Microsoft udsender .Net Core 3 og C# 8

24. september 2019 kl. 11:167
Microsoft udsender .Net Core 3 og C# 8
Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL.
Den nye udgave af Microsofts sprog og afviklingsmiljø byder på Windows Forms, forbud mod null-værdier og asynkrone streams.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft sendte i går .Net Core 3 og C# 8 på gaden, til Windows, Mac og Linux, under MIT-open source-licensbetingelserne.

I et blog-indlæg skriver projektchefen Richard Lander blandt andet:

».Net Core 3 inkluderer mange forbedringer, herunder tilføjelse af Windows Forms og WPF til miljøet, tilføjelse af nye JSON api'er, understøttelse af ARM64-processorer og forbedring af ydelsen hele vejen igennem. C# 8 er også en del udgivelsen, og inkluderer 'nullable'-facilitet, asynkrone strømme og flere programmeringsmønstre.«

Det nye miljø kan også byde på en ny udgave af den funktionelle programmeringssprog F#, der bygger på ML. Den nye version hedder 4.7 og kommer med ændringer i compiler og kernebiblioteket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Om nyhederne i C# 8 har sprogets danske tovholder Mads Torgersen tidligere berettet:

»Vi har foregivet det de sidste 50 år med objektorienteret programmering, men faktisk er null ikke et objekt. Derfor eksploderer alt, når du prøver at behandle det som om det er et. Så ikke mere af det: Null er verboten, medmindre du beder om det.«

.Net Core kan downloades fra Microsofts hjemmeside.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
27. september 2019 kl. 20:51

Jeg havde ellers overvejet at skifte fra Mono til .NET Core, men jeg venter lidt endnu, måske indtil Microsoft gør Core til det officielle .NET afviklingssystem på alle platforme.

.NET Core 3 er vel det "officielle" på alle platforme? .NET Framework slutter med 4.8. Fra 2020 hedder det .NET 5 som er det nye navn for .NET Core. Microsoft opfordrer alle til holder sig fra .NET Framework i nye projekter.

I forbindelse med UI på Linux, så har Microsoft sagt de ikke vil lave WPF/WinForms cross platform - ever ... MEN de opfordre andre til at gøre forsøget.

Det at WPF/WinForms er blevet open source kommer nok til at gavn for andre projekter som fx Avalonia og GtkSharp.

7
25. september 2019 kl. 11:32

Windows Forms and WPF apps only work on Windows.

Du kan bruge WinForms på Linux ved at køre .NET kode på Mono.

Jeg havde ellers overvejet at skifte fra Mono til .NET Core, men jeg venter lidt endnu, måske indtil Microsoft gør Core til det officielle .NET afviklingssystem på alle platforme.

6
25. september 2019 kl. 11:06

Eller

Forkert tråd. Slet gerne mit overstående indlæg.

5
25. september 2019 kl. 11:06

...og til de af jer der, som mig programmerer i VB.NET så har Kathleen skrevet følgende i kommentarsporet:

Visual Basic.NET in .NET Core 3.0 brings in a set of Visual Basic Runtime features (microsoft.visualbasic.dll). 3.0 does not have Visual Basic specific features for WinForms and WPF. For example, it doesn’t have the base classes from the application model.</p>
<p>A set of Visual Basic Runtime features exist in classes that have a WinForms dependency and were present in some previews of .NET Core 3.0. Our design for this failed review and we switched to a design where most classes that have a WinForms dependency are entirely in the WinForms specific version of the Visual Basic Runtime. Some of these features do not have an obvious dependency.

2
24. september 2019 kl. 21:11

Du kan bruge GtkSharp virker på både Linux, macOS og Windows. Kræver dog en native version til hver platform.

1
24. september 2019 kl. 19:37

Note: Windows Forms and WPF apps only work on Windows.