Microsoft trækker Windows 8.1-opdatering tilbage

Illustration:
Microsoft har fjernet muligheden for Windows RT-brugere for at opdateret til den nye Windows RT 8.1, fordi opdateringen har givet problemer for visse brugere.

Microsoft trak lørdag muligheden for at opgradere til den nyeste version af Windows RT-styresystemet tilbage. Det skete angiveligt på grund af, at opdateringen gav problemer for visse brugere, skriver ZDNet.

Der har også været spredte rapporter om problemer med opdateringen til Windows 8.1 for almindelige pc'er, hvor grafikkort-drivere har været mistænkt for at være inkompatible med den nye version.

Tilbagetrækningen af opdateringen i Windows Store gælder dog kun for Windows RT, som er den variant af Windows, der kører på ARM-processorer og hovedsageligt er blevet brugt i tablets.

Salget af Windows RT-baserede tablets har imidlertid været skuffende, også for Microsoft selv, som måtte afskrive tæt ved fem milliarder kroner på grund af svigtende salg af selskabets egen Windows RT-baserede tablet, Surface RT.

Læs også: Ballmer indrømmer overoptimistisk Surface-produktion

Microsoft har ikke specificeret, hvilke Windows RT-baserede enheder der har problemer med opgraderingen, men ifølge ZDNet arbejder selskabet på at få løst problemerne og gøre opdateringen klar igen hurtigst muligt.

Version2 har opgraderet et testeksemplar af Surface RT til Windows RT 8.1 uden problemer. Der måtte dog et et par forsøg til, før opdateringen blev downloadet, da det skete på dagen forfrigivelsen af opdateringen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Erik Bruus

Hvis det bare er for at lukke windows ned, så prøv i stedet med Alt+F4. Jeg har hørt fra flere de savner startknappen i Win8, for at kunne lukke windows. Det kan man med ovenstående. I Win7, er det bare at trykke Alt+F4, i win8, skal du lige klikke på vis skrivebord, før funktionen virker. Evt. installér et lille program der får win8 til at starte direkte på skrivebordet, så ligner alt næsten Win7. mvh, Erik.

  • 0
  • 0
#2 Have Reich

Windows 8.1 formåede at skyde min maskine helt i sænk. Efter opdateringen bestod min Windows af en sort skærm og en kæmpe cursor jeg kunne fægte rundt med. Det er var ingen mulighed safe mode eller at redde den med de værktøjer som følger med til recovery prompten.

Fixet var en geninstallering.

Jeg har en mistanke om at det kunne være Intels Rapid Storeage Tech. drivere som jeg havde installeret, der havde givet problemerne.

Mit råd er, at give det lidt tid, inden man opdatere.

  • 1
  • 1
#3 Bjarke I. Pedersen

Har opdateret både en Surface Pro og en Surface RT, begge uden problemer.

Nogen rundt omkring antyder, at problemet folk oplever skyldes at de ikke har haft installeret alle opdateringer inden de er gået i gang med opgraderingen.

De er kommet en firmware upgrade for et par dage siden, som har forberedt dem til 8.1, så hvis folk ikke har fået denne installeret kan det skabe problemer.

Egentlig burde Windows Store ikke tillade opgraderingen før alle opdateringer er installeret, for at sikre imod at folk ikke har denne installeret...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere