Microsoft trækker i land: Office 365-brugere får alligevel ikke ubegrænset lagerplads

26 kommentarer.  Hop til debatten
Microsoft vil nu begrænse Office 365-brugere til 1 terabyte, og de gratis OneDrive-brugere bliver skåret ned fra 15 til 5 gigabyte.
3. november 2015 kl. 10:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det var åbenbart for godt et tilbud, da Microsoft tidligere på året lovede, at private Office 365-kunder ville få ubegrænset lagerplads i skyen på Microsofts OneDrive-tjeneste. Nu trækker Microsoft nemlig tilbuddet tilbage, fremgår det af et blogindlæg fra Microsofts OneDrive-afdeling.

Fremover får betalende Office 365-forbrugerkunder maksimalt en terabyte pr. bruger på OneDrive.

Microsoft begrunder tilbagetrækningen af tilbuddet med, at enkelte brugere brugte mere lagerplads, end Microsoft havde forventet.

OneDrive giver mulighed for at lagre alle typer filer, og et mindre antal brugere lagde deres samlinger af digital video op på tjenesten. Enkelte brugere brugte således 75 terabyte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fremgår dog også af blogindlægget, at langt de fleste brugere ikke har været i nærheden af dette diskforbrug, da de 75 terabyte angiveligt svarer til 14.000 gange gennemsnittet for en OneDrive-bruger.

Alligevel har Microsoft altså valgt at lægge en begrænsning på en terabyte på OneDrive for alle Office 365-brugere snarere end at se igennem fingre med de få brugere, som skiller sig ud fra gennemsnittet.

Ændringerne får også betydning for dem, der ikke betaler for Office 365. Hvis man benytter den gratis OneDrive-tjeneste, så bliver lagerpladsen skåret ned fra 15 gigabyte til 5 gigabyte. Det gælder ikke kun for nye brugere, men også eksisterende brugere.

Samtidig forsvinder de ekstra 15 gigabyte plads på OneDrive, som Microsoft har givet til brugere af Windows Phone, hvis de synkroniserede deres telefoners kamerarulle med OneDrive.

Prisen på lagerplads på OneDrive har længe været blandt de billigste, hvis man blot ville købe lagring i skyen, men den får også et kraftigt nøk opad. Tidligere kunne man købe pakker med 100 og 200 gigabyte, men det skæres nu ned til blot 50 gigabyte til samme pris som den tidligere 100 gigabyte-pakke.

Det nok mest drastiske ved ændringerne for OneDrive er, at de også påvirker nuværende kunder. Hvis man er forbruger og lagrer mere end de nye grænser, så får man blot ét år til at finde ud af, hvad man vil gøre med sine data.

Ændringerne gælder for Office 365 Home, Personal og University samt for gratis OneDrive.

26 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
26
7. november 2015 kl. 11:01

Alternativt har jeg selv overvejet jottacloud.com som jeg selv synes er interessant fordi data gemmes i Norge, og derfor ikke er ligger sig fladt ned for nysgerrige spiontjenester eller udleveringsaftaler... det vælger mit naive jeg at tro på...!

Jeg har brugt Jottacloud i et par år og de overgår alt andet billigt jeg har prøvet. Når cpu og systemdisk ikke er flaskehalsen, tager de imod de 100 Mbits/s jeg har i upload - og klienten opdager på sekunder at der er sket noget i filsystemet uden at piske diskene igennem i tide og utide, som nogle tjenesters klienter.

Det er først og fremmest en spejlingstjeneste, men den kan godt også bruges til synkronisering og rent lager, de data skal bare være uploaded som spejling først, så kan de flyttes/kopieres til lager.

Jeg synes godt om at de ligesom Backupbox er åbne om at 'ubegrænset' selvsagt ikke kan tages bogstaveligt og lægger grænsen ved 10 TB.

Kan ikke helt finde ud af hvad indhold man må gemme i Jottacloud - det virker lidt som om det kun er dokumenter (billeder, docx og lign) eller måske noget der minder om Dropbox - ikke just en backup løsning - men tæt på.

Der er ingen regler - de tager imod alt - iso-filer, exe-filer... (skal vist lige afkrydses).

25
4. november 2015 kl. 10:43

Tarsnap er dyrt... men det må du selv om :D

24
4. november 2015 kl. 10:41

Alternativt har jeg selv overvejet jottacloud.com som jeg selv synes er interessant fordi data gemmes i Norge, og derfor ikke er ligger sig fladt ned for nysgerrige spiontjenester eller udleveringsaftaler... det vælger mit naive jeg at tro på...!

Kan ikke helt finde ud af hvad indhold man må gemme i Jottacloud - det virker lidt som om det kun er dokumenter (billeder, docx og lign) eller måske noget der minder om Dropbox - ikke just en backup løsning - men tæt på.

23
4. november 2015 kl. 10:39

Jeg er rigtig glad for Tarsnap til min backup. Superbilligt og fungerer rigtig godt.

Google Drive (Apps kunde) til alt det daglige. Jeg har ikke noget loft på plads i min Google Drive, og den er let at arbejde med. Det virker bare. Webklienten spiller bare og API'et er også rigtig godt når/hvis man lige vil lave noget automatiseret halløj.

Jeg har arbejdet med OneDrive's webklient et par gange for nogle af mine kunder, og det var bestemt ikke nogen god oplevelse. Den gik ned i et væk når man skulle uploade store filer eller store mængder filer. Det virker som et noget halvhjertet produkt.

22
4. november 2015 kl. 10:07

Skulle tjenesten Symform (symform.com) være ukendt for nogle, vil jeg da lige slå et slag for den her mellem alle de andre. En tjeneste hvor dine data krypteres lokalt hos dig, derefter klippes i stykker i noget de kalder RAID96, hvor stumperne gemmes 64 forskellige lokationer. Der er 10GB gratis, mere plads kan enten tilkøbes med Bucks, eller med Bits, da man ved at stille lagerplads til rådighed kan få mere plads i skyen. Forholdet er 2:1.

Jeg kører tjenesten fra min Qnap NAS, hvor jeg har stillet 700GB til rådighed, og jeg har så 350 + 10 GB til fri leg.

Alternativt har jeg selv overvejet jottacloud.com som jeg selv synes er interessant fordi data gemmes i Norge, og derfor ikke er ligger sig fladt ned for nysgerrige spiontjenester eller udleveringsaftaler... det vælger mit naive jeg at tro på...!

21
3. november 2015 kl. 21:38

Da jeg undersøgte, var OneDrive altså klart billigst, da vi var nogle der gik sammen.

Så jeg købte den til 799,- og deler med fire andre (160 kr om året). Det var jo så 1TB, 60 min Skype om måneden og Office 365.

Ski'e billigt.

Men bliver sgu da lidt ØV, når jeg læser denne artikel :-/

Og jeg har på skrift fra en MS salgs et-eller-andet, at der var ubegrænset plads. Og spurgte også ind til: "Jamen, kan jeg så sådan set smide mit filmarkiv derop?" MS: "I princippet kan du vel..."

I mellem linjerne læste jeg, at det nok ikke lige var det man skulle gøre.

Det er træls at de nye limits kommer, forbi andre har "misbrugt" ubegrænset plads - men de har jo bare ikke misbrugt det :(

ØV!

:)

20
3. november 2015 kl. 20:45

Jeg ved ikke lige hvor det er Selective Sync kommer ind i billedet med Crashplan, for det har ikke sync funktionalitet. Det er et rent backup program.

Men ikke der menes selective backup?

18
3. november 2015 kl. 19:29

Hvorfor bruger I ikke bare google drive? Gå sammen et par stykker og der er al den plads man kan drømme om (så længe man stoler på google obviously).

Med en google apps konto med 5 brugere får brugere et drev med unlimited for 8€/md/bruger. Og uden de trælse expirations som backblaze osv. har. Hubic er også relativt fint, men ret sløvt og noget mere ustabilt end google.

Amazon har også en tjeneste uden expiration og med uendelig plads for 99$/år. Men deres betingelser er så lidt tvivlsomme udenfor USA, plus at man godt kan uploade filer over 2Gb, men ikke hente dem igen.

17
3. november 2015 kl. 18:07

Ja, sync /= backup. Personlig ville jeg altid have en lokal backup, helst på sektor niveau så det bare er ar køre hele møjet ind igen hvis det går galt. Servere backes op på VM basis. Ud med hele VMDK filen en gang om ugen og incrementals efter arbejdstid, nogen servere kører jeg dog hveranden time på grundet indhold der ændres ofte.

16
3. november 2015 kl. 17:00

Backblaze B2 ser også interessant ud, $0,005/GB og $0,05/GB for at hente det ud igen. Så 1TB koster 5$.

Jeg regner i hvert fald med endelig at få sat noget ordentlig backup op, når det går ud af beta. PT bruger jeg Syncthing til at synce fra mine laptops til min server. Men det hjælper ikke hvis huset brænder, eller jeg ved en fejl sletter en fil (versionering kan dog konfigureres).

15
3. november 2015 kl. 16:55

Heldigvis er begrænsningen på 20.000 filer noget der arbejdes på.

OneDrive har nogle lækre features så som simultan editering af Office dokumenter og automatisk versionering af Office dokumenter.

Jeg glæder mig til de får "selective sync" igen (en Windows 8.1 feature der forsvandt in Windows 10), så jeg kan nøjes med at have nogle filer i OneDrive og ikke lokalt (har ikke 1 TB lokal disk).

14
3. november 2015 kl. 16:19

Backblaze tillader også selektiv backup, men ikke sync, det er ikke helt formålet med servicen :) Men en smartere download end en stor zip fil havde været rart. Det virker dog fint, jeg satte engang en test-restore i gang med en 1TB fil, og ud over det tog noget tid med 10mbit så kom den ned i ét stykke og CRC checkede fint! Det værste er vel egentligt den time det tager dem at pakke en 1TB zip fil...

13
3. november 2015 kl. 15:21

Backblaze er bare noget crap når det kommer til restore..

man kan enten downloade alt som ZIP filer eller modtage et antal harddiske hvor det hele ligger på - man kan ikke sync ligesom med Dropbox.

CrashPlan derimod tillader selektiv sync og online browsing af ens filer, men koster også noget mere end BackBlaze.

De fleste online backups har også en lidt irreterende udløbsdato på ens backup.. dvs - hvis de filer man har taget backup af ikke længere findes på din egen harddisk, så bliver de slettet efter nogle måneder på din backup !!!!

sagt med andre ord skal man holde et vågent øje med de løsninger så man ikke mister noget !

12
3. november 2015 kl. 14:52

Selvom det kun er til backup og ikke cloud storage, så vil jeg anbefale Backblaze :) Har pt. to maskiner synkroniseret med dem, til ubegrænset plads for en flad femmer pr. maskine i måneden (USD). Har forespurgt om 10TB vil være et problem (hvilket jeg nærmer mig), og fik et "Hell no, keep it comming!" som svar :) Eneste ulempe er de ca. 10mbit man skal leve med i op og ned. Jeg bruger det som endnu et backup led i tilfælde af både mine maskiner og lokal backup fejler / blir stjålet.

11
3. november 2015 kl. 14:46

lasse øksbro: Var det Hubit?

10
3. november 2015 kl. 14:39

Prøver at undgå OneDrive, Google drev og DropBox så vidt, det er muligt.

Benytter selv MEGA, der giver 50 Gb gratis - og så krypteres indholdet med en nøgle, du selv bestemmer.

www.mega.co.nz

9
3. november 2015 kl. 14:34

Hvad downloadhastigheder og uploadhastigheder får du?

