Microsoft tager nu imod bitcoin for digitalt indhold

Illustration:
Amerikanske brugere kan nu bruge bitcoins til at købe blandt andet apps, spil og videoer fra Microsoft til både Windows, Windows Phone og Xbox-platformene.

Det står kun beskrevet som en lille note på Microsofts hjælpeside, men nyheden er alligevel en milepæl i bitcoins historie.

Microsoft er det største selskab i verden, som nu officielt accepterer kryptovalutaen bitcoin som en betalingsmåde på virksomhedens platform. Bitcoin-integrationen er endnu ikke fuldstændigt gennemført, men første skridt har været at give virksomhedens amerikanske brugere mulighed for at tilføje bitcoins til deres Microsoft-konti.

Læs også: Paypal har kig på bitcoin-samarbejde

Når den digitale valuta er overført til ens Microsoft konto, vil den blive vekslet til dollars til vekselkursen på overførselstidspunktet. Det er således ikke muligt at købe det digitale indhold direkte med bitcoin, da alt betales med dollars. Når pengene er overført og vekslet, kan man købe forskelligt digitalt indhold på Microsofts platforme, heriblandt til Windows, Windows Phone og Xbox.

Det er ikke muligt at bruge Microsoft-kontoen til gratis at veksle bitcoins til dollars og så få dem udbetalt, da virksomheden ikke tilbyder at refundere penge overført til ens konto.

Microsoft har for nylig indgået et samarbejde med bitcoin-virksomheden BitPay, der benytter sig af en såkaldt Bitcoin Best Bid-vekselkurs og ikke tager kommission på overførsler.

Tiltaget er ifølge det digitale valutamedie Coindesk en del af en større plan for Microsoft om at integrere bitcoin i virksomhedens services. Virksomhedens grundlægger Bill Gates har også ved flere lejligheder talt varmt for den kontroversielle digitale valuta.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere