Microsoft tager patent på software der hjælper cloud-udbydere med at jage pirater

8. maj 2017 kl. 09:257
Løsningen er i første omgang tiltænkt hostingfirmaer, men kan også udbredes til andre formål.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det kan være svært for rettighedshavere at finde ud af, hvordan deres film, spil, billeder og deslige gang på gang bliver delt på internettet. Det problem vil Microsoft forsøge at løse med et nyt patent på en løsning, der ‘blokerer ulovligt indhold og gør det muligt at identificere brugere, der laver gentagne overtrædelser’. Det skriver torrentfreak.cm.

I al sin enkelthed går systemet ud på, at rettighedshavere melder ind, at de har lagt mærke til, at et af deres produkter florerer på internettet i cracket eller kopieret form. Herefter markerer Microsoft indholdet som ‘forbudt’, og hvis ens hostingfirma bruger softwaren, og man har tilpas mange forbudt-markeringer på sin account, så bliver man markeret som rettighedskrænker i hostingselskabets system.

Hvad der sker herefter, er endnu uklart og vil givetvis variere fra land til land og fra hostingfirma til hostingfirma.

Netop problemet med enkelte personer, der står for en stor del af piratkopieringen, er et brandvarmt emne i USA, hvor en internetudbyder netop er blevet idømt en bøde på 25 millioner dollars for ikke at have sat ind mod piratkopiering i tide.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
8. maj 2017 kl. 20:30

Og når du har 10 af den slags tjenester, får du jo ikke brugt hver især nok til at det kan svare sig.

Nu tvinger ingen dig til at se alle serie på en gang, og lige når de kommer ud. Jeg venter gerne 4-6 måneder på en biograffilm, til de kommer som streaming til 49,- Det er meget få film, hvor biografens mørke og 3d giver værdi, når man ser på biografernes prissætning af sodavand og slik.

Hvis du i stedet for Viasat, Canal Digital, Yousee,... f.eks. spare 400,- kr og ser discovery online til 79,- så kan du jo nøjes med at købe det om vinteren, efter 3-4 måneder har man alligevel set hvad der er af nyt indhold. Så kan man flytte til en anden. SÅ der er lidt dumt at have for mange indholdstjenester, eller ikke at dele dem med andre. Hvis du har en god kollega, kan du købe netflix og han kan købe HBO.

5
8. maj 2017 kl. 16:49

Men det er nu en tænkt situation. Der er ingen som bruger CD/DVD/BR mere, selv installation af OS forgår via en USB key.

Jeg er som sådan ikke uenig, men vi er jo "tvunget" til at bruge fysiske medier, så længe industrien laver deres tåbelige løsninger. Jeg ville købe Harry Potter filmene forleden dag, og min første tanke er streaming/digital - billigste digitale løsning for alle HP film 553,- kroner. Billigste løsning for alle filmene på DVD 149,- kroner plus 29,- kr i porto. Om det er rettighedshaver der bliver ved med at lave dårlige forretningsmodeller eller om streamingtjenesten skal have penge for lagring, det ved jeg ikke. Men så længe fysiske produkter stadig er langt billigere end de digitale modstykker, så er vi jo tvunget til at bruge fysiske medier - i hvert fald indtil vi har digitaliseret vores egen kopi.

Det samme med alle de streamingtjenester der er, der hver især har deres egne serier/film osv, så man skal have abonnement til dusinvis af tjenester for at have et varieret udbud. Så bliver det dyrt, selvom det kan lyde billigt med fri adgang til alt indholdet for 89-99 kr om måneden. Og når du har 10 af den slags tjenester, får du jo ikke brugt hver især nok til at det kan svare sig.

Indtil de kan finde ud af at lave brugervenlige tjenester, så kan de ikke komme pirateri til livs, selvom streaming har gjort meget indtil nu.

4
8. maj 2017 kl. 11:37

https://www.version2.dk/artikel/telenor-vinder-sag-mod-dansk-filmdistributoer-faar-lov-at-holde-kunder-anonyme-1076386#comment-356625

Da det ikke ser ud til at V2 har gjort det. Selv om det 2 helt forskelliges sager, så handler det i bund og grund stadig om retssikkerhed.
Ved at STOFA forsvare deres NAT, med at de netop ikke kan give en kundes IP til rettighedsalliancen, da en IP ved dem er delt mellem mange kunder. De smider også deres LOG væk hurtigst muligt.

Der var måske på tide at et eller andet ISP, der have lidt noser. Bare begynde kun at logge det, som var nødvendigt for regning udskrivelse og fejlfinding. Og kun udleveret IP efter DOM ved landsretten eller måske en tur forbi EU igen.

Så måtte regeringen prøve om deres terrorlov holde ved EU domstolen.

3
8. maj 2017 kl. 11:25

Nok ISP, men det har ingen betydningen i Danmark. Du har ikke en gang ansvaret for, hvad der sker på din egen forbindelse. Da man i mange tilfælde giver wifi kodeord til gæster.

Selv hvis du er kopist, så er prisen af højesteret sat til maximal 1-2 kr pr nummer. Og du må beholde og bruge indholdet, hvis du får en bøde.

Alt andet er FUD fra sidegaden advokater, og rettighedsalliancen.

Noget helt andet er, at man ikke aktiv skal dele noget nyt ud, eller tage penge for indhold som man ikke har rettighed til. Som at kopier en CD eller BR film, også sælge den på nettet. Det er dumt, både rent strafmæssigt, mens også moralsk. Det er stor forskel på at "låne" noget man alligevel ikke vil have købt, også tage indtæger fra andres arbejde.

Man kan også spørge hvad sådan et system vil gøre ved mine 20 TB data med film i frankrig. Her har jeg lovligt lagt kopier af mine CD/DVD/BR. Da jeg har haft vanskeligt ved at spille alt indhold på mine enheder, hvis ikke det blev langt på lokalnettet. Så det er fuldt lovelige kopier ifølge Dansk lov.

Det enest uheld der kan ske, er jeg ved en fejltagelse kommer til at give gæste link til alt, i stedet for de ferie billider jeg have tiltænkt. Men det er nu en tænkt situation. Der er ingen som bruger CD/DVD/BR mere, selv installation af OS forgår via en USB key.

2
8. maj 2017 kl. 11:06

V2artiklen har glemt at beskrive at der netop ikke er tale om f.eks. bittorrent, men at det er et produkt henvendt til "hostingfirmaer" dvs. f.eks. dropbox, youtube osv.

Disse steder bruges nemlig også i høj grad til at distribuere materiale, men i nogle tilfælde er det helt legalt at have f.eks. et musikalbum liggende i sin private dropbox. Men det er naturligvis ikke meningen at det skal ligge delt og hentes af andre personer. Af samme grund vil det være lige lovligt voldsomt, og skabe dårlig omtale, hvis Dropbox bare smider brugeren ud, eller sletter hans filer.

Dvs. Dropbox kunne f.eks. tilmelde sig hos Microsoft. Når det så opdages at der ligger et album til download på dropbox, så vil Microsoft fortælle dette til Dropbox. Brugeren som ejer kontoen vil så straks sige: "Hov, det var ikke meningen, og slå sharing fra." og så er alt jo ok og ingen kan komme efter ham længere.

Her vil Microsoft så tilbyde at gemme data på personer som gentagne gange "kommer til" at dele deres materiale... således at personen efter et antal registereringer, med rette kan smides ud af dropbox og få slettet sine filer.

Hvorfor Dropbox ville have behov for sådan et produkt i stedet for bare at holde styr på det selv, går så over min forstand. Men et patent er jo et patent, og det gælder vel om at komme først... selv med en dårlig ide.

1
8. maj 2017 kl. 10:31

Hvad mener I med "hostingfirma"? Hvem er "hostingfirma" på bittorrent?