Microsoft-software må krænke patenter uden for USA

Den amerikanske højesteret giver Microsoft medhold i, at selskabets software ikke krænker amerikanske patenter uden for USA.

Microsoft har vundet en patentsag mod telegiganten AT&T ved den amerikanske højesteret, som valgte at give Microsoft medhold ud fra selve definitionen af, hvad der udgør en komponent i et produkt.

Striden handler om en lydkomprimeringsteknologi, som Microsoft har solgt sammen med Windows, som AT&T hævder at have patenteret.

Microsoft har imidlertid nægtet, at selskabet skal betale for de versioner, der er blevet solgt uden for USA's grænser.

Det har højesteretten givet Microsoft medhold i takket være en særlig formulering i den amerikanske lovgivning, skriver nyhedstjenesten CNET.

Formuleringen skelner mellem levering af komponenter, som bruges i fremstillingen af et produkt, og mellem levering af tekniske tegninger eller skabeloner, som kan bruges til fremstillingen af komponenter.

Dommerne ved højesteretten valgte at betragte de originalcd'er med Windows, som Microsoft har eksporteret til pc-producenter, som sådanne skabeloner, fordi selve cd'erne ikke indgår som komponenter i produkterne, men derimod er blevet brugt til at lave Windows-kopier ud fra.

Derfor er AT&T ifølge dommerne ikke beskyttet af selskabets amerikanske patenter over for Microsoft, men skal i stedet have søgt om patenter i de enkelte lande.

Afgørelsen ventes at kunne få konsekvenser for hele den amerikanske it-industri, skriver CNET.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere