Microsoft udfordrer gruppe-værktøjet Slack med Teams i Office 365

Slack blev ikke købt af Microsoft, som nu i stedet lancerer en konkurrent, der dog kræver, at man betaler for Office 365.

Slack har gjort det, som Google, Microsoft og flere andre tidligere har forsøgt, nemlig at lave en mindre formel kanal til gruppekommunikation til projektarbejde. Men nu prøver Microsoft med et nyt værktøj at udfordre Slacks position.

Microsoft har åbnet for betatest af Teams, der er en del af Office 365. Ligesom Slack, så er det et værktøj, hvor man kan 'chatte', men dog i den forstand, at chatten gemmes, og i Teams er det også muligt at svare på enkelte indlæg i en form for tråd snarere end blot at skrive generelt til kanalen.

Dermed minder kommunikationsformen lidt om Yammer, som Microsoft købte i sin tid, som skulle fungere som en slags Facebook internt i virksomheder. Yammer lever fortsat, men hos udviklere og mere kreative vidensarbejdere er Slack det foretrukne redskab. Det er altså hér, Teams skal på banen.

Teams er integreret med Office 365, og foreløbig lyder det fra Microsoft, at det kræver én af de professionelle Office 365-licenser at bruge Teams. Dermed tilbyder Microsoft altså ikke en gratis version, sådan som Slack gør det.

Til gengæld får man integration med Skype for Business til videokonferencer og mulighed for at gå fra Teams til at samarbejde om Office-dokumenter eller OneNote-notesbøger.

Derudover appellerer Microsoft også til den nok lidt yngre målgruppe end de klassiske Excel og Outlook-brugere, som er opfostret med andre kommunikationsformer end e-mail. Teams understøtter således et komplet udvalg af emojis og animerede GIF'er.

Bot-teknologi bliver en del af Teams

Microsoft har også implementeret selskabets bot-teknologi i Teams, som leveres med to bots, der kan finde personer i organisationen og hjælpe med at bruge Teams.

Udfordringen fra Microsoft fik Slack til at indrykke en helsidesannonce i New York Times, hvor Slack byder Microsoft velkommen til markedet. Det er en taktik, der også i sin tid blev brugt af Apple, da IBM lancerede sin første PC. Apple blev få år senere overhalet af IBM's pc'er og tilbragte små to årtier i økonomisk ustabilitet, så måske har Slack-folkene skelet mere til Don Drapers åbne brev til tobaksindustrien i New York Times i tv-serien Mad Men.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere