Microsoft udvikler Desktop as a Service

Illustration: Bigstock/Bagotaj
Siden 2014 har der været rygter om, at Microsoft ville udvikle en cloud-pc-service. Nu ser det ud til, at den kommer.

Microsoft er i fuld gang med at udvikle en virtualiseringstjeneste, der har fået arbejdstitlen ’Cloud PC’. Zdnet skriver, at den muligvis allerede kan komme til foråret.

Tjenesten skal give Windows-pc-brugere mulighed for at køre Windows, Office og muligvis andre software virtuelt via Microsoft. Tjenesten vil blive udviklet i Azure.

På Windows' hjemmeside blev der den 5. juni lagt et jobopslag op, der senere er blevet fjernet, hvori jobbeskrivelsen blandt andet lød, at Cloud PC skal bygges ovenpå Windows Virtual Desktop og tilbyde brugerne Desktop as a Service.

Rygter har svirret længe

Allerede tilbage i 2014 svirrede rygter om, at Microsoft ville lancere Windows 365 som subskriptionsservice, men dengang var meldingen fra virksomheden, at man ingen planer havde om at udvikle en sådan.

Læs også: Microsoft: Få din Windows-desktop via skyen

Tilbage i 2017 brugte flere ansatte udtrykket ’Microsoft 365-powered device’, når man refererede til pc’er, men det udtryk blev hurtigt udfaset igen.

Allerede nu tilbyder Microsoft flere store virksomheder en service kaldet Microsoft Managed Desktop, hvor virksomheden sørger for at opdatere og vedligeholde Windows 10-pc’er.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Hansen

...at jeg første gang læste om denne, dengang ti-år-ud-i-fremtiden-vision, i Morten Strunges bog 'Microsoft.net– perspektiver, muligheder og teknik' fra 2003. Jeg var ved at falde bagover da Morten præsenterede visionen om at man inden for de næste 10 år ville opleve Windows kunne købes som en service. Hans take var at Windows ville blive downloadet on-demand. Det er jo så ikke helt det samme - men tæt på :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere