Microsoft slutter sig til Eclipse og open sourcer plugins

Microsoft inviterer Java-udviklerne mere ind i varmen ved at gøre blandt andet Team Explorer Everywhere til open source.

Java-udviklere, som bruger Eclipse, får nu bedre mulighed for at samarbejde med udviklere, der bruger Microsofts Visual Studio. Microsoft har nemlig tilsluttet sig Eclipse Foundation og gør i den forbindelse flere plugins til open source.

Det drejer sig blandt andet om Team Explorer Everywhere, der gør det muligt at bruge Microsofts Visual Studio Team Services fra Eclipse. Det betyder, at udviklere, der bruger Eclipse, kan indgå i planlægning af projekter og styring af kode.

I et blogindlæg begrunder Microsofts chef for Visual Studio, Shanku Niyogi, tiltaget med, at blandt andet Internet of Things indebærer et større behov for, at udviklere skal samarbejde på projekter på tværs af forskellige sprog og platforme.

Eclipse anvendes fortrinsvis af Java-udviklere, men understøtter også eksempelvis C og C++. Tilsvarende understøtter Visual Studio fortrinsvis C# og Visual Basic, men kan ligesom Eclipse udvides med flere sprog.

Ud over at gøre sit Eclipse-plugin til Visual Studio Team Services til open source, så har Microsoft søsat en konkurrence om at udvikle udvidelser til tjenesten målrettet Java-udviklere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017