Microsoft udsender video, der viser hvor dårlig Chrome er for dit batteri

Bruger du Microsoft Edge, holder din computer strøm i op til tre timer længere, end hvis du bruger Google Chrome. Det viser ny kampagnevideo for Edge.

Det er relativt kendt, at Google Chrome er dårlig for dit batteris holdbarhed. Tidligere har Google endda været ude og love, at de vil arbejde for at mindske Chromes batteriforbrug, men deres updates har hidtil ikke hjulpet alverden.

Konkurrentens dårlige sag har Microsoft naturligvis ikke været for fine til ikke at udnytte.

Læs også: Chrome overhaler endelig Internet Explorer som mest populære browser

I en ny promo-video for deres nyeste browser-skud på stammen, Microsoft Edge, har de testet fire forskellige browsere på det, der angiveligt er den samme laptop. Forsøget går i al sin enkelhed ud på, at ingen af de fire computere bliver ladet op, mens der bliver streamet en video. Målet er at se, hvilken computer der går først ud, og dermed hvilken browser der bruger mest strøm. Det skriver The Verge.

Læs også: Edge får alligevel ikke indbygget adblocker

Ikke overraskende, når man tænker på afsenderen af videoen, holder Microsoft Edge længst. Syv timer og 22 minutter holder den bærbare, der kører på Edge. På andenpladsen finder man Opera med seks timer og 18 minutter.

Værre ser det ud for Mozilla Firefox med fem timer og ni minutter, men allerværst går det naturligvis Google Chrome, som får den bærbare til at gå ud efter blot fire timer og 19 minutter - altså over tre timer før maskinen med Microsoft Edge gik ud.

Testen, som er foretaget i Microsofts laboratorium, påviste også, at Chrome, Opera og Firefox alle forbruger mere batteri end Edge blandt andet under åbning af sider, scrolling igennem tekster og åbning af nye faner, skriver The Verge.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (22)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Streaming af video er kun en af mange ting, man bruger en browser til, og ved netop streaming er strømforbruget meget afhængig af det plug-in, der bruges til at afkode videoen. Det er derfor næppe repræsentativt for det generelle strømforbrug.

Jeg tvivler dog ikke på, at Chrome bruger mere strøm end Edge. Edge blev lavet som en strømlinet aftager til Explorer, som efterhånden var meget rodet og kæmpestor. Så det er forventeligt, at strømforbruget har været i fokus ved designet af Edge, mens det nok ikke har haft nær samme prioritet, da Google designede Chrome.

 • 0
 • 0
Nicolaj Møller

..der viser hvor dårlig Chrome er for dit batteri

Burde det ikke være "hvor god Edge er for dit batteri".

I USA er det meget almindeligt, at man demonstrerer sit eget produkt mod konkurrenters. Teleudbyderen Verizon bruger ligeledes data fra AT&T og T-Mobile til at vise, hvem der har bedst dækning. Det betyder ikke de har den hurtigste eller billigste service, blot den bedste dækning.

Ligeledes har Microsoft bare gjort en pointe ud af, at strømbruget på Edge faktisk er ret fænomenalt til mange af de mest almindelige browseropgaver

 • 0
 • 0
Michael Fjeldsted

Ja - dårlig sammenligning, men hvad er det værd at min Lupo kører længere på literen end nabo'ens Porche and at naboen til den anden side så har den bil der er mest skindende kan vi så bagefter diskutere om nu er relevant i forhold til køreglæden.

Tilbage til browsere - fint at Edge er strømbesparende under nogle forhold i Microsoft laboratorie - video streaming i browsere er nu helt sikkert også en meget brugt aktivitet, men ville det samme være tilfældet hvis man gjorde det direkte i NetFlix eller fx youtube? Encoding og hvad udbyderne sender mod de forskellige browsere er meget afgørende og ikke nødvendigvis det samme. Derudover er der helt sikkert en masse andre test hvor Edge ikke ligger nr 1.

 • 0
 • 0
Glenn Møller-Holst

Brug Firefox med NoScript, AdBlock Plus, Ghostery - og Firefox vil feje alle andre af banen - incl. sikkerhedsmæssigt.

Til Chrome anbefales uMatrix - fænomenalt godt website styringsværktøj.

Såvidt jeg husker vil Apple Safari 10 på macOS 10.12 som standard have slået alle akkumulator-slemme scripts og plugins fra fx Silverlight, Flash og Java og JavaScript (men har HTML5-understøttelse).

 • 0
 • 0
Glenn Møller-Holst

Med Apple Safari 10 får vi endelig en webbrowser efter Rik Farrows anbefaling fra ca. 1999-2001:

Rik Farrow: PATCHING SYSTEMS http://web.archive.org/web/20100102144854/http://spirit.com/Network/net0... "... Sidebar: The Danger of Active Scripting [incl. usikre plug-ins] ... One of Smith's sources, Georgi Guninski of Bulgaria, began posting other flaws in Internet Explorer and Outlook in September, and has posted almost one a week since then. This has contributed to the large number of Microsoft security advisories, as Microsoft dutifully puts out patches. ... I had disabled Java and Java Script in my versions of Netscape Navigator ["forhistorisk webbrowser"] years ago, and suggest that you do likewise. Disabling Active Scripting will occasionally cause you problems, especially on Microsoft sites, as they use it liberally. What would truly be nice would be if the browser vendors would make it possible to enable/disable scripting with a button right on the menu bar, so you don't have to go digging through layers of menus. This button should always be visible, and show when Active Scripting is enabled by flashing red (or something equally unmissable). The browser should be configurable so that Active Scripting can automatically be disabled as soon as you leave the site where you had it enabled (so that you can forget, and the browser will turn off Active Scripting for you). Active Scripting is a useful extension to the Web, but it is also a very dangerous one. You give control of your system to remote Web sites and to anyone who sends you email if you use Outlook, Outlook Express, or Netscape Navigator to read you email. ..."

 • 0
 • 0
Nicolaj Møller

Jeg synes ikke det er en dårlig sammenligning. Jeg giver dig ret i, at en masse tests vil finde Edge dårligere til en ufatteligt lang liste af ting. Men at din nabos bil har større køreglæde vil ikke ændre på, at din egen kører længere på literen. Og det er der mange, der går efter.

Ligesom batteritid på computere fylder en del hos mange.

Jeg har selv flere enheder med Windows 10, og jeg bruger næsten udelukkende firefox el. chrome. Jeg gider ikke bruge Edge på en desktop. Edge har for mange irritationsmomenter. Men hvis jeg vil se Netflix eller surfe hjernedødt rundt på YouTube mens jeg ligger i min seng, bruger jeg Edge. For den er bedre til det med batteriet. Det er ikke kun Microsoft der synes det

 • 0
 • 0
Carsten Olsen

afhængig af det plug-in, der bruges til at afkode videoen. Det er derfor næppe repræsentativt for det generelle strømforbrug.

Ja lad mig gætte på hvordan Chrome resultatet fremkommer . Chrome Ver 48, en flash video i en h264 container. (kan ikke huske om man skal højreklikke førend filmen afspilles fordi noscript er slået til af sikkehedsgrunde samt elforbrug ) Et repræsentativt scenario: Chrome 51, (film fra 2016 )video fra YouTube. (codex VP9, GPU håndtereing af video, no script) Det er ved at være sidste chance for en tilsvining af Chrome, om et halvt år er det for sent.

For højere sikkehed, lavere strømforbrug: https://www.youtube.com/watch?v=4QgLqJHi5f0

 • 0
 • 0
Rune Jensen

Men det er IKKE hvad der er vigtigt ved en browser. F.eks. er der ingen find-funktion i IE (CTRL+F), som vi er tvunget til at bruge på nogle maskiner på arbejdet. Det betyder, at IE er noget bras.

Og det samme vil gælde for Edge. Hvis den ikke har fuldstændigt nødvendige funktioner, er den totalt ubrugelig, uanset hvor godt den klarer strømforbugtestene.

Chromes Find-funktion er fuldstændig uden konkurrence EMM. Men lad os se en test af funktionalitet i stedet imellem Chrome og Edge, og så ændrer jeg måske opfattelse.

Herunder er også, hvor nemt er det at komme til standard-funktioner og hvor nemme er de at bruge. Hvor få klik kan man klare sig med i hver browser for at lave standard operationer?

Ahja... Chrome har nu fået indbygget en "swirp-to-previous". En funktion, hvor man swirper til siden med fingrene, og så går man ét skridt tilbage i historikken. Den virker ad helved til på Linux, men idéen er ikke dårlig. Så hvordan virker det på Edge? Og hvordan i en Chrome på en Mac/Windows?

 • 0
 • 0
Rune Jensen

Det kræver åbenbart lidt energi at håndtere Javascript og HTML korrekt :)

Nu er Edge jo en forholdsvist ny browser. Så skal man sammenligne dens indtræden på markedet med en anden browser, kan man sammenligne med, hvad Google brugte til at markedsføre den første version a Chrome med; Lynhurtig og bygget efter sikkerhed. Jeg vil sige, det var noget, der gik rent ind hos mig dengang.

Jeg synes sådan set det er fint nok at fokusere på strømforbrug, for det er en vigtig faktor. Men jeg stiller mig tvivlende overfor om det er en "killer-function" alene.

Hvad med f.eks. indbygget NoScript funktion og indbygget ClickToPlay... Har Edge det? For Firefox har NoScript som extention, Mozilla har stadig ikke fundet ud af, den funktion skal indbyggeds i browseren, og det samme lader til at være tilfældet for Chrome. ...Selvom begge har indbygget ClickToPlay.

 • 0
 • 0
Rune Jensen

Kan du komme med nogle eksempler på ting der ikke bliver håndteret korrekt?

I have no dog in that fight, da jeg ikke kender Edge godt nok, men man kan godt opstille nogle referencepunkter. F.eks:

Hvordan klarer hver browser mere avanceret CSS3 animation? Hvor flydende er det? Hvor meget kraft bruges på det?

Allerede nu kan jeg sige, at Chrome på Android gengiver CSS3 animation dårligere (pixelleret) end Firefox, hvor Firefox til gengæld SVJKS bruger lidt mere power. Jeg synes så at Chrome måske virker lidt mere flydende. Det samme ser ud til at være tilfældet på desktop.

Det er jo kun at lave nogle testsider og så afprøve dem i hver browser. Man kan blande opacity ind i animationen sammen med box-shadow, så bliver chrome endnu mere mærkelig...

Hvordan klarer Edge og Opera den?

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Microsoft Edge er dybt intergreret i Windows. Det er konkurrenterne ikke. Hvis ikke Microsoft kan få bedre performance af at bygge softwaren sammen med OS'et, så har de sovet i timen. Giv konkurrenterne de samme muligheder, så vil forskellen udligne sig.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Hvis Microsoft ikke har oplyst hvad oplønsing, hardware, og version af software der køre så er det kun FUT. Så er den test lige så meget værd, som microsoft oplysninger om at windows 10 opgradering er på vej til deres mobiltelefoner, til de personer som har været så uheldig at købe sådan.

Hvor mange Microsoft medarbejder skal der til at skifte en EL Pære. Svar ingen. MS definere bare mørke som en ny standrt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere