Microsoft-tjenester ramt af globalt nedbrud

25. januar kl. 10:53
Microsoft-tjenester ramt af globalt nedbrud
Illustration: Hisam/Bigstock.
Microsoft 365-tjenester er lige nu ramt af nedbrud. Microsoft nævner WAN-opdatering som den sandsynlige underliggende årsag, og der tages skridt til at rulle opdateringen tilbage.
Artiklen er ældre end 30 dage

Microsoft-tjenester er ramt af globalt nedbrud. Cloud-tjenesten Azure er også plaget af problemer.

Microsoft oplyser, at brugere muligvis ikke kan få adgang til flere Microsoft 365-tjenester. Følgende tjenester er som minimum påvirket: Microsoft Teams, Exchange Online, Outlook, SharePoint Online, OneDrive for Business, PowerBi, M365 Admin Portal, Microsoft Defender for Cloud Apps og Microsoft Defender for Identity.

Microsoft skriver:

»Vi har isoleret problemet til et netværkskonfigurationsproblem, og vi er ved at analysere den bedste afhjælpningsstrategi for at løse problemet uden at forårsage yderligere konsekvenser. Vi giver flere oplysninger, når vi har yderligere oplysninger. «

Artiklen fortsætter efter annoncen

En ansat på Københavns Universitet, som benytter Microsoft 365, fortæller til Version2, at alle systemer er nede.

Ifølge tjenesten Downdetector har Microsoft 365 haft problemer her til formiddags.
Illustration: Skærmdump/Version2.

Cloud-tjenesten Azures kunder kan opleve problemer med netværksforbindelser, skriver Microsoft samme sted. Problemet viser sig som netværkslatenstid og/eller timeouts.

»Vi har fastslået, at problemet med netværksforbindelse opstår med enheder på tværs af Microsoft Wide Area Network (WAN). Dette påvirker forbindelsen mellem klienter på internettet til Azure samt forbindelsen mellem tjenester i datacentre og ExpressRoute-forbindelser. Problemet forårsager påvirkninger i bølger, der topper ca. hvert 30. minut. Vi har identificeret en nylig WAN-opdatering som den sandsynlige underliggende årsag, og vi har taget skridt til at rulle denne opdatering tilbage.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger