Microsoft tilbyder Vista-nedgradering til XP

Pres fra erhvervskunder har fået Microsoft til at tilbyde nedgraderinger fra Vista til XP.

Windows Vista er stadig en stor pille at sluge for især mange virksomhedskunder. Derfor er Microsoft begyndt at lade pc-producenterne tilbyde særlige nedgraderinger fra Windows Vista.

Det gælder blandt andet pc'er fra Fujitsu, Hewlett-Packard, Dell og Lenovo, skriver nyhedstjenesten CNET.

Visse producenter tilbyder således valgmuligheden mellem Windows XP og Windows Vista, mens andre tilbyder at inkludere en Windows XP cd-rom og en særlig nedgraderingsmulighed.

Det gør det muligt for virksomheder, der kører med Windows XP som standard på alle pc'er, at købe nye pc'er, som leveres med Windows Vista, men altså har mulighed for at installere Windows XP i stedet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Flemming Sørensen

Det må jo være i erkendelse af at deres seneste OS er et skridt tilbage, for brugerne. Det er da lidt trist når et OS fra 2007 ikke kan konkurrere med et fra 2001...

Der var meget fluff i Windows XP, men mon ikke de overskred grænsen denne gang. Og så er der det der med brugervenlighed...

 • 0
 • 0
Thomas Jensen

Nu er det jo ikke nødvendigvis et udtryk for at Vista er et dårligere OS end XP. Flere af de større virksomhedder jeg har kendskab til vælger jo at køre med samme OS over hele linien, de skifter ikke OS'et ud så snart der kommer et nyt, for de har en infrastruktur der skal tænkes på, installationsscripts osv. Så når de køber nye computere, vil de selvfølgelig have den med XP.

For at de kan opgradere til Vista skal det jo gennemtestes på den infrastruktur de har i firmaet alle installationsscripts skal gåes efter / laves om og de skal være 100% sikker på at eksisterende software kan køre på det nye OS.

Så jeg kan såmænd ikke se noget underligt i det.

 • 0
 • 0
Thomas Ehler

Inden for den sidste måned alene har jeg downgraded 4 (og 2 venter) PC'er fra Vista til XP blandt venner og bekendte.
De køber bærbare med Vista, men kan simpelthen ikke finde hoved eller hale i filsystemet, synes den er langsom, kan ikke få deres spil, eksterne enheder (printere, scannere, digital kameraer mv.) til at virke osv.

På min arbejdsplads har vi besluttet at hvis brugeren kan komme med én uomgængelig grund - funktionalitet, program kompabilitet ell. lign. kan de få Vista. Ellers XP.

Vi har ikke installeret nogen endnu.

 • 0
 • 0
Erik Trolle

Sådan som jeg høre problemet i min høresnegl, så er der for mange appl. der ikke fungerer eller fungerer dårligt. Store virksomheder som har en masse egenproduktion af software, skal programmere meget om for at det kører under Vista, og det er et problem.

Noget af det samme sker på privat siden hvor, programmer der ikke køre. Og sådan som jeg har forstået det hvis man ikke stiller store krav til sin maskine med Vista, så har man ingen problemer.

MS har endnu engang smidt noget på markedet som ikke markedet er klar til.

@Poul-Henning
Jeg ville håbe at du havde ret, men jeg tror ikke rigtigt på det, de har masser af magt selv med XP og andre produkter.

 • 0
 • 0
Tor Valstrøm

Det er vildt så meget der bliver skrevet om problemer med Vista, implementeres det korrekt og bruger man de værktøjer MS har stillet til rådighed (f.eks. Windows Vista Upgrade Advisor) så kan (næsten) alle problemer løses inden man installerer Vista :)

Men der har da altid været problemer med scripts, applikationer, drivere til gammel hardware der ikke længere supporteres osv osv ved skift mellem "store" Windows version f.eks. skiftet til Windows 2000. Det er der da ikke noget nyt i?

Microsoft har bare været liiiidt hurtige til at få pillet OEM versionerne af XP (dem systembyggerne bruger) af distributionslisten for at pushe salget over på Vista, i stedet for at køre f.eks. 1 år med begge systemer. Så nu forsøger de at fikse problemet ved at tilbyde XP downgrade licenser til erhvervskunder, der ellers ville skulle over på MS volumen aftaler for at kunne få fingrene i yderligere XP licenser.

Så det er vel en typisk Microsoft løsning (aka. hotfixes vs. grundigere / mere åbne tests) i anerkendelse af at det gik lidt for stærkt med at stoppe salget af Windows XP... :)

Jeg vil lige nævne at langt de fleste Vista problemer jeg er stødt på i virksomheder er pga. dårlig migrering af software fra eksisterende XP installationer, typisk lavet af superbrugere / IT admins. Langt de fleste business applikationer kører fint under Vista (og endnu flere i XP kompatibilitetstilstand). De store business applikationer der ikke kører under Vista er også alle (næsten) på plads med patches eller nye versioner så det spiller igen.

Driver mæssigt er de fleste store hardware brands også Vista klar (nu, ikke ved release...der var MS igen liiige lidt på forkant med resten af verden).

Just my 5 cents ;o)

Let the flaming begin! :)))

 • 0
 • 0
Tor Valstrøm

Vista er ikke er dårligere OS end XP og ældre Windows. Med det er klart mere bloated end tidl. Windows versioner. Nogle hader det (og slår alt liret fra) andre elsker det (og køber ny PC eller opgraderer).

Jeg håber at Microsoft og andre producenter forsat holder fokus på innovation i stedet for bagudkompatibilitet (også selvom de hugger mange idéer fra Apple, Linux oa.) da det giver mange nye tiltag og kortere time-to-market, bare ét eksempel er ReadyBoost som virkeligt giver et boost af maskinens performance - specielt hvis den er hurtig! ...og når nu Microsoft kommer med et nyt OS, mon dog ikke "resten af verden" så liiige får programmeret deres ting om så det kører igen?

Den maskine jeg skriver dette indlæg på kører væsentligt hurtigere på Vista Ultimate med alt gejl inkl. DreamScene slået til end med XP (som den var født med)...men det er så også en notebook med en Core 2 DUO, 2GB RAM, og en 7200RPM harddisk med 16MB cache...og en 2GB readyboost USB pen i... Den booter hurtigere og åbner/lukker/skifter mellem applikationer langt langt hurtigere end med Windows XP :)

 • 0
 • 0
Flemming Sørensen

Jeg kender en del alm. brugere, der ikke bryder sig voldsomt om Vista. Faktisk er de eneste jeg kender, der kan lide Vista, folk der ved hvad de laver.
Det ser jeg som et skridt i den forkerte retning, når vi ser på noget så basalt som brugervenlighed (da det er det de fleste brokker sig over).
Brugervenlighed er meget mere end høj hastighed og fluff...

 • 0
 • 0
Dennis Krøger

Nu er jeg ikke sikker på at det er et udtryk for mangel på brugervenlighed, men snarere det samme som der holder ikke-superbrugere fra at prøve andre operativsystemer... "Det er ikke som det plejer" er ret almindelig brok blandt novicer der bliver opgraderet/flyttet til et andet system.

Oftest kan en tour af en hjælpsom og forstående superbruger hjælpe.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere