Microsoft: Spectre-patch giver performance-tab

Microsoft skriver i et blogindlæg, at ejere af pc'er med ældre processorer kan forvente et mærkbart tab af ydeevne som følge af løsningen på den ene variant af Spectre-sårbarheden.

Software-patches, der skal lukke for sårbarheden Spectre, sænker ydeevnen på nogle pc'er og servere, skriver Microsoft i et blogindlæg. Især systemer, der kører på ældre Intel-processorer, bliver betydeligt langsommere.

Ejer man en lidt ældre pc fra omkring 2015, forventer Microsoft, at der er en chance for, at man lægger mærke til et performance-tab, og blandt dem, der bruger Windows 7 eller 8, vil flertallet kunne føle den reducerede ydeevne.

I blogindlægget beskriver Microsoft deres løsninger på tre fundne sårbarheder, hvoraf to af dem er varianter af Spectre, mens den sidste er Meltdown. Kun løsningen til den ene variant af Spectre volder betydelige problemer.

Læs også: Microsoft bremser Meltdown- og Spectre-patches til AMD: Pc’er kan ikke starte

»Vi udfører vores egne benchmarks og vil offentliggøre dem, når de er færdige. Generelt er vores oplevelse, at løsningerne til Meltdown og den ene variant af Spectre påvirker ydeevnen minimalt, mens løsningen til den anden variant, der inkluderer ændringer til styresystemet og mikrokoden, har en indvirkning på ydeevnen,« skriver Microsofts administrerende vicedirektør, Terry Myerson, i blogindlægget.

Læs også: Apples Spectre-patch til Safari kan reducere Javascript-performance med flere procent

Virksomheden har endnu ikke offentliggjort nogle tal, men i blogindlægget beskriver firmaet, hvornår man kan forvente en mærkbar forringelse.

Nyere pc'er på Windows 10 (2016 og frem) påvirkes minimalt, skriver Microsoft, som ikke forventer, at disse brugere mærker nogen ændring.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder