Microsoft stopper Windows 10-opdatering efter meldinger om slettede dokumenter

8. oktober 2018 kl. 08:083
Microsoft stopper Windows 10-opdatering efter meldinger om slettede dokumenter
Illustration: Microsoft.
Windows 10-brugere klager over slettede dokumenter efter oktober-opdatering. Nu har Microsoft sat udrulningen på pause.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har stoppet udrulningen af den seneste Windows 10-oktober opdatering, efter meldinger fra brugere om at den har slettet blandt andet dokumenter fra deres pc.

Det skriver The Verge.

»Vi har sat udrulningen af Windows 10-oktober opdateringen (version 1809) på pause for alle brugere, mens vi undersøger isolerede meldinger om brugere, der mangler nogle filer efter opdateringen,« skriver Microsoft på support-siden for Windows Update.

Microsoft anbefaler ramte brugere at kontakte virksomheden direkte og begrænse brugen af enheden, hvis de oplever problemer, skriver de på supportsiden. Personer, der har downloadet opdateringen manuelt, rådes til ikke at installere den, før en ny version er tilgængelig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre brugere har ligeledes klaget over, at Microsoft Edge-browseren og andre apps ikke har kunnet forbinde til internettet efter opdateringen.

Som vi skrev i fredags, kan opdateringen i kombination med visse Intel-drivere også resultere i overdreven CPU-aktivitet og kortere batterilevetid på bærbare enheder. I disse tilfælde anbefaler Microsoft, at man venter på, at nye Intel-drivere er klar sammen med opdateringen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
13. oktober 2018 kl. 12:30

Microsoft gør helt sikkert hvad de kan for at undgå fejl i opdateringer. Men det er vel en stor opgave, så det kan altså gå galt. Men når det går galt og går ud over brugeres filer, så tror jeg det hænger sammen med en stigende grad af "vi ved bedst" filosofi i Windows' udviklingsteam: Der bliver tilsyneladende overhovedet ikke taget hensyn til brugernes produktivitet, når menuer skifter udseende, funktioner forsvinder, programnavne og settings skifter navne. Som om de blot tænker "Vi synes det er pænere på den måde". Og nu er turen så kommet til også at omfatte brugernes data! Hvordan i hede ..... kan udviklerne overhovedet drømme om, at foretage "oprydning" i brugernes data i forbindelse med en opdatering! (Jeg har beskrevet, hvad der gik galt her: http://www.okedb.dk/2018/10/13/alvorlig-fejl-i-windows-10-opdatering/ (hvis ellers min kilde har forstået det korrekt).

3
9. oktober 2018 kl. 10:23

I det mindste, så smadrer 1809 ikke ens dualboot (Linux/Windows), som 1803'eren gjorde.</p>
<p>Jeg har i hvert fald ikke oplevet det denne gang.

Det er den anden bug, der gør at den bliver tilbagekaldt.

1
8. oktober 2018 kl. 12:47

I det mindste, så smadrer 1809 ikke ens dualboot (Linux/Windows), som 1803'eren gjorde.

Jeg har i hvert fald ikke oplevet det denne gang.