Microsoft smelter Skype og Lync sammen

Microsoft åbner op for fuld integration af arbejde og hjem med lanceringen af Lync 2013, der vil kæde Skype sammen med kontorværktøjet Lync.

SAN DIEGO Sidder du på arbejdet og har brug for et videoopkald med konen?

Hidtil har det kun været muligt at bruge Microsofts Unified Communications-løsning Lync til at kommunikere med andre i virksomheden, men nu åbner softwaregiganten døren til eksterne kontakter ved at integrere consumerløsningen Skype til Lync.

Selvom lanceringen af Lync 2013 først blev rullet ud i går tirsdag, har firmaer kunnet investere i værktøjet siden november 2012. Men en af de vigtigste nye features, integrationen af Skype og Lync bliver først rullet ud til juni, hvilket er senere end først forventet.

Det betyder i praksis, at man vil kunne se sine Skype-kontakter og interagere med dem via Lync, på samme måde som man i dag bruger Windows Live Messenger og Skype sammen.

Dette åbner op for en større grad af integration af privatliv og arbejde, da man i princippet altid vil være til at få fat på. Lync opererer på tværs af platforme, og man vil altså være online på tværs af laptop, mobiltelefon og tablets. En del af planen er at gøre det nemmere at udføre sit arbejde andre steder end på kontoret, og nu kan man altså også snakke med sine private Skype-kontakter over systemet.

Tony Bates er præsident for Microsofts Skype-afdeling, og ifølge ham er det nye Lync et forsøg på at efterligne og bygge videre på den måde, folk kommunikerer på.

»Virksomheder trives når folk kommunikerer, og vi vil gerne bringe byens torv tilbage,« siger han i sin keynote på konferencen, og refererer til det mødested, som mennesker altid har haft gennem tiderne.

Konceptet kalder han for B2X, som er et ordspil på B2B, som betyder business to business. Nu er der altså tale om business to hvad som helst, og planen er, at Skype-integrationen skal hjælpe med dette.

Muligheden for videochat mellem Lync og Skype bliver dog først rullet ud indenfor de næste 18 måneder, men fra juni kan man altså chatte og snakke sammen over internettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Flemming Hansen

"Dette åbner op for en større grad af integration af privatliv og arbejde, da man i princippet altid vil være til at få fat på"

Det var en ganske positiv måde at formulere udfasningen af privatlivets fred som om det skulle være en god ting.

Jeg har brug for at kunne gruppere folk og sætte forskellig online-status så jeg fx om aftenen eller i ferien kan være online uden at kunder mv begynder at skrive til mig. Det er vist ikke muligt med Skype så vidt jeg ved.

martin nielsen

Tror du misforstår. Det er lige omvendt - når du sidder på Lync, altså på din "arbejdstelefon" - så kan du importere dine Skype kontakter og fortsætte dine private samtaler, eller du kan sidde på Skype og snakke med dine Lync kontaktpersoner.

Der står ikke noget om at du er tvunget til at udlevere din private Skype info til dine kolleger så de kan belemre dig med spørgsmål udenfor arbejdstiden, kun at der vil være mulighed for det.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 10:29

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017