Microsoft taber terræn i AI-ræs: Tredjepart-udvikling til Cortana udskudt uden forklaring

Det såkaldte Cortana Skill Kit skulle være offentliggjort i februar. Deadlinen er nu overskredet uden forklaring fra Microsoft.

Microsofts digitale assistent Cortana skulle i februar være udvidet med et såkaldt skill kit, der gør det muligt for tredjeparts-virksomheder at udvikle nye evner til AI'en.

Men her i slutningen af marts har Microsoft hverken udsendt skill kit eller en forklaring på forsinkelsen, skriver CIO.

Læs også: Du kan lige så godt vænne dig til det: Snart vil du bede en virtuel assistent om at købe ind

Cortana Skill Kit, der fortsat er i en privat beta, er en kritisk komponent, hvis Cortana skal konkurrere med assistenter som Apples Siri og Amazons Alexa. Sidstnævnte kan pt. bryste sig af over 10.000 integrationer med eksterne tjenester som banker, butikker og rejsebureauer.

Microsoft bagud med tredjepart-skills

Når det kommer til at understøtte integration med tredjeparter er Microsoft ved at falde bagud, siger forskningsleder hos IDC Jonathan Gaw.

Læs også: De lytter altid med: Stemmestyrede assistenter truer privatlivet

»Udfordringen er, at med hver dag der går, falder de en smule længere bagud i forhold til Amazon,« siger han.

Forsinkelsen bliver dog ikke nødvendigvis katastrofal for Cortana. Ifølge Microsoft bliver det nemt for udviklere at portere skills fra fx Alexa til Cortana. Hvis det viser sig at holde stik, kan Microsoft indhente konkurrenterne på kortere tid, end det har taget for Amazon at opbygge skill-kataloget til Alexa.

CIO vurderer, at forsinkelsen kan hænge sammen med en større opdatering til Windows 10, som selskabet lige nu arbejder på.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere