Microsoft trak Windows 10-opdatering tilbage på grund af privatlivsbommert

Illustration:
Den store opsamlende opdatering af Windows 10, som Microsoft frigav tidligere på måneden, ændrede fire indstillinger for privatlivsbeskyttelse.

Microsofts opsamlende opdatering af Windows 10, som blev frigivet i begyndelsen af november, ændrede fire indstillinger for privatlivsbeskyttelse, og det fik Microsoft til at trække opdateringen tilbage. Det skriver Ars Technica

Netop privatlivsindstillingerne har været et ømt punkt for Microsoft i forbindelse med lanceringen af Windows 10, fordi Microsoft på sin side gerne vil indsamle data til forbedring af selskabets tjenester - herunder søgeagenten Cortana - men samtidig med Windows 10 appellerer til brugere, som er mindre villige til at betro metadata til Microsoft.

Ifølge Ars Technica ændrede opdateringen fire indstillinger for privatliv tilbage til deres standardværdier, som indebærer deling af visse oplysninger om talegenkendelse og problemer med eksempelvis applikationer, der crasher.

Microsoft fjernede derfor kortvarigt opdateringen, men har nu frigivet en ny version, som skulle bevare indstillingerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Benny Jensen

Hvad med de andre ting der er "gået galt" med denne opdatering?

Programmer der automatisk og uden advarsel bliver afinstalleret(selv oplevet)
http://www.ghacks.net/2015/11/24/beware-latest-windows-10-update-may-rem...

Eller, som jeg lige har opdaget, standard programmer til filer der ændre sig?
Jeg har foxit installeret til at se pdf'er med, men nu, efter opdateringen, åbnede pdf'er pludslig i edge

  • 9
  • 0
Børge Hansen

Ja, det er næsten for genialt, at MS sætter deres egen pdf reader ind som default. Det hjælper heller ikke at åbne med den ønskede reader og bekræfte, at den skal være default reader. Der er dog en lidt besværlig vej:
via Kontrolpanel - Standardprogrammer - og så vælge enten 'angiv standardprogrammer' eller 'knyt en filtype eller protokol....'
Så skulle det køre efter ens ønske.
I øvrigt synes jeg ikke at Edge-pdf readeren er så dårlig endda...

  • 0
  • 0
Benny Jensen

pointen var nu sådan set også for mit vedkommende at jeg allerede havde et program sat som standard til at læse pdf med.
Om edge er en fornuftig pdf reader skal jeg ikke tage stilling til da jeg lukkede den med det samme igen da jeg opdagede det. Men det ændre ikke på at det er en svinestreg der overstiger mine grænser, når en opdatering går ind og ændre på mine indstillinger uden at gøre mig opmærksom på dette først.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize