Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

10. marts 2016 kl. 15:3721
En sikkerhedspakke til Internet Explorer indeholder også en feature, der uvægerligt betyder bannerreklame for Windows 10.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tirsdag kom Microsoft med en stak sikkerhedsopdateringer som forventet. Én opdatering til Internet Explorer 11, kaldet MS16-023, skiller sig ud, fordi den ikke alene fjerner sårbarheder og ​​andre fejl, hvoraf den mest alvorlige ifølge Microsoft tillader fjernstyret code execution, hvis en bruger får vist en særligt udformet webside.

De øvrige opdateringer, som er tilgængelig til Windows 7 og nyere versioner, omfatter også en ny funktionalitet til browseren, når den kører på Windows 8.1 og ældre. I alt seks opdateringer er med her.

Microsofts forklarer i sin beskrivelse af en af opdateringer til IE11, at brugeren her får en funktionalitet, som giver mulighed for at enten at lære om Windows 10 eller at starte en opgradering til det nye operativsystem.

Det bemærkelsesværdige er, at man ikke kan fravælge netop denne opdatering, men er tvunget til at tage hele pakken.

Microsoft øger presset mod Windows 10

Ifølge InfoWorld, som er blandt de første til at nævne sagen, bliver brugere mødt med et blåt banner, når de åbner en ny fane i den opdaterede browser, hvoraf det fremgår, at Microsoft anbefaler, at deres computer opgraderes til Windows 10.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med andre ord har Microsoft igen øget presset på de resterende brugere af Windows 7 og 8.x. Og altså vel at mærke gennem en nærmest obligatorisk opdatering, da opdateringen også omfatter vigtige sikkerhedsrettelser.

Microsoft ønsker, at alle brugere, der har en nyere version af Windows, opgraderer til Windows 10 så hurtigt som muligt og under alle omstændigheder inden udgangen af ​​juli, hvor muligheden for at gøre det gratis, udløber.

Det er en dog dato, som Microsoft selv har fast, og som de sagtens kan ændre.

Kun et mindretal er gået over til Windows 10.

Her halvvejs inde i Microsofts kampagneperioden er det stadig et mindretal af Windows-maskiner, der er blevet opdateret. Ifølge netmarketshare er det endnu kun knap 13 procent, hvor et meget stort flertal stadig er på tidligere versioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Situationen kan efter alt at dømme få Microsoft til at blive endnu mere utålmodig. Sandsynligvis kan man forvente et større pres på Windows 7 og 8.x-brugere, når sommeren nærmer sig.

Mange af de berørte brugere har nok sagt nej til opgradering, fordi de er usikre på, hvad det betyder.

Mange holder sig til en af de ældre versioner, som det burde være muligt at leve med, idet man må formode, at selskabet vil supportere dem i mange år endnu.

Der er dog enkelte begrænsninger i den reklamekampagne, som Microsoft nu ruller ud. Ifølge InfoWorld vises bannere ikke på alle maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskiner, der er forbundet til et domæne, er blandt undtagelserne. Men andre maskiner er også fritaget, uden at der er nogen klar forklaring på hvorfor.

Da funktionen er integreret i Internet Explorer, er det sandsynligvis kun brugere af denne browser, der er ramt at den noget specielle markedsføring af Windows 10.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

21 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
21
18. marts 2016 kl. 16:54

Johnnie Hougaard Nielsen Statcounter viser ! Ja da MEN hvor mange af de % er blevet opdateret fordi brugeren af pc'en ikke har formået at "sige nej tak" ? MS har et klart mål med at 1.000.000.000 brugere skal være windows 10 brugere senest 2017 og de lægger ikke fingre i mellem med deres optrapning ift at tvinge "folket" over på windows 10 ! Jeg har haft windows på en virtuel pc og kunne observere at der var gode sider ved OS'et jeg syntes dog også at der er meget der er afskyeligt mest af alt MINE rettigheder til at bestemme hvad der skal foregå på MIN pc ligeledes er min adgang til at "customize" det er squ mit så jeg vil bestemme hvordan der skal se ud alle steder ligeledes er det ikke muligt at bestemme hvilke opdateringer jeg IKKE vil have (kun ved hjælp af tredieparts software kan jeg vælge enten alt eller intet) i windows 10 skal man nu ind to forskellige steder indstillinger/kontrolpanel TÅBELIGT ! Opgraderinger af hardware er blevet utålelig (hvilke komponenter = ny pc)

20
16. marts 2016 kl. 07:14

Den er faktisk fin. Du skal blot sørge for at køre et program der fjerner de privacy issues. Der er lavet nogle stykker. Så er den egentligt ret god nu.

19
12. marts 2016 kl. 13:51

Selvom Win7 er ved at være gammelt, vil jeg vædde med der er flere og bedre drivere til rådighed.

Og det har du formentlig ret i. Microsofts fejl - bare en af rigtigt mange - med Vista var, at de ikke havde hardware producenterne med til at lave ordentlige drivere. Jeg havde f.eks. ingen problemer på Linux med at finde mit USB-stick, men Vista ville ikke vide af det (og genkendte det kun ca. hver tredje gang).

Den fik de fixet i Windows7. Som i min erfaring har understøttelse på linje med XP, som også havde fænomenal god understøttelse. Her kan Ubuntu og andre Linuxer ikke være med. Printer drivere er et helt særligt problem på Linux, ligesom alt andet graphics end Intel halter efter Windows.

Jeg kan godt forestille mig, de hos MS for enhver pris vil undgå fejlen med Vista igen, og at Windows10 derfor ligeledes har generelt god driver understøttelse.

18
12. marts 2016 kl. 13:17

Så et meget pro-Linux site roser hardware understøttelsen siger du ? :P

Selve testene er objektive, og det vil sige bench mark testene og resultaterne af dem. Udfra dem, kan du sagtens selv se, om den beskrevne tekst og konklusion under er sand eller falsk.

Der findes ikke noget bedre site, ikke engang et som er Windows minded, som har bedre benchmark testing.

Phoronix testede iøvrigt i sin tid Vista til at være i alle måder underlegen til Mint (på det tidspunkt SVJH Mint 9), hvilket holdt fuldstændigt vand, og var den primære årsag til, jeg skiftede til Linux. Ligeledes testede det Windows 7 (da den kom frem) til at være en klar vinder over Ubuntu og iøvrigt også det daværende MacOS.

Så... Det er en del mere objektivt end andre sites, og benchmark testene finder du ikke andre steder.

Derfor.

17
11. marts 2016 kl. 17:34

Jeg vil ikke betvivle at du har haft en dårlig oplevelse med Linux - det har jeg skam også. Bare overhovedet ikke lige så mange som med Windows. Held og lykke med Windows 10 - nu med meget mere BSOD :-p

Jeg har skam ikke nogen sindssygt dårlige oplevelser med Linux, jeg bruger det hver dag af egen fri vilje, så helt tosset kan det ikke være ;) Jeg savner bare at linkes til en upartisk test. Det er lidt som at bede IBM vise dig en benchmark om Mainframes, ikke :)

16
11. marts 2016 kl. 17:08

@Brian: Du påstår at Linux har dårlig understøttelse af hardware. Jeg bringer et link til en test på Phoronix, der viser et mere nuanceret billede. Phoronix lever af at lave tests af Linux, der giver læserne et rigtig godt indsyn i detaljerne om testen, og ansporer læserne til at gøre det samme, og dele deres data på https://openbenchmarking.org. Har du nogle fakta/data der kan bakke din påstand op, så kom endelig med dem. Det kunne jo være vi andre kunne lære noget nyt. Jeg vil ikke betvivle at du har haft en dårlig oplevelse med Linux - det har jeg skam også. Bare overhovedet ikke lige så mange som med Windows. Held og lykke med Windows 10 - nu med meget mere BSOD :-p

15
11. marts 2016 kl. 14:59

Linux overskriver da også med GRUB :) I det mindste laver den entries for de andre fundne OS'er. Jeg ved faktisk ikke om Win10 gør det samme, det skal komme an på en prøve!

14
11. marts 2016 kl. 12:47

Jeg bruger 14.04 LTS på arbejdet og 15.10 hjemme, så det er både ny og gammel Ubuntu, men jeg har ikke prøvet Win10 så det kan jeg ikke sammenligne med.

13
11. marts 2016 kl. 12:32

Jeg har en maskine hvor jeg primært kører Linux, men booter sjældent i Windows for at bruge nogle få programmer. Der er pt. ikke den store tid i min hverdag til at fikse bootloaderen hvis Windows 10 overskriver den - men er det stadig tilfældet?

Den Win 8 der ligger på maskinen hader jeg, mens Win 10 skulle være lidt mere spiselig, så jeg vil egentlig godt opgradere. Men det kræver at Windows kan opføre sig anstændigt og respektere at den ikke er ene hane i kurven.

11
11. marts 2016 kl. 12:02

Phoronix

Så et meget pro-Linux site roser hardware understøttelsen siger du ? :P

10
11. marts 2016 kl. 11:57

Som Linux bruger (primært Ubuntu), så mener jeg faktisk at hardware understøttelsen er bedre end Windows (Win7) også på nyere hardware.

Mine Windows kolleger kæmper oftere med problemer på identiske maskiner og netværk end jeg gør med Ubuntu, og rent hastighedsmæssigt føles min maskine hurtigere end tilsvarende med Windows.

Grafikmæssigt er det rigtigt, men mener dog at de proprietære drivere fra AMD og Nvidia faktisk er ret gode (halter dog stadig bagefter Windows driverne) og Intel integrerede har jeg aldrig haft issues med.

9
11. marts 2016 kl. 11:57

Synes det lyder lavt. Alle private maskiner i min omgangskreds har opgraderet efterhånden

Statcounter tal viser at i Danmark er Win10 oppe på 24%, og 14% på verdensplan. Stigningstakten viser at Win10 bliver accepteret, med en udvikling som minder om Win7 efter den også udskældte Vista.

Personligt har jeg Win10 på en ekstra-laptop, og har det fint med at den præinstallerede Win8 nu er en saga blot. Ud over boot tid, ville Win7 og Win10 nu være lidt hip som hap. Begge dele er anvendelige til at starte programmer, uden at gøre dem sværere at finde (som Win8). Men jeg slipper da for mobning når jeg en gang imellem har den tændt.

5
11. marts 2016 kl. 09:29

Synes det lyder lavt. Alle private maskiner i min omgangskreds har opgraderet efterhånden, og i langt de flestes tilfælde uden problemer. Med muligheden for at fravælge de påtvungne hardware drivere fra Windows Update, er jeg også hoppet på vognen. Det er efterhånden hurtigere at installere Win10, end at restore en gammel backup af Win7 der så efterfølgende skal opdateres med 4000 drivere, patches osv. Har endnu ikke haft en Win10 installation der ikke fandt samtlige drivere selv, vel at mærke uden jeg skal gøre andet end genstarte den 3-4 gange når den beder om det.

3
11. marts 2016 kl. 08:58

Eh bad comment. Mobil crap

4
11. marts 2016 kl. 09:03

Jeg sleep er min pc for tit til at lægge mærke til sidste opdatering, men har nu Edge som standard men tom startside. Anyway, har kørt Win10 på både PC og tlf siden januar og er godt tilfreds. Jaja, apps mangler til mobil og der er tiles og gøjl hist og pist. Men min oplevelse af Win10 er at det er en KLAR forbedring i forhold til Win7. Det er ikke for at være fanatisk, men ville blot give Win 19 en ærlig chance. Det har jeg ikke fortrudt.

2
11. marts 2016 kl. 08:52

Som totalt Windows analfabet da jeg ikke selv har haft en Windows maskine siden Vista (har dog brugt en del tid med Win7 på arbejde og alle mulige andre steder hvor Linux ikke har været så velset), er der så nogen der kan give en hurtig anbefaling.

Jeg er klar over at Win7 er at foretrække fremfor 8 og 8.1, men hvad med Win10, er der nogen grunde til at man ikke skulle opgradere (andet end at man godt kan lide Win7), er der deciderede regressioner, eller er det mest smag og behag?

Dog er kommentarer som ovenstående ikke just noget der for mig til at overveje Windows igen.

1
10. marts 2016 kl. 17:14

Hos mig indeholdt dagens win 10 opdatering også en browser-hijacker. Godt nok en mild en af slagsen, men på firefox og chrome blev min startside ændret til msn-com og på explorer lagde msn.com sig ind som startside nr. 2. Ikke ligefrem en måde at forbedre kundeloyaliteten på.