7
3. november 2015 kl. 14:13

Hubic

Plusser Pris, Pris,Pris

Minusser Kan ikke bruges som lager, men til backup. Da de for at holde prisen har sat en begrænsning på up/download så det tager måske en 2-3 dage at hente eller fylde op det hele. Så du kan ikke hente og se en film direkte. -> God til extern backup af hardiske med meget data du ikke bruger tit men som fylder meget. Så behøver du ikke spejling og kopier i huset.

Franskmænd. Men nu med det meste også på Engelsk på hjemmeside.

Software er ikke det mest innovativt. Man skal passe på ikke at fylde 10T på sin bærbar. HINT Lav en dictionary til programdata. Så et yderliger til data. Også et igen et nyt directory under dette til filer. Så du ikke har enkelte filer i data. Så funker det. \hibic\data\filer-pc01"persondata01"

Software er blevet bedre efterhånden, og prisen er mere end halveret på et år. Du kan også hente, backup og dele via browser, stadig bøvlet. Du henter dune data ned som en samlet ZIP fil, når den så kommer for mange filer i den , kan der gå ged idet. Men det virker.

Men den største hurdle er din data hastighed, du laver ikke bare en backup på en dag. Men hvis du ikke har fiber men bruger ADSL så er det fint nok.

6
3. november 2015 kl. 14:08

Det er da det Markedet forventer af Microsoft: "Promote a technology, then screw it up/over and abandon it for something New" har väret Microsoft's varemärke i årtier.

Lidt hurtigt denne gang, men, "same same".

5
3. november 2015 kl. 12:34

Du skal ikke regne med at der er for meget tankegennemstrømning; sidste år fik en dansk Microsoft-salgsafdeling hug for at have solgt meget bedre end budgetteret fordi deres chef mente at det fik ham til at se ud til at være dårlig til at lægge budgetter. Corporate Politics.

4
3. november 2015 kl. 12:11

Jeg bruger hubic, bl.a. fordi data bliver i Europa. Tingene dog kører ikke så smertefrit som DropBox, jeg synes f.eks. den er længe om at synkronisere. Jeg synes OneDrives 100GB for 14 kr./md er en rimelig pris, DropBox forlanger 9,99 €/måned for en TB, men det har jeg ikke brug for og 900 kr/år. er mere end jeg har lyst til at bruge på cloud storage privat. Hubics 1€/måned for 100GB er også inden for rækkevidde, men indtil videre klarer jeg mig med de 25GB gratis..

3
3. november 2015 kl. 12:10

Her har man anbefalet OneDrive til alle kunder som den "superior" løsning, det var, og nu skæres den ned til at være det ringeste(!) tilbud på markedet i fuldstændig disharmoni med Microsofts fokus på cloud og mobile. Det er da en af dummeste beslutninger inden for i hvert fald 10 år, jeg kan komme i tanker om, og i øvrigt på kanten af god markedsføring. Microsofts marketingfolk må være på vej til at kaste sig i havet, for alting må her være gået på tværs af dem, mens de trofaste Microsoft-partnere gøres til grin.

Der venter et større reparationsarbejde.

2
3. november 2015 kl. 10:31

Tænkte på at flytte der over, men regnet ikke med at den holdte. Det gør den så heller ikke.

Det billigste jeg har fundet er, hubic til omkring 35 kr om måneden for 10T. Men de har nogle begrænsninger som ikke alle kan leve med.

Men de har også gratis plads, så man kan prøve.

www.hubic.com

1
3. november 2015 kl. 10:26

"Prisen på lagerplads på OneDrive har længe været blandt de billigste"

Selv i dag er de ikke billigere end både Dropbox og Google Drive.

Eks. koster SkyDrive £1.99 for 100 GB hvor google tager de samme i $.

Med denne prisændring går de jo direkte imod resten af markedet hvor priserne bliver ved med at falde.