Microsoft tilbyder browsermenukort i XP og Vista også

Nu er detaljerne om Microsofts forslag i browser-monopolsagen lagt frem. Planen er at sende menukortet med valg af browsere ud til alle Windows-brugere via Windows Update.

Selvom Microsoft længe havde afvist den mulighed, skiftede Microsoft fredag spor i sagen mod EU-Kommissionen om frit valg af browsere i Windows: Windows-kunderne skal præsenteres for et 'menukort' af browsere, første gang de går på internettet, lød det seneste udspil fra softwaregiganten.

Nu er der kommet flere detaljer frem om forslaget, der skal mildne EU-Kommissionen, og nyt er blandt andet, at menukortet også skal vises for eksisterende Windows-kunder.

Tre til seks måneder efter, at EU-Kommissionen har afsagt den endelige dom i sagen mod Microsoft, vil alle XP- og Vista-brugere få menukortet som en højt prioriteret opdatering gennem Windows Update, skriver Microsoft i forslaget, ifølge Microsoft-iagttageren Mary Jo Foley.

Udformningen af selve menukortet, hvor brugeren får valget mellem Internet Explorer og andre browsere som standard, er også pindet ud. Op til ti forskellige browsere skal præsenteres, på en vertikal linje, uden at de prioriteres. Hver browser skal vises med ikon og den mest basale information, og kun browsere med mere end 0,5 procent af markedet i Europa kan komme med, foreslår Microsoft.

Dermed går firmaet imod et forslag fra norske Opera, der satte hele sagen i gang med en klage i december 2007. Opera mener nemlig, at brugen af ikoner vil favorisere Internet Explorer for meget, fordi det blå 'e' er så kendt blandt forbrugerne. Og får Microsoft sin vilje med at udelukke browsere med under en halv procent markedsandel, kan det i øvrigt også betyde, at Operas browser ikke får plads på menukortet.

Hver browser-mulighed skal på menukortet have to links, et til at downloade browseren, og et med yderligere information, foreslår Microsoft.

Siger EU-Kommissionens forhandlere ja til menukort-forslaget, vil Microsoft droppe det ellers udmeldte forslag om at sende Windows 7 på gaden i EU uden browser overhovedet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Søren Pilgård

Damn, jeg er glad for at jeg ikke er it supporter, og da slet ikke for private.

Alle de famillie medlemer som jeg har hjulpet med deres computer ser jo Internet Eksplorer og internettet som et fedt, og lige meget hvor lækkert og nemt jeg har præsenteret alternative browsere så som firefox, jeg har endda både installeret og lagt ikoner på skrivebordet kaldet internet og fjernet IE ikonet, men lige meget hjælper det, de fortsætter med at bruge Internet Eksplorer.

Så Hr. og Fru. danmark bliver nok ganske forvirrede når de skal til at vælge noget så 'teknisk' som en ny browser. Forbered jer hellere på endnu flere besværlige familiemedlemmer der vil have hjælp til at opsætte computeren.

 • 0
 • 0
#5 Torsten Holtse

Tør øjnene og tag en kiks, Opera! Som Søren Pilgård siger så vil det være til stærk gene for Hr. og Fru. Danmark hvis de ikke kan finde det ikon de er vant til at bruge, og derfor helst vil have. Det kan vel ikke være et krav at Microsoft skal genere deres brugere fordi, der ikke er ret mange af dem, der kender til Opera.

Er det så også et problem hvis Microsoft sorterer browserne på listen alfabetisk fordi kommer Opera under IE på listen?

Jeg synes det lyder glimrende at have sådan en browser-menu og forhåbenlig synes EU også det så vi kan komme videre i vores liv :-)

 • 0
 • 0
#6 Jarle Knudsen

Lad nu være at gøre Hr. og Fru. Danmark til funktionelle IT-analfabeter. Når i lande som Finland, Polen, Ungarn kan folk finde ud af at bruge andre browsere (der har FF andel på over 40%) så kan man i DK også.

Løsning med "menukort" er til grin og burde forkastes. Microsoft blev pålagt at levere Windows UDEN IE og det prøver de at snige sig udenom.

 • 0
 • 0
#7 Søren Pilgård

Løsning med "menukort" er til grin og burde forkastes. Microsoft blev pålagt at levere Windows UDEN IE og det prøver de at snige sig udenom.

Den løsning er da endnu mere til grin?

Skal de så også levere windows uden paint, calculator, media player og nu vi er igang bør de også fjerne eksplorer så vi kan få alle de "konkurrence forvridende" ekstra programmer af vejen.

 • 0
 • 0
#8 Steen Jost Jensen

Løsning med "menukort" er til grin og burde forkastes. Microsoft blev pålagt at levere Windows UDEN IE og det prøver de at snige sig udenom.

Derudover så kan jeg godt forudse et par opkald til diverse supportlinier hvis der slet ikke er en browser med i en default windows installation. Jeg mener, det er jo ikke helt lige til for hr og fru Jensen, at starte en dos-prompt for at ftp'e en setup.exe af deres favorit browser...

 • 0
 • 0
#9 Rasmus Lund-Hansen

Løsning med "menukort" er til grin og burde forkastes. Microsoft blev pålagt at levere Windows UDEN IE og det prøver de at snige sig udenom.

Microsoft er ikke blevet pålagt noget som helst. Der er endnu ikke faldet nogen afgørelse i den monopol-sag, som EU har rejst på baggrund af Operas klager.

Det var Opera, der ville have at Microsoft skulle tilbyde konkurrende browsere i Windows. Den prøvede Microsoft så at slippe uden om ved i første omgang slet ikke at levere nogen browser med Windows 7.

Men det var Microsofts egen beslutning - ikke noget de er blevet pålagt.

Så når de nu vil lave dette hersens browser-menukort, så kan man ikke anklage dem for at "snige sig uden om". De gør faktisk præcis hvad Opera og EU lagde op til.

 • 0
 • 0
#10 Nick Frederiksen

@Søren Pilgård

Skal de så også levere windows uden paint, calculator, media player og nu vi er igang bør de også fjerne eksplorer så vi kan få alle de "konkurrence forvridende" ekstra programmer af vejen.

Hvorfor ikke gå hele vejen og fjerne alle konkurrence forvridende elementer og så sælge windows uden windows?

 • 0
 • 0
#13 Ole Olsen

...ligger til højre fod. Køb en PC uden windows, hvis du ikke vil have kommercielle produkter fra Microsoft.

Hvis linien skal holdes, skal FireFox fjernes fra alle linux-distro

Det er ren idioti - tænk hvis vi hver gang vi skal købe noget, implicit skal have en række valg for at tilgodese alle parter. Så skal jeg ikke handle ind hos os. "Jeg skal have et franskbrød, tak". "Sågerne, med mel fra Amo, Finax, Klostermøllen,..." "Øh, Finax - ???" "Javel, så kan du vælge om det skal være med alm. mælk eller økologisk..." "Økologisk, tak" "Åh ja, skal det være fra Thiese, Arla,..."

Hvis jeg køber en PC med Windows licens, så sætter jeg pris på at have en browser med fra start. Hvis jeg så vil have Firefox fordi den har styr på fanerne, masser af AddOns, så henter og installerer jeg den. Længere er den ikke. Hvis jeg skal lave noget grafik, kan jeg forsøge mig med Paint, eller jeg kan hente Gimp - valget er mit,. en hvorfor skulle Microsoft ikke have lov at stille deres bud til rådighed for mig gratis??? Fordi jeg ikke selv kan rette i koden? Fis! Jeg skal ikke rette i nogen kode, jeg skal have noget der virker!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere