US-Cert var der for et år siden på verdensplan 12 millioner servere, der fortsat brugte Windows Server 2003. Dengang skrev den amerikanske computersikkerhedsmyndighed bl.a.:

»Computere, der kører med Windows Server 2003-styresystemet vil fortsætte med at virke efter understøttelsen slutter. Brugen af ikke-understøttet software kan dog øge risikoen for vira og andre sikkerhedstrusler. Negative konsekvenser kan omfatte tab af fortrolige data, ødelægge integriteten af data samt påvirke tilgængeligheden af data, systemressourcer og forretningsaktiver.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Finn Ellebæk Nielsen

Det er en naturlig udvikling at OS'er bliver desupporteret, men desværre trækker dette også Microsoft Media DRM med i faldet, for Microsoft har ikke gidet migrere dette til nyere Windows Server-versioner.

Dette er yderst skuffende, for i næste ombæring trækker dette så alle de services med i faldet, som er baseret på Microsoft Media DRM.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere