Microsoft tager nu imod bitcoin for digitalt indhold

11. december 2014 kl. 10:32
Amerikanske brugere kan nu bruge bitcoins til at købe blandt andet apps, spil og videoer fra Microsoft til både Windows, Windows Phone og Xbox-platformene.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det står kun beskrevet som en lille note på Microsofts hjælpeside, men nyheden er alligevel en milepæl i bitcoins historie.

Microsoft er det største selskab i verden, som nu officielt accepterer kryptovalutaen bitcoin som en betalingsmåde på virksomhedens platform. Bitcoin-integrationen er endnu ikke fuldstændigt gennemført, men første skridt har været at give virksomhedens amerikanske brugere mulighed for at tilføje bitcoins til deres Microsoft-konti.

Når den digitale valuta er overført til ens Microsoft konto, vil den blive vekslet til dollars til vekselkursen på overførselstidspunktet. Det er således ikke muligt at købe det digitale indhold direkte med bitcoin, da alt betales med dollars. Når pengene er overført og vekslet, kan man købe forskelligt digitalt indhold på Microsofts platforme, heriblandt til Windows, Windows Phone og Xbox.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke muligt at bruge Microsoft-kontoen til gratis at veksle bitcoins til dollars og så få dem udbetalt, da virksomheden ikke tilbyder at refundere penge overført til ens konto.

Microsoft har for nylig indgået et samarbejde med bitcoin-virksomheden BitPay, der benytter sig af en såkaldt Bitcoin Best Bid-vekselkurs og ikke tager kommission på overførsler.

Tiltaget er ifølge det digitale valutamedie Coindesk en del af en større plan for Microsoft om at integrere bitcoin i virksomhedens services. Virksomhedens grundlægger Bill Gates har også ved flere lejligheder talt varmt for den kontroversielle digitale valuta.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger