Microsoft skrotter Skype til TV

Videoopkald på fjernsynet gennem Skype vil efter alt at dømme være fortid til sommer. Det meddeler Microsoft, der ejer tjenesten.

Mobiltelefonen overflødiggør endnu et produkt. Denne gang er det Skypes TV-app, som tillader videoopkald gennem fjernsynet, der må lade livet.

Læs også: Microsoft i byen efter software til Skype

Microsoft har meddelt i et blogindlæg, at tjenesten fra juni måned i år kun vil kunne tilgås fra få TV-apperater.

Det skriver blandt andet The Verge og The Register.

»Brugerne har gennem årene ændret den måde, de bruger Skype på, og de fleste bruger i dag en mobil enhed - også når de er i stuen,« lyder det i det kortfattede blogindlæg, der har titlen ‘What changes are coming to Skype for TV?’.

Læs også: Lær at tale klingon: Microsoft udruller Skype Translator i dag

Prioriterer på mobiltjenesten

Fokus vil i stedet nu blive rettet mod de Skype-tjenester, der rent faktisk bliver brugt.

»Vi ønsker at sikre, at vi prioriterer den bedst mulige oplevelse til de platforme vores brugere beder om, hvorfor vi har valgt at fokusere vores indsats på andre områder og samtidig støtte nøglefunktionalitet på Skype til TV så længe som muligt,« fortæller blogindlægget.

Læs også: EU-domstol: Microsoft må ikke registrere Skype-logo som varemærke

Ved annonceringen af Skype til TV i 2010 var de store spillere blandt TV-fabrikanterne hurtige til at hoppe med på vognen. Samsung, LG, Sony, Panasonic, Sharp, Toshiba, Philips og andre tilbød således tjenesten, ligesom eksterne virksomheden som eksempelvis Logitech udviklede kameraprodukter til Skype til TV-markedet.

Her seks år senere virker det til, at det er gået op for Microsoft og Skype, at folk gerne vil benytte tjenesten mens de ser TV, som The Register bemærker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thorvald Johannes Pedersen

Jeg synes Skype er fantastisk. Men jeg er bange for at opgradere den, netop fordi engang jeg gjorde det, synes jeg den mistede en god funktionalitet (at man kunne se hvad klokken er hos modtageren). Så jeg installerede version 6.21.0.104 og den version kører jeg stadig med og afviser at opgradere. Men hvad så når jeg opgraderer til Windows 10 - er Skype så god eller dårligere end de ældre versioner? Skype til TV - tja - jeg ved heller ikke hvor meget jeg selv ville bruge det, hvis jeg havde muligheden. Men man kan jo sige at det er nemmere for en gruppe personer evt. i begge ender, at snakke sammen, når man kan få det op på stor skærm. Så af og til, måske.

  • 0
  • 0
Thomas Andersen

Utroligt hvad Microsoft kan ødelægge også dette produkt, bare den alm. version på windows er blevet ringe

Har du nogensinde brugt Skype på dit TV? Nej vel? Tror vist bare det skal have lov at dø i stilhed.

Skype udvikles så vidt jeg ved stadig det samme sted, stort set afskåret fra Microsoft selv. Så hvis du mener det er ødelagt, er det altså Skype selv der har gjort det. Jeg mener nu ikke det er ødelagt, tværtigmod mener jeg at det er lagt mere robust og sikkert end det var før.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere