Microsoft udsender allersidste omgang opdateringer til XP

Den månedlige patch-tirsdag markerer i april en helt særlig dag. Det er nemlig sidste runde, hvor Windows XP, Office 2003 og Exchange 2003 får opdateringer.

Tirsdag den 8. april sender Microsoft den månedlige pakke af opdateringer af sted til Windows-computere over hele kloden. Men for de mange millioner, der stadig bruger Windows XP, vil det være sidste gang, at deres computer råber på en genstart for at få installeret opdateringer automatisk.

Det samme gælder Office 2003 og Exchange 2003, som også modtager den sidste omgang opdateringer – med mindre man punger ud og betaler Microsoft for ’udvidet support’.

I slutningen af marts måned måtte Microsoft advare om et grumt hul, der udnytter en sårbarhed i RTF-formatet og i Word. Spørgsmålet var så, om hullet, der allerede bliver brugt af hackere, ville nå at blive lappet af Microsoft, inden supporten stoppede for den aldrende software.

Læs også: Åbent sikkerhedshul i Microsoft Word: Pas på RTF-filer

Det bliver det, også i Office 2003, skriver Naked Security, en sikkerhedsblog fra Sophos. Patchen, der er i den mest kritiske kategori, dækker alle udgaver af Word siden 2003, og også Mac-brugere med Microsoft Office skal opdatere, lyder meldingen fra Microsoft.

Derudover rummer månedens pakke en serie opdateringer til Internet Explorer, som blandt andet lapper et sikkerhedshul, der har ramt IE9 og IE11, men ikke IE10. Disse opdateringer er også i den kritiske kategori.

De to sidste serveringer i månedens pakke er ’vigtige’, men altså ikke kritiske, og mens den ene kun er målrettet Publisher 2003 og 2007, er den anden en opdatering til alle udgaver af Windows, fra XP til Windows 8.1, inklusive Windows 8 RT og Server Core-installationer.

Med tirsdagens opdateringer vil XP-brugerne kunne holde sig oven vande i en måneds tid endnu, men så vil sikkerhedshullerne begynde at dukke op, uden at Microsoft sender løsninger hver måned. Brugerne vil være på egen hånd, med mindre de betaler sig fra at få flere sikkerhedsopdateringer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder