Microsoft udfordrer Salesforce.com med ny Dynamics CRM i skyen

Den nyeste version af Microsofts Dynamics CRM får sin debut i skyen og vil kunne køre både i en browser og i Outlook. Samtidig er business intelligence i realtid integreret i de nye klienter.

Microsoft langer nu direkte ud efter Salesforce.com ved at lægge den nye udgave af Dynamics CRM 2011 ud i skyen. Den nye, cloud-baserede udgave blev lanceret mandag aften dansk tid, og den kommer således to uger forud for lanceringen af den traditionelle on-premise og hostede version.

»Det er der flere årsager til. For det første efterspørger kunderne Microsoft-baserede cloud-løsninger. Det har vi klart kunnet mærke på Business Productivity Online Suite, som blev frigivet sidste år. Samtidig har cloud-leverance den fordel, at vi kan lave opdateringer for alle kunder på samme tid og i løbende, korte iterationer,« siger divisionschef for Dynamics Anders K. Hansen fra Microsoft Danmark til Version2.

Dynamics CRM 2011 vil køre i de samme datacentre, som lægger serverplads til Microsofts cloud-tjenester inden for Azure-universet, men vil ikke direkte køre på Azure. Microsoft forventer dog, at mange tredjepartsløsninger med integration til online-versionen af Dynamics CRM vil blive udviklet til og køre på Azure.

»Vi forventer, at en lang række tredjepartsløsninger vil fungere i Azure med tæt integration til Microsoft CRM Online via Azure Service Bus. Microsoft Azure er derfor en væsentlig komponent for den bredest mulige udbredelse af Dynamics CRM 2011 og omvendt,« siger Anders K. Hansen.

Det betyder også, at Microsoft vil bruge skyen til at opbygge et økosystem for partnere, som vil levere løsninger baseret på cloud-versionen af Dynamics CRM. Til Dynamics ERP-produkterne har Microsoft tidligere formået at opbygge et netværk af partnere, som har lavet branchespecifikke løsninger baseret på Dynamics, og det forventer Microsoft at kunne gentage med cloud-modellen.

Selvom online-versionen nu kommer først, så betyder det ifølge Microsoft ikke, at det eksisterende økosystem syltes. Det vil således stadig være muligt for partnere at tilbyde både on-premise og hostede udgaver af Dynamics CRM, som er tilpasset specifikke brancher.

Dynamics CRM Online vil kunne køre direkte i en browser, men Microsoft har også lavet integration med Outlook 2010, hvor det er muligt at tilgå systemet direkte med en særlig klient.

Ud over nu at blive tilbudt som en cloud-tjeneste, er den væsentligste nyhed i Dynamics CRM 2011, at brugerne får adgang til business intelligence-værktøjer direkte i klienten med data i realtid. Det kan give oplysninger om salgsafdelingens aktuelle præstation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Micki Rasander Pedersen

Når jeg prøver at signe op for http://crm.dynamics.com/da-dk/trial-overview får jeg følgende:

"Microsoft Dynamics CRM Online kræver Microsoft Internet Explorer 6 SP1 eller nyere. Log på via en understøttet browser, f.eks. den nyeste version af Microsoft Internet Explorer."

Dette sker uanset om jeg prøver fra min Safari eller Firefox (sidder på OS X), så Microsoft har tilsyneladende været arrogante nok til at udvikle kun til deres egen browser. De skulle jo også nødig give deres kunder nogen grund til at skifte over til et andet OS efter eget valg.

Come on!

 • 0
 • 0
#2 Anders Christensen

Ja - På samme måde som standard Navision. Hvorfor er det at folk konstant tuder over den slags ?

Præcist på samme måde som Apple bruger samme strømforsyning som ikke er standard.

Microsoft laver noget fornuftigt software, der er et marked for det, og det er nemmere at integrere systemerne når man er på en fælles platform.

Kan ikke se hvorfor at udviklerne skulle bruge tid og ressource på at lave softwaren til OS X, for at max 5% ville kunne benytte det på Safari, hvor de alligevel ikke ville kunne integreres med resten af systemet. Det vil blot gøre softwaren dyrer, markedet er stærkt begrænset, og flere folk vil tude over at softwaren bliver for dyr...

Jeg klager da heller ikke over at jeg ikke kan installere en OS X pakke på min Windows eller Ubuntu maskine.

 • 0
 • 0
#3 Micki Rasander Pedersen

Jeg kan se din pointe. Også mht nemmere integrationer

Jeg synes bare det er lidt tragikomisk, når (især et så stort og dygtigt softwarehus som Microsoft) en softwareleverandør prøver at komme med på webvognen og tilbyde en online version af deres produkt, men som så samtidig ikke kan magte at overholde standarden og undersøtte andre browsere end - i dette tilfælde - deres egen browser! Lidt sat på spidsen, i know.

Lad mig uddybe. Jeg ser 3 mulige forklaringer:

1) Webudviklerne er ikke kompetente nok til at udvikle op imod standarderne (det er ikke et større problem for os andre webudviklere at bygge applikationer der virker i IE7+ og nyeste versioner er Firefox, Safari, Chrome mv. - i hvert fald ikke et problem der er så stort, at vi må kaste håndklædet i ringen.)

2) Applikationen benytter en sig af ActiveX og/eller andre platformsspecifikke komponenter, som er væsentlig for at få en god oplevelse ud af applikationen

3) Arrogance. De er ikke interesseret i at dere applikation skal virke til andet end IE. Fuck standarderne.

Jeg hælder mest til 2+3.

Når det så er sagt, så tror jeg nok de fleste overlever. Alle de nuværende Navision-brugere, har jo ikke noget problem.

 • 0
 • 0
#4 Anders Christensen

Jeg kan også sagtens se din pointe, ingen tvivl der, og det ville da også være nemmest hvis jeg kunne starte det på min Ubuntu på lige fod med min Windows 7 maskine.

Jeg hælder mest til 4.

4) Logik. Softwaren integrere sig med Microsoft Outlook, og de eksisterende Microsoft Dynamics produkter.

Så hvorfor skulle man kode det til en Safari på en OS x, hvor der ikke vil være mulighed for at arbejde sammen med de eksistende Dynamics Produkter ?

 • 0
 • 0
#5 Niels Didriksen

For det første; Firefox er lige så stor eller større end IE i en del lande, også i EU For det andet; Hvorfor lave en webbaseret udgave, der ikke er blot en smule crossplatform? Ellers er det jo bare en desktopklient afviklet i en browser. Men det må de naturligvis helt selv om. Men det er vel næppe korrekt at betegne produktet som en konkurrent til Salesforce, for hvem det jo netop er en salgsparameter at den kan køre på flere OS'er i flere browsere..

 • 0
 • 0
#6 Micki Rasander Pedersen

Jeg er fuldstændig enig med Niels.

Hvis deres webløsning kun kan afvikles fra maskiner der i forvejen kræver har de traditionelle klientprogrammer (Navision, Outlook mv) installeret, så forsvinder idéen lidt. Det skal da være sådan at jeg kan tage min vilkårlige PC med med uden at have alt det installeret for at tilgå basisfunktionaliteten.

Grunden til hele mit opstød er netop også - som Niels poienterer - at V2 mener det er konkurrent til Salesforce, og der mener jeg at Microsoft må komme ind i kampen og lave en ordentlig webløsning der virker på tværs af browsere (det har vel for pokker aldrig været meningen med HTML at præsentere sider, der kun virker hos en bestemt browserproducent).

Men men, hvis de ikke gider bruge de ekstra krudt for at lave en rigtig webplatform, så fred med det. I det mindste melder de det ud allerede under signup af prøveversionen.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere