Microsoft undersøger om ny Windows 10-opdatering er skyld i BSOD

Illustration: Microsoft
Flere brugere på sociale medier meldte i sidste uge om alvorlige fejl med den nye, samlede Windows 10-opdatering. Microsoft anerkender fortsat ikke fejlene, men melder nu ud, at man undersøger sagen.

I sidste uge skrev Version2 om, at brugere på en række forum rapporterede om, Windows 10's nye samlede opdatering KB4549951 fejler under installation, fejler med Bluetooth, og flere brugere melder om, at opdateringen gav dem den frygtede BSOD ('Blue Screen Of Death').

Læs også: Brugere: Windows 10-opdatering fejler under installation og er skyld i BSOD

Microsoft anerkender fortsat ikke problemer med opdateringen, men i forbindelse med en ekstra pakke til den samlede opdatering, melder Microsoft nu ud, at man undersøger de rapporterede fejl.

»Vi har set rapporteringer på de sociale medier relateret til KB4549951, der nævner Bluetooth, en stopfejl med en blå skærm og andre relaterede problemer,« skriver Microsoft.

»Indtil videre har vi ikke set disse problemer afspejlet i telemetri, supportdata eller kunde-feedbackkanaler. Vi undersøger løbende alle kundernes feedback og følger situationen nøje.«

Microsoft opfordrer brugere, som har oplevet problemer med opdateringen, om at rapportere dem via Microsofts officielle Feedback Hub.

Bruger: »En tikkende bombe«

Brugere har på både Microsofts Feedback Hub, Reddit og andre steder rapporteret om en lang række fejl, og en bruger føler sig sikker på, at Windows-opdateringen KB4549951 var skyld i en BSOD med fejlbeskeden 'boot drive utilgængeligt'.

»Jeg kom til denne konklusion efter tre systemgenskabelser, afinstallerede seneste opdateringer i rækkefølge og checkede opdaterings-anmeldelser online. Det lader til, at denne specifikke opdatering skaber et kritisk systemproblem. Uheldigvis kan jeg ikke pause opdateringer længere end en måned, så det her er en tikkende bombe, hvis det ikke bliver fikset,« lød det fra brugeren.

Derudover rapporterer brugere en række andre fejl, bl.a. at deres filer slettes samt WiFi- og skærmproblemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Søren Steinmetz

Jeg har nu prøvet flere gange at foretage opdatering af min ene arbejds pc.

Hver gang har det efter 1-2 reboots resulteret i maskinen ikke kan finde nogen boot på harddisken, så indtil der kommer en løsning er jeg gået tilbage til den usikre men fungerende Win7 på den maskine.

"Sjovt nok" er det kun min maskine opgraderet fra Win7 til Win10 som er ramt, min rene Win10 maskine har ikke haft problemet (endnu)

  • 0
  • 0
#2 Jakob Dahl

"Sjovt nok" er det kun min maskine opgraderet fra Win7 til Win10 som er ramt, min rene Win10 maskine har ikke haft problemet (endnu)

En in-place opgradering er lidt en nødløsning, der ligger for mange gamle Windows 7 drivere og andet skrammel tilbage. Og så er den ikke helt færdig før man har konverteret disken fra MBR til GPT så man kan køre med UEFI og secure boot

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere